Crocodile bread

ჱܓჱܓჱܓ
++++++++++
++╠╣APPY++
++EASTER!++
++++++++++
ჱܓჱܓჱܓ

မိေခ်ာင္းပံုစံ ေပါင္မုန္႕

Crocodile bread

Ingredients :

  1. All purpose flour – 2 1/3 cups
  2. Yeast – 7g  ( 1/4 oz )
  3. Salt – 1/8 tsp
  4. butter –  1 Oz
  5. Sugar – 1/8 cup = 1 oz
  6. Milk – 275 ml ( 1 cup )
  7. 1 egg
  8. 50 g / 1.8 oz flour ( for dusting )
  9. 1 egg beaten with 2 tbsps milk
  10. 0.5 tbsp – rock salt
  11. 1 tbsp – sesame seeds
  • Mix the flour, sugar, salt, egg and instant yeast in a bowl.
  • Mix the milk, butter into the mix.
  • Knead 1-2 times, form into a ball.
  • Cover with a damp kitchen towel and let rise in a warm, draft-free place for 1 hour to 2 hours depending on how warm your room is. The dough should double in size.
  • You can shape yourcrocodile’s how ever you want.
  • Preheat oven to 375ºF .
  • Make egg yolk and the 2 teaspoon milk and brush the crocodile.
  • Let rise in a warm palace. Bake at 375ºF – 18 minutes, or until crocodile is golden brown and firm to the touch.
  • Let cool on a wire rack. Serve at room temperature, or reheated.

  1. ဂ်ဳံမႈန္႕ – 18 ေအာင္စ ( 2 1/3 cups )
  2. ဆား – အနည္းငယ္
  3. ေထာပတ္ – 1 ေအာင္စ .. သာသာေလာက္
  4. သၾကား – 1/8 cup
  5. Yeast – 1/4 oz
  6. ၾကက္ဥ အႏွစ္ – ၁ လံုး
  7. ႏြားႏုိ႕ – 275 ml ( 1 cup ေက်ာ္ေက်ာ္ )
  8. ဂ်ဳံ လံုး ႏွယ္ဖုိ႕ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္
  9. ၾကက္ဥ တလံုးကုိ ႏြားႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ႏွင့္ အတူ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားပါ …
  10. ဆား အနည္းငယ္
  11. ႏွမ္း အနည္းငယ္

ေၾကြဇလံု ထဲမွာ ..

ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ဆား၊ ေထာပတ္၊ သၾကား၊ Yeast၊ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ထည့္ပါ …

ေနာက္ပိတ္ဆံုးမွ ႏြားႏုိ႕ ထည့္ပါ …

 ေမႊစက္ ျဖင့္ …

၅ မိနစ္ slow speed ေမႊေပးပါ …

၅ မိနစ္ ျပည့္ရင္ ခဏေလာက္ ရပ္လုိက္ပီး ေမႊတဲ႕ အေခ်ာင္းမွာ ကပ္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံေတြကုိ ခြါခ်ပီး …

medium speed နဲ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ …

ေမႊစက္ ျဖင့္ ေမႊပီးတဲ႕ ဂ်ဳံသားေတြကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားတဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံသား ညက္ေအာင္ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိ .. ႏွယ္ေပးပီး ညက္ေနတဲ႕ ဂ်ဳံလုံးကုိ ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ …

ေရစုိလက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ ၁နာရီ မွ ၂ နာရီ ေလာက္ အုပ္ထားေပးပါ …

လက္ကုိင္ပု၀ါ ျဖင့္ တစ္နာရီေလာက္ အုပ္ေပးထားလုိက္ရင္ ဂ်ဳံသားေတြက Yeast တန္ခုိး နဲ႕ ေဖာင္းၾကြေနပါလိမ္႕မယ္ …

ဂ်ဳံသားထဲမွာ ခုိေနေသာ ေလမ်ား ထြက္သြားေအာင္ လက္သီးျဖင့္  ထုိးလုိက္ပီး ဂ်ဳံမ်ားကုိ ပန္းကန္လံုးထဲမွ ထုတ္လုိက္ပါ …

ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ေလးပဲ ျဖဴးထားေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမ်ားကုိ အလံုးကေန … အလ်ားရွည္ လုပ္လုိက္ပါ …

တ၀က္ ၀က္ပါ။

ဂ်ဳံ တ၀က္ကုိ ဂ်ဳံ အေခ်ာင္း ရွည္ ရွည္ လက္ ၂ ဖက္ျဖင့္ လိမ္႕ လိမ္႕ေပးပီး ေနာက္ …

ဒလိမ္႕တံုးမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္သုပ္ျပီး ဂ်ဳံကုိ ျပားသထက္ ျပားေအာင္ ဆြဲ .. ဆြဲျပီး ဂ်ဳံကုိ လိမ္႕သြားပါ။

မိေခ်ာင္း ေပါင္မုန္႕မွာ အသားထည့္စားခ်င္လည္း ရသလုိ .. အသား မထည့္စားပဲ ေပါင္မုန္႕ သပ္သပ္ ပဲ မုန္႕ဖုတ္စားလုိ႕ ရပါတယ္။

အသား ထည့္စားမယ္ဆုိရင္ ၾကက္သား ( သုိ႕မဟုတ္ ) ၀က္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မာရုိ႕နိစ္ တုိ႕ကုိ သမေနေအာင္ ေရာႏွယ္ထားပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္းပါ ထည့္ႏွယ္ထားပါ။

ဒလိမ္႕တံုးျဖင့္ ဂ်ဳံကုိ အျပား ၾကီးၾကီး လိမ္႕ေပးျပီးတဲ႕ေနာက္ …

အနားမ်ားကုိ ညီညီညာညာ ျဖစ္သြားေအာင္ ဓါးျဖင့္ တိ ျဖတ္လုိက္ပါ။

ဒီလုိမ်ဳိးေလးျဖတ္ ..

အသားေတြကုိ အလယ္မွာ ရွည္ရွည္ေမွ်ာေမွ်ာ စံုပံု –

တစ္လုိင္းစီ အသားေပၚမွာ ဂ်ဳံျပားေတြကုိ လာအုပ္ —

မံမီလုိမ်ဳိး အသားေတြကုိ တစ္ရစ္ျခင္းစီ — တလုိင္းျခင္းစီ အုပ္ပါ —

အေပၚႏွင့္ ေအာက္ဘက္က ၾတိဂံ ပံုစံ ဂ်ဳံမ်ားကုိပါ အုပ္ပါ။

ေနာက္တခု — မိေခ်ာင္း ေပါင္မုန္႕ အတြက္ — လုိင္း ခပ္မ်ားမ်ား ျဖတ္ထားေသာ ပံုစံ —

အိမ္မွာ ဂ်ဳံျဖတ္တဲ႕ ဓါးက ပလတ္စတစ္ဓါး .. ေဘးနားမွာ ပန္းေရာင္ ပလတ္စတစ္ဓါးေလး .. အဲဒီလုိမ်ဳိး တစ္ခါသံုး ပလပ္စတစ္ဓါးေတြက အသံုးတည့္တယ္။ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဘဲဥျပဳတ္ အတြက္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ အရာေတြကုိ သူနဲ႕ တခါတည္း တိျဖတ္လုိက္ရင္ တိတိ ရိရိ ျပတ္ေနတာမ်ဳိး ပံုစံ ရတယ္။ အိမ္က ဘဲဥျပဳတ္ေတြ ျဖတ္ထားတာ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးမ်ားျဖင့္ ျဖတ္ထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အဲဒီ ပလတ္စတစ္ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ထားတာပါ။ အခု ဂ်ဳံမ်ားကုိလည္း အဲဒီ ဓါးျဖင့္ ျဖတ္ထားတာ —

ဂ်ဳံကုိ တလုိင္းစီ အုပ္တဲ႕ အခါ — ရွည္ေနလိမ္႕မယ္။ ဒီလုိ ပံုစံမ်ဳိး ဂ်ဳံကုိ ေခါက္ျပီး အသားေပၚမွာ အုပ္ေပးထားမွ မိေခ်ာင္း ဗုိက္ေဖာင္းေဖာင္းေလး ျဖစ္လာပါလိမ္႕မယ္။

ပီးလွ်င္ တစ္နာရီေလာက္ အ၀တ္ျဖင့္ အုပ္ထားျပီးမွ —

မိေခ်ာင္းကုိ မ်က္လံုးေတြ .. လက္ေခ်ာင္း၊ ေျခေခ်ာင္းေတြ တပ္ —

မိေခ်ာင္း အေၾကးခြံအတြက္ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ညီညီညာညာ — ခပ္ဖြဖြ — အေပၚယံေလာက္ကုိ လုိက္ျဖတ္ —

ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုိ ႏြားႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းနဲ႕ ေရာေမႊျပီး မိေခ်ာင္းကုိ စုတ္တံေလးျဖင့္ လုိက္သုပ္ပါ။

ပီးရင္ ၾကိဳတင္ ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ oven ထဲ ထည့္ျပီး ေပါင္မုန္႕ဖုတ္ပါ။

Preheat oven – 375ºF – 18 minutes ~ 20 minutes

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s