Roast Lamb Leg

Happy Good Friday!

Roast Lamb Leg

with baked potatoes

Lamb leg

Roast Leg of Lamb

  1. 1 Lamb Leg
  2. 2 Garlic cloves, sliced
  3. 1 Tbsp olive oil
  4. 2 Tsp dried thyme
  5. 1 Tsp dried  rosemary
  6. 1/8 tsp salt
  7. 1/8 tsp pepper
  • Make several small incisions into the leg and insert the garlic slices. Rub Leg with oil and sprinkle with herbs. Season with salt and pepper.
  • Place Lamb into roasting pan.

Roasting Instruction

  • Preheat oven to 425ºF roast for 15 minutes.
  • Lower oven to 375ºF and continue roasting for 20min/pound of meat 

or

  • until the pop-up timer activates which will occur when the meat reaches an internal 155ºF.
  • Let meat stand, covered, for 10 minutes before carving.

သုိးသား တစ္ေပါင္ 4.99 ေဒၚလာ

Red wine vinegar

Lemon Pepper

သုိးေပါင္ကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။

သံပုရာသီး ညစ္ပီး တစ္နာရီေလာက္ ခဏ သုိးသားကုိ ညီနံေပ်ာက္သြားေအာင္ သံပုရာရည္ျဖစ္ျဖစ္၊ ရွာလကာရည္ျဖစ္ျဖစ္ စိမ္ထားပီးမွ ေရေသခ်ာ ျပန္ေဆးခ်ပါ။

  1. သုိးေပါင္ တစ္ေခ်ာင္း
  2. ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ
  3. သံလြင္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  4. ( dried thyme ) စမုန္ျဖဴ အေျခာက္ ထမင္းစားဇြန္း – ၂ ဇြန္း
  5. ( dried  rosemary ) ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ ရုိစ္႕ေမရီ – ထမင္းစားဇြန္း – ၂ ဇြန္း
  6. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
  7. သံပုရာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း – ၂ ဇြန္း
  8. ဗနီကာ အနီ – ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း
  9. ေထာပတ္ – အနည္းငယ္
  10. အားလူး – ၂ လံုး

သုိးေပါင္ကုိ ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံလြင္ဆီ၊ စမုန္ျဖဴ၊ rosemary၊ ဆား၊ သံပုရာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဗနီကာ အနီ တုိ႕ျဖင့္ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ႏွယ္ပါ။

ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲ ထည့္ျပီး တညေလာက္ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည့္ႏွပ္ထားႏုိင္လွ်င္ ပုိေကာင္းပါသည္။

မနက္က်မွ သုိးသားမကင္ခင္ ေရခဲေသတာထဲမွာ နာရီ၀က္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ၾကိဳထုတ္ထားျပီး

oven tray ထဲ ထည့္ပါ။

Preheat oven –

  • 425ºF – Roast  – 15 Minutes

375ºF – ၂၀ မိနစ္ / တစ္ေပါင္ ( အခု သုိးေပါင္က 5.9lb = ၆ေပါင္ နီးပါးေလာက္ ရွိတာမုိ႕ – ၂ နာရီေလာက္ ကင္ရပါမယ္။ )

  • 375ºF – 1 hours ( 60 minutes ) 

သုိးသားကုိ oven tray မွ ထုတ္ျပီး တဖက္ သုိးေပါင္ ဘက္ျခမ္းကုိ လွန္ျပီး oven rack ( အလယ္စင္ ) ေပၚမွာ ထားလုိက္ပါ။
သုိးသားကုိ ေထာပတ္ အနည္းငယ္ သုပ္ေပးပါက ေထာပတ္ သုိးသားကင္ အနံေမႊးေမႊးေလးျဖင့္ ပုိစားေကာင္းသည္။
oven tray ထဲမွ ေဆာ့စ္မ်ားကို ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ။
ေအာက္မွာ oven tray ထဲ အားလူးကုိ အတံုးေသးေသးစိတ္ျပီး ကင္ပါ။

  • 375ºF – 1 hours ( 60 minutes )
  • 200ºF – 10 minutes

၁၀ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံျပီးရင္ လွီးစားလုိ႕ ရပါျပီ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္

သုိးသားကင္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္ ထမင္းႏွယ္ထားေသာ ထမင္းျဖင့္ တြဲစားပါတယ္။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s