၀က္သားဟင္း၊ ဘူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္း

Pork curry

ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္

 

၀က္သားဟင္းအုိး

 

၀က္သားကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွယ္ပီး ခဏ ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။

ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ထားေသာ အုိးထဲမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ပီး ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါ။

မီးေျမးေျမး နဲ႕ ၃ ေရေလာက္ ရုိးရုိးေလး ခ်က္ထားေသာ ၀က္သား ဆီျပန္ဟင္းပါ။

 

 ၀က္သား ဆီျပန္ဟင္း

 ၃ေရေလာက္ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္ထားေသာ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္း

ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္အုိး

  အေမရိကား စေရာက္ကတည္းက သံုးေနတဲ႕ ဒီ စိမ္းစား ငပိဗူးေလးေတြ ကုန္သြားပါပီ။ ဒီဘက္က ယုိးဒယား တံဆိပ္ကုိ ေအရွန္ဆုိင္မွာ ၀ယ္ေနက်မုိ႕ ထပ္၀ယ္တာ ပစည္းျပတ္ေနတယ္။

ထုိင္းက လာတဲ႕ Fish paste သုိ႕မဟုတ္ Shrimp paste မေတြ႕ဘူး။ ပစည္းျပတ္ေနတာနဲ႕ Shrimp sauce ပဲ ၀ယ္လာလုိက္တယ္။ မဆုိးပါဘူး။ စိမ္းစားငပိလုိ ျပစ္ျပစ္ၾကီးေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ ေဆာ့စ္မုိ႕လုိ႕ နည္းနည္းက်ဲတယ္။ 

စိမ္းစားငပိ အရည္ေဖ်ာ္ထည့္တဲ႕ဟင္းဆုိ ပုိ ခ်က္လုိ႕ ေကာင္းတာေပါ႔။ 

စိမ္းစားငပိ ဖုတ္ သုိ႕မဟုတ္ ကင္တဲ႕ ဟင္းဆုိရင္လည္း အဆင္ေတာ့ ေျပပါတယ္။  

ပုလင္းထဲက shrimp sauce

 

ဇြန္းနဲ႕ ခပ္ၾကည့္ရင္ ျမင္ရတဲ႕ ငပိ

 

 ရန္ကုန္မွာတုန္းက ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ေန႕တုိင္းခ်က္တယ္။ အသီးအႏွံေတြက ေပါတာကုိး။ 

ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဆုိရင္ …. မေန႕က က်န္တဲ႕ ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ အသီးအႏွံ အရြက္ တမ်ဳိးမ်ဳိး လံုး ခ်က္လုိက္ပီး ေရေလးထည့္၊ စိမ္းစားငပိေလး ေဖ်ာ္ထည့္၊ နံနံပင္ ကုိ ရိတ္ရိတ္ေလး လွွီးထည့္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္လုိက္ရင္ အရည္ေသာက္ တမ်ဳိး ျဖစ္သြားတာပါပဲ။ 

 

ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း၊  ကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ နဲ႕ အုိးထဲမွာ မီးအပူေပးပီး ေမႊထားလုိက္ပါ။

 

(( ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္တာက ငပိ စိမ္းစား … ေရေဖ်ာ္ထည့္တဲ႕အခါ ငပိ အနံ မထြက္ေအာင္လုိ႕ …

ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ (သုိ႕) ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ကေတာ့ ဟင္းရည္ အေရာင္လွေအာင္ပါ။ ))

 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကသြားမွ ဗူးသီးစိတ္ကုိ ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါ။

 

ငပိ ဇြန္း တ၀က္စာကုိ ေရေလး အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္ေမႊပါ။

ငံျပာရည္ အခ်ဳိ ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပါ။

ေရထည့္ပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္း ကုိ အညွာေျခြပီး ၅ေတာင့္ေလာက္ထည့္ပါ။

နံနံပင္ကုိ အရုိးေကာ အရြက္ေကာ ပါးပါးလွီးပီး ထည့္ပါ။

ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ပါ။

ဗူးသီးမ်ား ႏူးလာခါနီးမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ပါ။ 

မိသားစု အားလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါ။ သူ႕ အရသာက ဗူးသီးရဲ႕ ခ်ဳိတဲ႕ အရသာ ႏွင့္အတူ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာရယ္၊ နံနံပင္အနံေလး ေမႊးေမႊး ေလးနဲ႕ ေသာက္လုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။

ငရုတ္သီးစိမ္းက ခ်ဥ္ရည္ရဲ႕ အရသာကုိ ထိန္းေပးထားတာပါ။ 

 

   ဘူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္း

 ၀က္သား ဆီျပန္ဟင္းႏွင့္ ဘူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္း

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s