ရခုိင္မုန္႕တီ ( အာပူ လွ်ာပူ )၊ အစံုသုပ္၊ ဗယာေၾကာ္

ရခုိင္မုန္႕တီ ( အာပူ လွ်ာပူ )

ပုစြန္ငါးပိ

ပဒဲေကာ

ပဒဲေကာ

  • ငါး အသားလႊာကုိ တံုးျပီး ပုစြန္ငါးပိ၊ ဆား အနည္းငယ္ ခတ္ျပီး ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ပါ။
  • ငါး ႏူးလာလွ်င္ ငါး အသားတံုးမ်ားကုိ ဆယ္ယူပါ။
  • ( အရုိးပါေသာ ငါး ဆုိလွ်င္ ဇကာျဖင့္ ငါးကုိ ဆယ္ယူပါ )
  • ငါးျပဳတ္ရည္ထဲတြင္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ .. ပဒဲေကာ ( မရွိလွ်င္ – ဂ်င္း )၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္၊ ဆား ၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ကုိ ေလွာ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ အမႈန္႕ ကုိ ထည့္ပီး ဟင္းရည္ တည္ပါ။
  • ငါးျပဳတ္ကုိ ဒယ္အုိးထဲတြင္ ဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး နံနံပင္ အနည္းငယ္ႏွင့္ အတူ ေလွာ္ေပးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကုိ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆီအုိးတည္ျပီး ဆီပူျပီ ဆုိတာႏွင့္ မီးပိတ္ – ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။
  • ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ အတြက္ ဆီအုိးတည္ျပီး ဆီပူျပီတာႏွင့္ မီးပိတ္ –  ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ထည့္ေၾကာ္ျပီး ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။
  • မန္းက်ည္းသီးမွည့္ အတြက္ မန္းက်ည္းသီးမွည့္ အနည္းငယ္ကုိ ေရေႏြးေႏြးတြင္ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ စိမ္ထားပါ။
  • မီးဖုိေပၚမွာ ေရတခြက္စာေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ တည္ျပီး ပုစြန္ငါးပိ ထည့္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပုစြန္ငါးပိ က်ဳိထားပါ။
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီး ေရ အနည္းငယ္ စိမ္ေပးထားပါ။
  • နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕ အက်က္မႈန္႕၊

Rice stick

မုန္႕ဟင္းခါး မုန္႕ဖတ္

ငါး အသားဖတ္

မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ( အသုပ္ အတြက္ )

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ( အာပူ လွ်ာပူ အရည္ ႏွင့္ အသုပ္ .. အတြက္ )

နံနံပင္ ( အာပူ လွ်ာပူ အရည္ ႏွင့္ အသုပ္ .. အတြက္ )

ငရုတ္သီးစိမ္း ( အရည္ အတြက္ )

ပုစြန္ငါးပိရည္က်ဳိ ( အရည္ အတြက္ )

ငံျပာရည္ ( အာပူ လွ်ာပူ အရည္ ႏွင့္ အသုပ္ .. အတြက္ )

ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ( အာပူ လွ်ာပူ  အသုပ္ .. အတြက္ )

ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ ( အာပူ လွ်ာပူ အသုပ္ .. အတြက္ )

ပဲမႈန္႕ – အက်က္မႈန္႕ ( အာပူ လွ်ာပူ အသုပ္ .. အတြက္ )

ဟင္းရည္

တညေလာက္ ကုလားပဲ ကုိ ဆုိဒါမႈန္႕ျဖင့္ ေရစိမ္ျပီး မနက္က်မွ မုန္႕ႏွစ္မွာ ဆန္မႈန္႕ တမ်ဳိးတည္း ထည့္ထားပါတယ္။ ဆုိဒါမႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ပဲေၾကာ္

ပဲေၾကာ္

  • အာပူ လွ်ာပူ အသုပ္ အတြက္ — မုန္႕ဖတ္ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ ထည့္ပါ။ ငါး အသားဖတ္ ထည့္ပါ။ နံနံပင္၊ ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ မန္းက်ည္းသီးမွည့္ အရည္ ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ ထည့္ပါ။
  • အာပူ လွ်ာပူ အရည္ အတြက္ — မုန္႕ဖတ္ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ ထည့္ပါ။ ငါး အသားဖတ္ ထည့္ပါ။ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး ေရစိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ပုစြန္ငါးပိရည္က်ဳိ ထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ ေလာင္းထည့္ပါ။

ပဲေၾကာ္ ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ ပဲေၾကာ္ပါ ထည့္စားပါ။

အစံုသုပ္

ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ပဲၾကာဇံျပဳတ္၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ထမင္းနီ၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ( ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ေရေႏြးေဖ်ာ္ ပဲပင္ေပါက္၊ ပဲျပားေၾကာ္၊ အားလူးျပဳတ္ )

သားသားအတြက္ – ေခါက္ဆြဲ အစိမ္႕သုပ္၊ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ပဲမႈန္႕၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္

၀က္ေပါင္ေျခာက္ ငံျပာရည္ေၾကာ္

သခြါးသီး တုိ႕စရာ၊ တညင္းသီး၊ ငါးပိရည္က်ဳိ၊ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္၊ ပဲနီေလး ပဲၾကာဇံ ဟင္းခ်ဳိ၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ ငံျပာရည္ေၾကာ္

ငါးဟင္းဆီျပန္

ကုလားပဲ

ၾကက္သြန္နီ

ငရုတ္သီးစိမ္း၊

ဆား

ကုလားပဲျခမ္းကုိ ေရစင္ၾကယ္စြာ ေဆးပါ။ တညေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ။

ရွစ္နာရီၾကာ ေရစိမ္ျပီးလွ်င္ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ပါ။

ၾကိတ္ထားေသာ ကုလားပဲ အႏွစ္မ်ားကုိ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ မဆလာအမႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး နီေရာင္ သန္းလာသည္ အထိ ေၾကာ္စားပါ။

ေဘးဘယာေတြ ကင္းေစဖုိ႕ ဗယာေၾကာ္

ကေလးမ်ားအတြက္ ဗယာေၾကာ္ ( အခ်ဳိ ) ငရုတ္သီးစိမ္း မပါ

စေတာ္ဘယ္ရီကိတ္ မဖုတ္ခင္

မုန္႕ဖုတ္ျပီး ( မုန္႕ က်က္မက်က္ စမ္းထားေသာ သြားၾကားထုိးတံ အေပါက္ေလးႏွင့္ )

စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားႏွင့္ ခရမ္မ်ား တင္အျပီး … ကုိယ့္နာမည္ TND ေရးထားတယ္။

Advertisements

One comment on “ရခုိင္မုန္႕တီ ( အာပူ လွ်ာပူ )၊ အစံုသုပ္၊ ဗယာေၾကာ္

  1. မသိလို့မေးတာနော်. ညီမက အိမ်ထောင်ရှိလားဟၚ် တော် လို့

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s