လွ်ာေပၚခဲ

Meringue cookie

Ingredients –

  1. Egg white – 5
  2. Sugar – 1/2 cup
  • Baking tray
  • Baking paper

 

  • Preheat the oven 200ºF
  • 200ºF – 45 minutes
  • in turned-off oven for 1 hour

 

မာရိန္း ကြတ္ကီး

လွ်ာေပၚတင္လုိက္ရင္ သၾကားခဲလုိမ်ဳိး မြမြေလး နဲ႕ စားလုိ႕ ေကာင္းေသာ လွ်ာေပၚခဲ အရသာမ်ဳိးပါပဲ …

ကိတ္မုန္႕ေပၚမွာ တင္ေသာ ခရမ္ကုိ oven နဲ႕ မုန္႕ဖုတ္ထားတာပါ။

ကိတ္မုန္႕ေပၚမွာ တင္ေသာ ခရမ္ကုိ ခဲေစဖုိ႕ ေရခဲေသတာမွာ ၂ နာရီေလာက္ ထားျပီး ကိတ္မုန္႕ေပၚမွ ခရမ္မ်ားကုိ ခဲေစ ရပါတယ္။

အခု ခရမ္ေတြက်ေတာ့ oven ထဲမွာ မီး အရမ္းေႏွးေႏွးေလးျဖင့္ မုန္႕ဖုတ္ရပါတယ္။

အရမ္းစားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။

အိမ္က ကေလး ၂ေယာက္လံုး ၾကိဳက္ၾကတယ္။

ဒီေန႕ အဲဒီမုန္႕ ဖုတ္ – ဒီေန႕ ကုန္ပါတယ္။

လွ်ာေပၚမွာ သၾကားခဲ အရသာမ်ဳိးမုိ႕ လွ်ာေပၚခဲ —

Meringue cookie

မာရိန္း ကြတ္ကီး လုပ္ဖုိ႕ လုိတာက

ၾကက္ဥ အကာ – ၅ လံုးႏွင့္

သၾကား – ခြက္ တ၀က္

ပါပဲ …

 

  • ၾကက္ဥ အကာ ၅ လံုးကုိ ေမြစက္ျဖင့္ High Speed ထားျပီး ေမႊပါ။
  • ၁မိနစ္ ျခားစီ စက္ျဖင့္ ေမႊျပီး အၾကာမွာ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းစီ ထည့္သြားပါ။
  • ေမႊစက္ျဖင့္ ၾကက္ဥအကာကုိ ၁ မိနစ္ျခားစီ သၾကား တစ္ဇြန္းစီ ထည့္ျပီး ၆ မိနစ္ အၾကာမွာ ခရမ္အေနအထား ျပစ္ျပစ္ ကုိ ရလာပါလိမ္႕မယ္။
  • ေၾကြပန္းကန္လံုးကုိ ေမာက္ျပီး ၾကည့္လုိက္ပါ။ ၾကက္ဥအကာ ( ခရမ္ )မ်ား ေအာက္ကုိ ျပဳပ္မက်လာတဲ႕ အေနအထားကုိ ရေနပါျပီ။
  • ဆက္ေမႊခ်င္ေသးရင္ ၈ မိနစ္ေလာက္အထိ မြေနေအာင္ ေမႊလုိ႕ရပါတယ္။
  • အေရာင္ထည့္ခ်င္ရင္ Food colour – 1 drop ထည့္လုိ႕ရပါတယ္။
  • ပီးရင္ baking tray ေပၚမွာ တင္ထားေသာ baking paper ေပၚမွာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း ျခင္းစီ ပံုေပးပါ …
  • ဇြန္းျဖင့္ ပံုျပီးတာႏွင့္ ခရမ္ေပၚမွာ ၀ လံုး ေရသလုိမ်ဳိး ဇြန္းျဖင့္ ခရမ္ကုိ ၀ုိက္ဆြဲလုိက္ပါ။ အဲဒါဆုိရင္ ကိတ္ ခရမ္ေတြက အမွ်င္ သန္းျပီး အေပၚနားမွာ အခၽြန္၊ အတက္ ပံုစံေလးျဖင့္ ခ်စ္စရာ ပံုစံ ထြက္ေနပါလမ္႕မယ္။
  • တစ္ခု ႏွင့္ တခုကုိ ၁ လက္မ စီေလာက္ ေနရာ အကြာ ထားပါ။
  • Preheat oven 200 ºF – 45 minutes မုန္႕ဖုတ္ပီးတာႏွင့္
  • oven ကုိ ခလုတ္ပိတ္လုိက္ပါ။
  • မီးပိတ္ထားေသာ oven ထဲမွာ ၁ နာရီေလာက္ ဒီအတုိင္းပဲ ထားလုိက္ပါ။
  • ခရမ္ေတြကုိ မီးေႏွးေႏွးျဖင့္ သၾကားခဲလုိမ်ဳိး ခဲေအာင္ မုန္႕ဖုတ္ထားတာပါ။
  • ၂၅၀ ဖာရင္ဟုိက္ ေလာက္ မုန္႕ဖုတ္လုိက္ရင္ ခရမ္ ခဲေတြ က ေရႊအုိေရာင္ သုိ႕မဟုတ္ အညုိေရာင္ သန္းသြားပါလိမ္႕မယ္။ မီးေႏွးေႏွးပါပဲ ..
  • ပီးရင္ ခဏေလာက္ အေအးခံျပီး တခုေလာက္ ယူစားၾကည့္ပါ။
  • စားလုိ႕ ေကာင္းတာကုိ ေတြ႕ရမွာပါ။
  • ထညက္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ .. သၾကားလံုး ၾကိဳက္တတ္ရင္ .. အာတာပူစီ ၾကိဳက္္တတ္ရင္ .. ဘီစကစ္ အေသးေလးေပၚမွာ သၾကားခဲ တင္ထားေသာ မုန္႕ ေသးေသးေလး ၾကိဳက္တတ္ရင္ .. ဒီ မာရိန္း ကြတ္ကီးကုိ ၾကိဳက္မွာ အမွန္ပါပဲ …
  • ကုိယ့္တုိ႕ဆီမွာ ထညက္ခဲ အစစ္ မရပါဘူး။ ၾကံသကာ ပဲ ရပါတယ္။
  • အဲဒီ အတြက္ အစားထုိး အေနျဖင့္ ဒီ လွ်ာေပၚခဲကုိပဲ ေကာ္ဖီခါးခါးေလး ေသာက္ရင္း စားပါတယ္။
  • ဒီဇုိင္း အလွဆင္ခ်င္လည္း ရတယ္။ အဲဒီ အေပၚမွာ chocolate rice ေလးေတြ လုိက္ျဖဴးေပးလုိ႕လည္း ရသလုိ .. အေရာင္ေလးေတြနဲ႕ မ်က္လံုးေလးေတြ ပံုစံ အမ်ဳိးမ်ဳိး ေဖာ္ျပီး မုန္႕ဖုတ္လုိ႕လည္း ရပါတယ္။

vanilla extract – 1 tsp ထည့္ျပီး မုန္႕ဖုတ္လုိ႕လည္း ရပါတယ္။

မာရိန္း ကြတ္ကီး

 

 

 

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s