Cream puff ( အီကလဲယားမုန္႕ )

Cream puffs

အီကလဲယား  ( Eclair )

Cream puffs

Ingredients for dough

  1. 1 cup – Water
  2. 1 stick of butter ( 1/2 cup )
  3. 1/2 tsp of salt
  4. 1 cup – flour
  5. 4 eggs

Preheat oven 400ºF 30 minutes ~ 35 minutes

Preheat oven 400ºF

  • အရင္ဆံုး oven ကုိ ၾကိဳဖြင့္ထားပါ — ၄၀၀ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုိက္
  • မီးဖုိေပၚမွာ အရင္ဆံုး ေထာပတ္ တစ္တံုးကုိ အရည္ေဖ်ာ္ပါ။ ( မီးေျမးေျမး အေနအထား )
  • ဆား ထည့္၊ ေရ ထည့္
  • ေရ ပြက္ပြက္ဆူျပီဆုိတာႏွင့္ ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္ ေမႊ ( အဆက္မျပတ္ေမႊပါ )
  • ဂ်ဳံမ်ား အုိးမကပ္တဲ႕အထိ .. ဂ်ဳံလံုး ( ဂ်ဳံေဘာလံုး ) ပံုစံ ရတဲ႕ အထိ ေမႊျပီးတာႏွင့္
  • မီးဖုိ မီး ခလုတ္ကုိ ပိတ္ — အျပင္မွာ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံပါ။
  • ပီးလွ်င္ ၾကက္ဥ တစ္လံုးခ်င္းစီ ေဖာက္ထည့္ျပီး ႏွယ္သြားပါ။
  • အေပၚက ဓာတ္ပံုက ၾကက္ဥ ေလးလံုး ေဖာက္ထည့္ ေမႊျပီး ပံု —

  • ဂ်ဳံ ( cream puffs dough ) ဒုိးမ်ားကုိ မိမိ ၾကိဳက္ႏွစ္သလုိ ပံုစံ ေဖာ္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ပါ။
  • ျမင္ေနက် အီကလဲယားလုိမ်ဳိး ရွည္ရွည္ေမွ်ာေမွ်ာ ပံုစံလည္း ရပါတယ္။ ကုိယ့္ အလြယ္တကူ ေရခဲမုန္႕ ခပ္သည့္ ဇြန္းျဖင့္ ခပ္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ထားပါတယ္။
  • ျပီးရင္ ၾကိဳတင္ ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ Oven ထဲမွာ
  • Preheat oven 400 ºF – 30 minutes ~ 35 minutes

Ingredients for Pastry Cream ( အီကလဲယား မုန္႕ထဲ ထည့္ေသာ အစာသြပ္ခရမ္ အတြက္ )

  1. 1/2 cup – sugar
  2. 3 tbsp – flour
  3. 3 tbsp – corn flour
  4. 2 cups – milk
  5. 4 egg yolks
  6. 1 tsp – vanilla extract
  • အရင္ဦးဆံုး ၾကက္ဥ အႏွစ္ ေလးလံုးကုိ သၾကားျဖင့္ ေမႊထားပါ။
  • ပီးလွ်င္ ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕ ထည့္ေရာေမႊပါ။
  • ႏုိ႕ ၂ ခြက္ ထည့္ေမႊျပီးမွ
  • မီးဖုိေပၚမွာ Medium heat အလယ္မီးျဖင့္ အဆက္မျပတ္ေမႊထားေပးပါ။
  • ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလး ျဖစ္လာျပီ ဆုိမွ အုိးကုိ မီးဖုိေပၚမွ ခ်ပါ။
  • ခဏေလာက္ အေအးခံပါ။
  • ေအးသြားျပီ ဆုိမွ vanilla extract သစ္ခြ အနံ အေမႊးဆီကုိ လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း ထည့္ေရာေမႊပါ။
  • ပီးရင္ ေရခဲေသတာထဲမွာ ၂ နာရီေလာက္ ထားပါ။

Cream puffs ရလာလွ်င္ ခဏ အေအးခံျပီးမွ –

အလယ္ကုိ ဓါးျဖင့္ လွီးပါ။ တဖက္ အနားသား မျပတ္သည့္ အထိ ခပ္ဖြဖြ လွီးရုံပါပဲ ..

ဟေနတဲ႕ ၾကားထဲကုိ ခရမ္မ်ား ထည့္ပါ။

ဒီပံုစံမ်ဳိးဆုိရင္ cream puffs

အေပၚမွာ ေခ်ာကလက္ရည္ မဆမ္းထားေသာ cream puffs

အထဲမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ blueberry .. raspberry ထည့္လုိ႕ ရေသးတယ္။

အီကလဲယား လုိ ပံုစံမ်ဳိးဆုိရင္ အေပၚမွာ ေခ်ာကလက္ရည္ ဆမ္းေပးျပီး ေရခဲေသတာထဲမွာ ေခ်ာကလက္ရည္ ခဲသည့္ အထိ အေအးခံပီးမွ စားပါ။

ဒီဓာတ္ပံုကေတာ့ ရန္ကုန္မွာ ေနတုန္းက ေရႊပုစြန္က ၀ယ္စားေသာ အီကလဲယားမုန္႕ ျဖစ္ပါတယ္။ ၂၀၀၉ ခုႏွစ္တုန္းကပါ။

ေနာက္တေခါက္မွ ဒီလုိ ရွည္ရွည္ ေမွ်ာေမွ်ာ ပံုစံ အီကလဲယားမုန္႕ဖုတ္မည္။

ေလာေလာဆယ္ မုန္႕ဖုတ္ထားတဲ႕ ပံုစံက Giant Cream puff ပံုစံမ်ဳိး 🙂

အရသာ ႏွင့္ အထဲမွာ အဆာသြပ္ထားေသာ ခရမ္ အရသာ အတူတူပါပဲ ..

အစာသြပ္ထားတာ ပူတင္းအရသာမ်ဳိးပါ ..

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s