ဌက္ေပ်ာ္သီး ၆ လံုးကုိ …
အုန္းႏုိ႕ တစ္ဗူးနဲ႕ ေမႊစက္ထဲ ထည့္ေမႊလုိက္ပါ။
ပီးမွ ဂ်ဳံမႈန္႕ – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ တစ္ခြက္
Baking Soda – လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း၊
သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း – ၇ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္၊
ဆား – လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း … ထည့္ေမႊပီး …
အစားအေသာက္ အေရာင္ဆုိးေဆး အနီေရာင္ အမႈန္႕ လက္ဘက္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံုေလာက္ကုိ ေရ အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ပီး …
ေဖ်ာ္စက္ထဲ …. ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါ။
ေမႊပီးေနာက္ …
၄ေအာင္စ ေထာပတ္ ၁ တံုးခြဲ ( ေထာပတ္ – ၆ ေအာင္စ ) ကုိ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ေထာပတ္ရည္ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။
ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္စာကုိ ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည့္ေမႊ ေရာလုိက္ပီး ….
က်န္ ေထာပတ္ရည္မ်ားကုိ မုန္႕ဖုတ္မယ့္ oven foil ထဲ ထည့္လုိက္ပါ။
မုန္႕ႏွစ္ကုိေလာင္းထည့္အပီး
ဘိန္းေစ႕
ဘိန္းေစ႕ ကုိ ေနရာမလပ္ ျဖဴးေပးပီး …
ေရခဲရုိက္ အုန္းသီးျခစ္
အုန္းသီးျခစ္ကုိ ေနရာမလပ္ ျဖဴးေပးလုိက္ပါ။
ပူေနေအာင္ ၾကိဳဖြင့္ထားေသာ 0ven ၏ အလယ္စင္မွာ မုန္႕ဖုတ္မယ့္ ဗန္းကုိ ထားပါ။
preheat oven ထဲ ထည့္ပီး 350 ºF နဲ႕ ၄၅ မိနစ္ နီးပါးေလာက္ မုန္႕ဖုတ္လုိက္ပါ။
ဖုတ္ပီး နာရီ၀က္ အၾကာမွာ အနံေလး ေမႊးတက္လာေတာ့ oven တံခါးဖြင့္ၾကည့္ပီး မုန္႕ကုိ စမ္းၾကည့္ေသးတယ္။ အေပၚသား မက်က္ေသးတာနဲ႕ အိမ္မွာေတာ့ ဒီလုိ oven စက္ နဲ႕ 45 minute ေလာက္ အၾကာ ဖုတ္ပီး …
မုန္႕ဖုတ္ခ်ိန္ နာရီ၀က္ အၾကာမွာ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္း ဗန္းကုိ သြားၾကားထုိးတံျဖင့္ စမ္းသပ္ၾကည့္ပါ။ သြားၾကားထုိးတံေလးမွာ မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္ပါလာတယ္ဆုိရင္ မုန္႕ ဆက္ဖုတ္ပါ။
သြားၾကားထုိးတံမွာ မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာဘူးဆုိလွ်င္ မုန္႕သားက်က္ပီမုိ႕ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္းဗန္းကုိ အျပင္မွာ နာရီ၀က္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံျပီးမွ မုန္႕မ်ားကုိ ဓါးျဖင့္ လွီးပါ။
ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္း
ဘိန္းေစ႕ ပါလုိ႕ ပုိပီး ဆႏြင္းမကင္း အရသာ ရွိသြားပါတယ္။
ကုိယ့္ အေနနဲ႕ အခ်ဳိက အေတာ္ပါပဲ။
ဌက္ေပ်ာ္သီး အမွည့္ျဖင့္ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္း မုန္႕ဖုတ္မယ္ဆုိလွ်င္ ဌက္ေပ်ာ္သီးမွည့္မ်ားကုိ ေဖ်ာ္စက္ျဖင့္ မေမႊပါႏွင့္ လက္ျဖင့္ ေခ်ျပီး မုန္႕ဖုတ္ပါက ပုိစားေကာင္းပါသည္။ ေဖ်ာ္စက္ျဖင့္ ေဖ်ာ္လုိက္လွ်င္ ဌက္ေပ်ာ္သီး မုန္႕ႏွစ္အရည္မ်ား မ်ားသြားႏုိင္ပါသည္။
အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ
ေခါက္ဆြဲဖတ္
အုန္းႏုိ႕ဟင္းရည္အုိး
ငါးဖယ္ေၾကာ္ (Ready made) ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊