Strawberry Pattern Swiss Roll

 

Strawberry Pattern Swiss Roll

 

Strawberry Pattern Swiss Roll

Ingredients :

  1. Egg – 4 ( yolks and white separated )
  2. Sugar – ½ cup
  3. All Purpose Flour – ¼ cup ( or ) 4 tbsp
  4. Corn Starch – ¼ cup
  5. Vanilla extract – 1 tsp
  6. Food color  – Red, green,  white or black
  7. Strawberry Jam
  8. Fresh Strawberries
  • Preheat oven 375ºF – 10 ~ 12 minutes
  • ( Swiss roll patterns ( Angels, strawberry, star, cherry, apple, heart, christmas tree, color spots, snow flake and etc …. )

Strawberry Pattern Swiss Roll

  1. ၾကက္ဥ – ၄ လံုး ( အႏွစ္ ႏွင့္ အကာကုိ သပ္သပ္စီ ခြဲထားပါ။ )
  2. သၾကား – ½ cup
  3. ဂ်ဳံမႈန္႕ – ¼ cup ( or ) 4 tbsp
  4. ေကာ္မႈန္႕ – ¼ cup
  5. သစ္ခြ အနံအရသာ အေမႊးဆီ – 1 tsp
  6. Food color  – Red, green,  white or black
  7. စေတာ္ဘယ္ရီယုိ
  8. စေတာ္ဘယ္ရီသီး

 

  • ၾကက္ဥ အကာ ၄ လံုးကုိ ေမြစက္ျဖင့္ High Speed ထားျပီး ေမႊပါ။
  • ၁မိနစ္ ျခားစီ စက္ျဖင့္ ေမႊျပီး အၾကာမွာ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းစီ ထည့္သြားပါ။
  • ေမႊစက္ျဖင့္ ၾကက္ဥအကာကုိ ၁ မိနစ္ျခားစီ သၾကား တစ္ဇြန္းစီ ထည့္ျပီး ၅ မိနစ္ အၾကာမွာ ခရမ္အေနအထား ျပစ္ျပစ္ ကုိ ရလာပါလိမ္႕မယ္။
  • ေၾကြပန္းကန္လံုးကုိ ေမာက္ျပီး ၾကည့္လုိက္ပါ။ ၾကက္ဥအကာ ( ခရမ္ )မ်ား ေအာက္ကုိ ျပဳပ္မက်လာတဲ႕ အေနအထားကုိ ရေနပါျပီ။
  • ဆက္ေမႊခ်င္ေသးရင္ ၈ မိနစ္ေလာက္အထိ မြေနေအာင္ ေမႊလုိ႕ရပါတယ္။

ၾကက္ဥ အကာ ခရမ္ ျပစ္ျပစ္

ၾကက္ဥ အကာ ၄ လံုး ႏွင့္ သၾကား ¼ cups – ၅ မိနစ္ အၾကာ ေမႊအျပီး

ၾကက္ဥ အႏွစ္ ၄ လံုး ႏွင့္ သၾကား ¼ cup ၃ မိနစ္အၾကာ ေမႊအျပီး

( သၾကားက ပံုမွန္ သၾကားအမႈန္႕ပါပဲ .. သၾကား အမႈန္႕ အရည္ေပ်ာ္တဲ႕ အထိ ၾကက္ဥကုိ ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊပါ။ )

 

  • ဂ်ဳံမႈန္႕ – 1/4 cup
  • ေကာ္မႈန္႕ – 1/4 cup ( ႏွစ္မ်ဳိးကုိ သမေနေအာင္ ေရာေမႊထားျပီးမွ )
  • vanilla extract – 1tsp ထည့္
  • ႏွယ္ျပီးတာနဲ႕ ေမႊျပီးသား ၾကက္ဥ အႏွစ္ ပန္းကန္လံုးကုိ ယူပီး  ထည့္ေရာပါ။
  • ျပီးမွ သၾကားႏွင့္ အတူ ေမႊျပီးသား  ၾကက္ဥ အကာ ကုိ ထည့္ေမႊပါ။
  • စေတာ္ဘယ္ရီ swiss roll မုိ႕ အေရာင္တင္ခ်င္ရင္ ပန္းေရာင္ ကိတ္မုန္႕ အေရာင္ဆုိးေဆး တစ္စက္၊ ႏွစ္စက္ေလာက္ ထည့္ေရာေမြပါ။
  • ျပီးလွ်င္ oven tray ထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး မုန္႕ႏွစ္မ်ားကုိ ထည့္ပါ။
  • ၁၀ လက္မ ပတ္လည္ oven tray လည္း ရပါတယ္။
  • အခု swiss roll က 8″ x 12″ oven tray
  • ( oven foil ေတြက ေအာက္မ်က္ႏွာျပင္ မညီပါဘူး။ အဖု အေဖာင္းေတြနဲ႕ အလွဴမီနီယံ foil ေတြပါ။ oven tray ကုိ သံုးတာ ပုိေကာင္းပါတယ္။ ေအာက္မ်က္ႏွာျပင္ ညီညာ ျပန္႕ျပန္႕ေလး )
  • ၾကိဳတင္ ဖြင့္ထားေသာ Preheat oven ထဲမွာ 375ºF – 11 ~ 14 မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရပါျပီ …

ရလာတဲ႕ ကိတ္သားကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံပါ။

baking paper ကုိ ကိတ္မုန္႕သားမွ ခြာထုတ္လုိက္ပါ။

ျပီးရင္ လိပ္လုိက္ပါ။ က်စ္က်စ္ေလး လိပ္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိတ္မုန္႕သားကုိ လိမ္႕ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး လိပ္ရုံပါပဲ ..

white cream ( ခရမ္ သုပ္ခ်င္သုပ္ )

strawberry jam ႏွင့္ အတူ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ကုိ ခပ္ပါးပါး လွီးျပီး ညွပ္ထည့္လုိ႕လည္း ရပါတယ္။

စေတာ္ဘယ္ရီသီးကုိ ေသးေသး လွီးထားပါ။

 

စေတာ္ဘယ္ရီယုိ ႏွင့္ ခပ္ပါးပါး၊ ေသးေသး၊ သြယ္သြယ္ လွီးထားေသာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားကုိ ၾကားညွပ္ျပီး မုန္႕ ကိတ္သား ကုိ ျပန္လိပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ …

 

ေဘးသား အနားသားေတြ ညီညီညာညာ ျဖစ္ဖုိ႕ လွီးျဖတ္ထားလုိက္ပါ။

 

 

Green food color – 1 drop

milk – 1 tsp

( ဒါ ကိတ္မုန္႕ေတြမွာ သံုးတဲ႕ အေရာင္ဆုိးေဆးပါ။ ဒီအေရာင္ဆုိးေဆးက က်န္းမာေရးအတြက္ စိတ္ခ်ရပါတယ္။ )

 

Red/Pink food color – 1 drop

milk – 1 tsp

Black/white/violet food color – 1 drop

milk – 1 tsp

 

အရင္ဆံုး .. စုတ္တံျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း …(  new ) cotton bud ျဖင့္ …

ၽRed colour – Strawberry သီး အ၀ုိင္း အရင္ဆြဲပါ။

Green colour – Leaf သစ္ရြက္ပံု ဆြဲပါ။

White or Black colour – spot ေလးေတြ လုိက္ထည့္ပါ။

 

အထဲက ခရမ္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) စေတာ္ဘယ္ရီယုိ ခဲဖုိ႕ လုိတာမုိ႕ ေရခဲေသတာမွာ တစ္နာရီ မွ ႏွစ္နာရီေလာက္ အေအးခံျပီးမွ လွီးပါ။

 

ျပီးရင္ ကိတ္မုန္႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေပါင္မုန္႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ .. ပလတ္စတစ္ အဖံုးပါေသာ မုန္႕အုပ္ေဆာင္းထဲမွာ သိမ္းထားပါ။

အျပင္မွာ ေလမသလပ္ထားပါႏွင့္ .. ကိတ္မုန္႕ဆုိရင္ ကိတ္သားမ်ား မာသြားလိမ္႕မယ္။ ေပါင္မုန္႕လည္း ထုိနည္းလည္းေကာင္း ေပါင္မုန္႕သားမ်ား မာသြားပါလိမ္႕မယ္။ ၁၂ နာရီ အၾကာဆုိရင္ သိသာတယ္။

ပလတ္စတစ္ အုပ္ေဆာင္းျဖင့္ အုပ္ထားေတာ့ ကိတ္မုန္႕ဆုိရင္ ေရခဲေသတာမွာ ပဲ သိမ္းသိမ္း၊ အျပင္မွာပဲ ထားထား မုန္႕ဖုတ္ခါစ အရသာအတုိင္းပဲ .. မေျပာင္းဘူး။

ေပါင္မုန္႕လည္း ထုိနည္းလည္းေကာင္းပဲ …

ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ကိတ္မုန္႕ ဆုိင္ေတြမွာ ကိတ္မုန္႕ဆုိ အေအး ေပါ႔ေပါ႔ပဲ ထားတဲ႕ cooler မွာ ထည့္ျပီး .. ေပါင္မုန္႕ဆုိ ဖန္ အၾကည္ အုပ္ေဆာင္းထဲမွာ သိမ္းထားတတ္ပါတယ္။

ေလသလပ္ မခံေသာ မုန္႕ကေလးမ်ား ျဖစ္ပါတယ္။

 

ကိတ္မုန္႕သား အလယ္မွာ စေတာ္ဘယ္ရီ ယုိမ်ားႏွင့္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ား

 

ေရခဲေသတာမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ထည့္ျပီး အေအးခံထားတာမုိ႕ ယုိေတြက ကိတ္မုန္႕သားမွာ ေစးကပ္ေနပါလိမ္႕မယ္။

 

ေခ်ာကလက္ရည္ဆမ္းထားေသာ စေတာ္ဘယ္ရီသီး

 

 

 

You may also like :

 

Advertisements

One comment on “Strawberry Pattern Swiss Roll

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s