ၾကာဇံေၾကာ္

Fried rice vermicelli

သမီးေလး မန္ဆာခ်ဴးဆက္ဘက္ကုိ Field Trip သြားမွာမုိ႕ Lunch box မွာ ၾကာဇံေၾကာ္ ထည့္ေပးလုိက္တယ္။ ကုိယ္တုိ႕ မိသားစု က Trip တုိ႕ ခရီးေတြ သြားရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ကုိ စားေသာက္ရတာ အလြယ္ကူဆုံးနဲ႕ အရသာအရွိဆံုးမုိ႕ စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။

ဆန္ၾကာဇံေတြကုိ အရင္ဆံုး ေရေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ထားလုိက္ပါ။

၀က္အူေခ်ာင္းကုိ ပါးပါးလွီးပီး မီးဖုိ မီး ေျမးေျမးေလးနဲ႕ပဲ ဆီပူထဲ သၾကားနည္းနည္း အရင္ထည့္ပီး မွ လွီးထားတဲ႕ ၀က္အူေခ်ာင္းေတြ ထည့္ေၾကာ္လုိက္ပါ။
( ၀က္အူေခ်ာင္း က နဂုိ အခ်ဳိေလးရင္ သၾကား မထည့္ေၾကာ္ပါႏွင့္ .. ကုိယ္တုိ႕က ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ရင္ သၾကား နည္းနည္းေလာက္ ထည့္ေၾကာ္တတ္တာ အက်င့္ပါေနလုိ႕ပါ )

ေရခဲေသတၱာထဲက ဘဲဥကုိ ေရေႏြး အရင္စိမ္ပီးမွပဲ ဘဲဥကုိ ခြဲပီး ေခါက္ထားလုိက္ပါ။
( ဒီက ဘဲဥ၊ ၾကက္ဥေတြက ေရခဲေသတၱာထဲက ထုတ္ထုတ္ခ်င္းဆုိ ေအးလြန္းလုိ႕ ခဲေနတတ္ပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာဆုိရင္ေတာ့ တခါတည္းသာ ဘဲဥ ျဖစ္ျဖစ္၊ ၾကက္ဥျဖစ္ျဖစ္ ေခါက္ထားလုိက္ပါ )
pan အုိးထဲ ဆီနည္းနည္းထည့္ပီး အျပားလုိက္ေၾကာ္၊ ရပီဆုိရင္ ပန္းကန္မွာ ခဏေလး အေအးခံပီးမွ လိပ္လုိက္ပီး ဘဲဥေၾကာ္ကုိ ဓါးနဲ႕ ပါးပါးလွီးလုိက္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ထားပါ။

broccoli ကုိ ေသးေသးေလးလွီးထားပါ။ broccoli ရုိးတံေလးအပါ ပါးပါးေသးေသးလွီးထားတာနဲ႕ မုန္လာဥနီ အ၀ုိင္းေလးေတြ။
carrot cutter ေလးမ်ားျဖင့္ မုန္လာဥနီကုိ ပန္းပြင့္ပံု၊ ၾကယ္ပံု ေဖာ္ပီး လီွးျဖတ္ထားလုိ႕ ရပါတယ္။

ေဂၚဖီထုပ္ကုိ အေနေတာ္လွီးထားပါ။

ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ထားေသာ ဆန္ၾကာဇံေတြကုိ ဆယ္လုိက္ပီး၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္ နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားပါ။

ၾကာဇံေၾကာ္ရာမွာ အသံုးျပဳေသာ ပစၥည္းမ်ား

 ဒီဇြန္းနဲ႕ပဲ အေနာက္ရည္ ၃ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ သံုးဇြန္း ထည့္ပါ။
အေနာက္ရည္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အျပစ္ရည္ – sweet soy sauce
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – dark soy sauce

ဆီ ထည့္ထားတဲ႕ ဒယ္အုိးထဲမွာ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရုိက္ကုိ ဆီသတ္။ ပီးရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ အကုန္ထည့္။ ငံျပာရည္ေလး ၅ စက္ေလာက္ဆုိ ရပီ။ ေမႊပီးေတာ့ ေရေလး နည္းနည္းထည့္ပီး အဖံုးခဏ အုပ္ခ်က္လုိက္တယ္။ ပီးတာနဲ႕ ….

နယ္ထားတဲ႕ ဆန္ၾကာဇံထည့္ေမႊ၊ ၾကာဇံက မီးပူ အရွိန္နဲ႕ ႏူးတက္လာပါလိမ္႕မယ္။ ပီးတာနဲ႕ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ရယ္၊ ဘဲဥေခါက္ေၾကာ္ရယ္ပါ ေပါင္းထည့္ပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလး ပါ ျဖဴးလုိက္ပါ။ ေယာင္းမ ၂ ေခ်ာင္းနဲ႕ ေမႊရင္ ၾကာဇံေၾကာ္က ေမႊေၾကာ္လုိ႕ ပုိကာင္းပါတယ္။

ႏူးတက္လာတဲ႕ ၾကာဇံေတြလည္း မေၾကလြယ္ေတာ့ပါဘူး။ ခပ္ဖြဖြေလးနဲ႕ ခပ္မွန္မွန္ေလး ဆန္ၾကာဇံမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္မ်ား၊ ဘဲဥေခါက္ေၾကာ္မ်ား၊ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားကုိ သမ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးရုံပါပဲ ..

ကုိယ္ ဒီေန႕ ေၾကာ္တဲ႕ ၾကာဇံေၾကာ္က လံုး၀ မငန္ဘူး။ ၾကာဇံေၾကာ္ က ႏူးလည္း ႏူးေတာ့ သမီးေလး trip lunch မွာ စား၀င္မွာ ေသခ်ာတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကုိလည္း လံုး၀ အႏြမ္းၾကီး မခ်က္ထားဘူး။ သမီးအၾကိဳက္ စိမ္းစိမ္းစုိစုိ ေလးနဲ႕ စားလုိက္ရင္ အရသာရွိသလုိမ်ဳိးေလး ခ်က္ထားေပးတယ္။

ၾကာဇံေၾကာ္

ဒါက ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႕ တြဲစားဖုိ႕ အခ်ဥ္၊ ေဂၚဖီ ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ သခြါးသီးကုိ ပါးပါးေလး လွီးထားတာ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ အေပၚမွာ ငရုတ္ဆီ ျဖန္းထားတာ။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s