အမဲသားေၾကာ္၊ ငပိရည္ႏွင့္ တညင္းသီးျပဳတ္

အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္၊ ငပိရည္ ႏွင့္ တညင္းသီးျပဳတ္

 

အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္

အမဲသား တစ္ေပါင္ကုိ 5.49 ေဒၚလာ အသားျဖင့္ ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္

Eye round roast လုပ္တဲ႕ အမဲ .. အသားမ်ဳိး .. အဆီလည္း ပါတယ္။

 

အမဲသားကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ တုိ႕ျဖင့္ ေသခ်ာ ႏွယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ဥ အေသးကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ဆီပူအုိးထဲမွာ ေမႊျပီး ေၾကာ္ပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြကုိ ဆယ္ထားလုိက္ပါ။

ခုဏက ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ဆီထဲမွာ ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားမ်ားကုိ ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။

အမဲသား အသားတံုး က်စ္လာျပီဆုိမွ … ေရျဖည့္ျပီး … ၃ေရေလာက္ ျပဳတ္ေၾကာ္ပါ။

အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးျပီး စားလွ်င္ အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္ ပူပူေလး ပုိစားေကာင္းပါသည္။

ငပိရည္ ႏွင့္ တုိ႕စရာ

တညင္းသီးကုိ ျပဳတ္မယ့္ ေရဆူဆူ အုိးထဲတြင္ ထညက္တံုး ၁ တံုး ႏွင့္ ဆီ ၁ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။

တညင္းသီး ႏူး .. ေရခမ္းခါနီးတြင္ တညင္းသီး စီးစီး အေနအထားကို ရပါလိမ္႕မည္။

တညင္းသီးျပဳတ္

 

ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးထားေသာ အမဲသားျပဳတ္ေၾကာ္

Butter beans – ေထာပတ္ပဲ ( ပဲေထာပတ္ )

ၾကက္သြန္နီ – ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္ျဖင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ပဲေထာပတ္

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s