Cheese cake

cheese cake

For the crust :

  1. 1/4 cup – butter, melted
  2. 1 cup – cracker crumbs

  1. Cream cheese – 1 package ( 8 oz )
  2. Sugar – 1/3 cup
  3. Egg – 2
  4. Vanilla extract – 1/2  tsp
  5. Lemon zest – 1/2 tsp
  6. Sour Cream – 1/3 cup
  • Preheat oven – 325ºF – 45 minutes ~ 1 hour
  • Refrigerate for at least 4 hours.

  • ခ်ိစ္႕ ကိတ္ မုန္႕ အတြက္ – အရင္ဆံုး ဘီစကစ္ ( cracker ) မုန္႕ ကုိ ေျချပီး ေထာပတ္ ရည္ျဖင့္ ႏွယ္ .. ပီးရင္ oven pan မွာ ျဖန္႕ပါ။ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည့္ျပီး ခဲေစပါ။

  • Cream cheese ကုိ ေမႊစက္ျဖင့္ ေခ်ပါ။
  • သၾကားထည့္ေမႊပါ။
  • ၾကက္ဥ တစ္လံုးခ်င္းစီ ေဖာက္ထည့္ျပီး ထည့္ေမႊပါ။
  • ဒိန္ခ်ဥ္ ထည့္ေမႊပါ။
  • သံပုရာခြံ ထည့္ေမႊပါ။
  • ဗီနီလာ အေမႊးဆီ ထည့္ပါ။
  • ေမႊပီးသား မုန္႕ႏွစ္မ်ားကုိ ခုဏက ေရခဲေသထာထဲ ထည့္ထားေသာ oven pan ထဲ ထည့္ပါ။
  • preheat oven – 325ºF – 45 minutes ~ 1 hour ( မီးေအးေအးျဖင့္ မိနစ္ ၾကာၾကာ ခ်ိစ္႕ကိတ္ မုန္႕ဖုတ္ပါ။
  • 45 မိနစ္ ျပည့္လွ်င္ oven စက္ကုိ ပိတ္ျပီး oven ထဲမွာပဲ ၃ .. ၄ နာရီေလာက္ အေအးခံျပီးမွ ေရခဲေသတာထဲမွာ တညေလာက္ ေအးထားပါ။

သံပုရာခြံ

ပီဇာ

Advertisements

One comment on “Cheese cake

  1. မသိလို့မေးတာနော်. ညီမက အိမ်ထောင်ရှိလားဟၚ် တော် လို့

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s