Pork & Baby Corn Sweet & Sour
- ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား – ၁ ေပါင္
- ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း
အေၾကာ္မႈန္႕ အတြက္ —-
- ဂ်ဳံမႈန္႕ – 1/3 cup
- ေကာ္မႈန္႕ – 1/3 cup
- ၾကက္ဥ – ၁ လံုး
- ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
- ေရ – 1/3 cup ( warm water )
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အတြက္ ေျပာင္းဖူး အျပင္ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းငရုပ္ပြ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နာနတ္သီး၊ ပဲသီး၊ … အမ်ဳိးစံု ထည့္လုိ႕ ရပါသည္။
ေဆာ့စ္ အတြက္ —
- သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႕စ္ Ketchup – ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္း
- ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း
- ေရ – 1/2 cup
- ရွာလကာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္း
- ေကာ္မႈန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္းကုိ ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၄ ) ဇြန္းျဖင့္ ေကာ္ရည္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
- အေၾကာ္မႈန္႕အတြက္ ၾကိဳတင္ျပီး အမႈန္႕မ်ားကုိ စပ္ထားပါ။
- ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သားကုိ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တုိ႕ျဖင့္ ႏွယ္ထားပါ။
- ပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ျဖင့္ ႏွယ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
- ေဆာ့စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
- ဆီအုိးတည္ျပီး ၀က္သားလံုးမ်ား ကုိ ဆီႏွစ္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
- ရလာေသာ ေရႊအုိေရာင္ ၀က္သားလံုးေၾကာ္မ်ားကုိ တစ္သွ်ဴးစကူေပၚမွာ ဆီစုတ္ဖုိ႕အတြက္ တင္ထား —
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ကုိ အပူေပးျပီးေနာက္ –
- ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ ထည့္ ဆီသတ္ျပီးတာႏွင့္
- ေျပာင္းဖူးကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
- ၀က္သားလံုးမ်ားကုိ ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
- ေဆာ့စ္ ထည့္ေမႊပါ။
- ေနာက္ဆံုးမွ ေကာ္ရည္ကုိ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊပါ။
ၾကက္ အသဲအျမစ္ – ၾကက္သား ဒန္ေပါက္
ခဏ — ခဏ — ဒန္ေပါက္ ပုိစ္႕မ်ား ေရးဖူးလုိ႕ ထပ္မေရးေတာ့ပါဘူး။
အသစ္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲ ေရးစရာ က်န္ေနေသးလုိ႕ —
ေပါင္မုန္႕ ကုိင္ထားေသာ စားဖုိမႈးက ေမးေနတယ္။ သူ႕ဗုိက္ေပၚက သရက္သီးသနပ္ ႏွင့္ အတူ ၾကက္သား — ၾကက္ အသဲအျမစ္ ဒန္ေပါက္ စားပါအံုး တဲ႕ — 🙂