Crab Rangoon

Crab Rangoon ( Baked )

 Crab Rangoon  ( Deep fried )

Home made  (  Wonton wrapper )

2 cup of Flour

1 Egg

1 tsp – Salt

1 tsp – Sugar

3/4 cup – Water

Cover with a damp kitchen towel and let rise in a warm, draft-free place for 1 hour.

Corn starch ( For dusting )

wonton wrapper

wonton wrappers

crab meat

cream cheese

black pepper

scallions

egg

Deep fried

Baked 350ºF – 18 minutes ~ 20 minutes

cream cheese

Crab Rangoon လြယ္လြယ္ေလးပါ။

ေစ်းမွာ wonton wrapper လြယ္လြယ္ကူကူ ၀ယ္လုိ႕ ရပါတယ္။ ျမန္မာမွာ ဆုိရင္ စီးတီးမတ္မွာ ရွိလိမ္႕မယ္။

ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ အထဲက အစာက ( ၾကက္သား ( သုိ႕ ) ၀က္သား ( သုိ႕မဟုတ္ ) ဂဏာန္း၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ေကာ္မႈန္႕၊ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ အပါ ႏွယ္ထားတဲ႕ အစာေတြကုိ wonton wrapper နဲ႕ ၾတိဂံပံုစံ ထုပ္ျပီး ဆီႏွစ္္ ေၾကာ္ထားတာက ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ )

Crab Rangoon က အထဲမွာ ဂဏားန္သား၊ ခရမ္ခ်ိစ္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တုိ႕ ပါတယ္။

wonton wrapper ကုိ ခပ္ပါးပါးေလး ျဖင့္ အစာေတြကို ထုပ္ျပီး ခပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ေၾကာ္စားပါ။

ဒါက oven မွာ cup cake tray ထဲကုိ wonton wrapper အရင္ထည့္ .. ျပီးရင္ အစာေတြ ထည့္ – preheat oven – 350ºF – 18 minutes ~ 20 minutes ျဖင့္ ခပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး မုန္႕ဖုတ္ျပီး စားပါ – ဆီ မပါေတာ့ က်န္းမာေရးႏွင့္ ပုိညီညႊတ္ပါတယ္။ ေစ်းကေန wonton wrapper ၀ယ္ျပီးမွ ထပ္ျပီး ေၾကာ္စားအံုးမယ္။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s