ႏုိ႕ဆီခြက္ ပူတင္းေပါင္း

Pudding

ရန္ကုန္၊ တရုတ္တန္း ( ၁၉ ) လမ္း ႏုိ႕ဆီခြက္ ပူတင္းေပါင္း အလြမ္းေျပ – ခ်က္စားေသာ ပူတင္းေပါင္း

၂၀၁၂ ေအာက္တုိဘာလ မွာ Pudding ပုိစ္႕မွ ခ်က္နည္း တူတူပါပဲ။

Ingredients :

  1. Milk – 2 cups
  2. Sugar – 1/4 cup
  3. for caramel, sugar – 3 tbsp
  4. for caramel, water – 1 tbsp
  5. Egg – 3
  6. Vinilla essence – 1 tsp

Set pudding tin into a larger pan, water into the outside pan filling it at least half way.

Preheat oven 375ºF – 45 minutes

Fridge – 3 hours

ပါ၀င္ပစည္းမ်ား :

  1. ႏြားႏုိ႕ – ၂ ခြက္
  2. သၾကား – ေလးပံု ၁ ပံု
  3. မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
  4. မီးသင္း သၾကား အတြက္ .. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
  5. ၾကက္ဥ – ၃ လံုး
  6. ဗီနီလာ အေမႊးဆီ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း

အရင္ ပူတင္းတုန္းက Pan ထဲ ထည့္ျပီး ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္တယ္။

အခု ပူတင္းက tin ထဲ ထည့္ျပီး ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပါတယ္။

ပူတင္းမုန္႕ – ေပါင္းျပီးရင္ ေဘး ပတ္ပတ္လည္လည္ကုိ ပလတ္စတစ္ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ျပီး စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲကုိ ေမာက္ခ်ျပီး ထည့္စားပါ။

သၾကားရည္စမ္း ပူတင္းေပါင္း

ဒီလုိမ်ဳိး သၾကားရည္ မ်ားမ်ားက –

မီးသင္းသၾကားရည္အတြက္ – သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ( ၆ ) ဇြန္း ႏွင့္ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း ထည့္ျပီး မီးသင္းသၾကားရည္ ၾကိဳထားတာပါ။

အေပၚမွာ ေရးထားေသာ ခ်က္နည္း အတုိင္း မီးသင္း သၾကားရည္ ( ၂ ) ဆ ၾကိဳထားတာမုိ႕ ပူတင္းေပါင္းမွာ သၾကားရည္ မ်ားမ်ား ျဖစ္ေနတာပါ။

အိမ္တြင္းျဖစ္ ယုိထုိးထားေသာ စေတာ္ဘယ္ရီယုိကုိ ပူတင္းေပါင္း အေပၚမွာ တင္ထားတာပါ။

တြဲဖက္စားသံုးရမွာက ေကာ္ဖီခါးခါး ႏွင့္ဆုိ အလုိက္ဖက္ဆံုးပါ …

  • ေမႊစက္ျဖင့္ …
  • ႏြားႏုိ႕ – ၂ ခြက္
  • သၾကား – ေလးပံု ၁ပံု
  • ၾကက္ဥ – ၃ လံုး
  • ဗီနီလာ အေမႊးဆီ – လက္ဘက္ရည္တဇြန္း ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားပါ။
  •  မီးသင္း သၾကားရည္ ျပဳလုပ္ဖုိ႕ အတြက္
  • non stick pan ထဲမွာ သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ( ၃) ဇြန္းထည့္ပါ။
  • ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း ထည့္ေမႊပါ။
  • တေအာင့္ၾကာလွ်င္ သၾကား အရည္ေပ်ာ္သြားပါလိမ္႕မည္။
  • ဆက္မေမႊဘဲ ဒီ အတုိင္း ထားလုိက္ပါ။
  • ပူစီေပါင္းေလးေတြ တက္လာလိမ္႕မည္။
  • တျဖည္းျဖည္း သၾကားရည္ အေရာင္ေျပာင္းလာလိမ္႕မည္။
  • အညိဳေရာင္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရႊအုိေရာင္ သၾကားရည္ ရပီဆုိလွ်င္ …
  • ခ်က္ခ်င္း ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္မည့္ tin ( ႏုိ႕ဆီခြက္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) သံခြက္ ) ထဲသုိ႕ ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။
  • ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊထားေသာ ( ႏြားႏုိ႕+ၾကက္ဥ+သၾကား+ ဗီနီလာ ) အရည္ေလာင္းထည့္ပါ။
  • ပူတင္း ထည့္ထားေသာ ခြက္ထက္ ပုိၾကီးေသာ pan ထဲမွာ ေရ ကုိ တ၀က္ျဖည့္ပီး …
  • ပူတင္း can ကုိ ေရရဲ႕ အလယ္ေကာင္ေနရာမွာ ထားပီး preheat oven ထဲ ထည့္ပါ။
  • oven 375ºF – 45 minutes ပူတင္းမုန္႕ဖုတ္ပါ။
  • ပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ ၃ နာရီေလာက္ အေအးခံပီးလွ်င္ စားလုိ႕ရပါျပီ။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s