ၾကာဇံဆီခ်က္ ( မုန္ညွင္းခ်ဥ္ )

ဒီတေခါက္ ဆီခ်က္ကုိ အအီေျပေအာင္ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္ပါ ထည့္ႏွယ္ထားတယ္။

ကေလးမ်ားအတြက္ ၾကာဇံဆီခ်က္

ၾကာဇံဆီခ်က္ႏွင့္အတူ တြဲစားဖုိ႕ ၀က္သားလံုးျပဳတ္၊ ၀က္အူမျပဳတ္ႏွင့္ အုိးပူတုိက္ထားေသာ ေဘကြန္

အခုတေလာ သားသားက smoke bacon ကုိ အရမ္းၾကိဳက္ေနလုိ႕ အိမ္မွာ ၾကာဇံဆီခ်က္ ခ်က္စားတာ သူ႕အတြက္ smoke bacon ပါ ထည့္ေပးထားရတယ္။

ေနာက္အပတ္ ေသာၾကာေန႕ဆုိ Good Friday  …

Good Friday – March 29, 2013

Easter Sunday – March 31, 2013

ကေလးမ်ားအတြက္ Easter ၏ သေကၤတ ၾကက္ေပါက္စေလးေတြ .. ယုန္ပံုစံေလးေတြ .. သားနဲ႕ သမီး စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေအာင္ ၾကာဇံဆီခ်က္ကုိ ျပင္ဆင္ေပးထားပါတယ္။

ၾကာဇံဆီခ်က္

 

၀က္အူမကုိ ျပဳတ္ဖုိ႕ အတြက္ .. ၀က္အူမကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။

သံပုရာရည္ျဖင့္ ေဆးလည္း ရသလုိ ..

၀က္အူမေတြကုိ ေရျဖင့္ ေသခ်ာ ပြတ္တုိက္ ေဆးျပီးပါက .. ရွာလကာရည္ျဖင့္ တစ္နာရီေလာက္ စိမ္ျပီး ေရေျပာင္စင္ေနေအာင္ ျပန္ေဆးခ်ပါ။

ပီးမွ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကားတုိ႕ျဖင့္ ႏွယ္ပါ။

အုိးပူထဲ ဓါးျပားရုိက္ ဂ်င္း၊ နာနတ္ပြင့္ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တုိ႕ျဖင့္ ၀က္အူမကုိ အုိးပူတုိက္ပါ။

၀က္အူမ ထဲက ဆီ အနည္းငယ္ ထြက္လာသည္ အထိ အုိးပူတုိက္ပါ။

၁၀ မိနစ္ေလာက္ အုိးပူတုိက္ေပးလုိက္ပါက ၀က္အူမ ထဲမွာ ၀က္ အနံမ်ား ထြက္သြားပါလိမ္႕မယ္။

အဲဒီ အခါက်မွ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ႏွင့္ အတူ ေရျဖည့္ျပီး ၀က္အူမမ်ားကုိ ႏူးသည့္အထိ ျပဳတ္ပါ။

 

၀က္သားျပဳတ္အတြက္ –

ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား

ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း

ဆား

ၾကက္သားမႈန္႕

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕

သၾကား

ၾကက္ဥ

ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ )

ေကာ္မႈန္႕

 

ႏွယ္ျပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

corn starch – ေကာ္မႈန္႕

ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ .. အသားျပဳတ္ရည္ ထဲ ႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကုိ တစ္ဇြန္းစီ ထည့္ျပဳတ္ပါ။

၀က္သားျပဳတ္

 

မုန္ညွင္းခ်ဥ္

ေသးေသးႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားပါ။

( ေၾသာ္ .. ဒါက ေသးေသးႏႈတ္ႏႈတ္ လွီးထားေသာ ပံုစံမဟုတ္ဘူး။ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ရိတ္လွီးျဖတ္ထားတဲ႕ ပံုစံ )

 

ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ပါးပါးလွီးထားပါ။

 

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ၾကိတ္ျပီး

ဆီကုိ ပူေနေအာင္ အရင္ အပူေပးျပီး

မီးခလုတ္ကုိပိတ္

ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကုိ ထည့္ .. ေမႊ ျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္

 

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္

ၾကာဇံဆီခ်က္ အတြက္ အဆင္သင့္

ၾကက္ေပါက္စေလး

ဆန္ၾကာဇံကုိ မျပဳတ္ခင္ ေရေႏြးေႏြးျဖင့္ အရင္ စိမ္ထားပါ။

ေရ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ အုိးထဲသုိ႕ ဆန္ၾကာဇံဖတ္မ်ား ထည့္ျပီး ..

၅ မိနစ္ သာသာ ေလာက္ဆုိ မႏူးလြန္း .. ၾကာဇံဆီခ်က္အတြက္ အေနေတာ္ ၾကာဇံျပဳတ္ကုိ ရေနပါျပီ …

ရလာေသာ ၾကာဇံျပဳတ္ေတြကုိ ဇကာျဖင့္ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားပါ။

ဆန္ၾကာဇံျပဳတ္ ( တစ္ေယာက္စာ )

ပဲငံျပာရည္ ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း )

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း )

ၾကက္သားမႈန္႕ ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း )

ၾကက္သြန္ျမိတ္ အနည္းငယ္

မုန္ညွင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္

၀က္သားလံုးျပဳတ္ အနည္းငယ္

ၾကာဇံဆီခ်က္ ႏွင့္ ၀က္သားျပဳတ္

ကေလးမ်ားအတြက္ Tomato sauce

လူၾကီးမ်ားအတြက္ Chili sauce

ကုိယ့္အတြက္ .. ၾကာဇံဆီခ်က္ကုိ အအီေျပေအာင္ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ မုန္ညင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္ ထည့္ႏွယ္ထားေသာ ၾကာဇံဆီခ်က္၊ ၀က္သားလံုးျပဳတ္၊ ၀က္အူမျပဳတ္၊ ငရုတ္ဆီ

( အသားမ်ားျဖင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ – ငရုတ္ဆီကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ထညက္ရည္ပါ ထည့္ေရာထားရင္ အသားလံုးမ်ားျဖင့္ တုိ႕စားတာ အရသာ ၇ွိပါသည္။ )

ၾကာဇံဆီခ်က္ျဖင့္ တြဲစားဖုိ႕ အခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ငရုတ္ဆီျဖင့္ ႏွယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ အခ်ဥ္က ၾကာဇံဆီခ်က္ႏွင့္ အလုိက္ဖက္ဆံုပါပဲ …

ေဘကြန္ ( အထူ ႏွင့္ ပံုမွန္ )

ေဘကြန္ အထူ

ေဘကြန္ ပံုမွန္

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s