ငါးေၾကာ္၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရည္

Fried fish

သရက္သီးစိတ္

ထမင္းတလုပ္ကုိ တုိ႕စရာ သရက္သီး စိတ္ေလးေတြ တစိတ္စီ ျမဳပ္စားခ်င္လုိ႕ သရက္သီးကုိ အေသးေလးပဲ စိတ္ပီး ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ပီး ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။

ငါးေၾကာ္

ငါးကုိ ဓါးေလးနဲ႕ မႊမ္းပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အသားမႈန္႕ ႏွယ္ပီး ေၾကာ္ထားတဲ႕ ငါးေၾကာ္၊ အျမီးပုိင္းကုိ ကၽြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ထားပီး။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ပါ ထည့္လုိက္တယ္။ ငါးေၾကာ္က နည္းေနတာနဲ႕။ အခ်ဳိပန္းကန္ သပ္သပ္ အစပ္ေၾကာ္ သပ္သပ္ ခြဲေၾကာ္လုိ႕ မရတာမုိ႕ အစပ္အတြက္ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ထပ္မေၾကာ္ေတာ့ပဲ။ ငရုတ္သီး သုပ္စားလုိက္တယ္။

ငရုတ္သီး အၾကမ္းေၾကာ္သုပ္

ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ကုိ ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးတာထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ကတ္ေက်းေလးနဲ႕ ပါးပါးညွပ္၊ ဆားေလး သံပုရာသီးေလး နည္းနည္းညစ္ပီး သုပ္ထားတဲ႕ ငရုတ္သီးသုပ္

ကင္းပြန္းခ်ဥ္ဟင္းရည္

ကင္းပြန္းခ်ဥ္ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ နဲ႕ ဆီနည္းနည္းေလး ထည့္ပီး ဆီသပ္ပီးတဲ႕အခါမွာ ေရမထည့္ေသးခင္ စိမ္းစားငပိ ေဖ်ာ္ရည္ နည္းနည္းထည့္၊ ေရကုိ ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးစာ ထည့္ပီးခ်က္ထားတာ။ ပြက္ပြက္ဆူလာမွ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ပါ။  နံနံပင္ေလး အုပ္လုိက္ပီး ဟင္းရည္အုိး ခ်ထားလုိက္ပါ။

ထမင္းပြဲ

သားသားနဲ႕ သမီးကေတာ့ ပုစြန္ထုပ္ အသားတုေၾကာ္ခ်က္ကုိ tomato sauce နဲ႕ တုိ႕စားလုိက္၊ ကင္းပြန္းခ်ဥ္ရည္ ဆမ္းပီး မာမီ ႏႊင္ေပးထားတဲ႕ ငါးေၾကာ္ နဲ႕ စားပီး ထမင္းျမိန္ေနၾကတာေလ။

မာမီကေတာ့ ထမင္းတ၀က္ေလာက္ကုိ ငရုတ္သီးသုပ္ နဲ႕ ႏွယ္စားပီး သရက္သီးစိတ္ေလး၊ ငါးေၾကာ္ေလး ျမဳပ္ပီး စားတယ္။ ပီးမွ ထမင္းကုိ ကင္းပြန္းခ်ဥ္ရည္ ဆမ္းပီး ငါးေၾကာ္ေလး နဲ႕ စားေသာက္ရတာကုိ ႏွစ္သက္တယ္။

ဒီေျမ ဒီေရ မွာ ေမြးကတည္းက ေနလာလုိ႕ပဲလား မသိဘူး။ အဲလုိမ်ဳိးေလး စားေသာက္ေနရပါမွ ေနလုိ႕ ထုိင္လုိ႕ ေကာင္းတယ္။ ေန႕စဥ္စားေသာက္တဲ႕အထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ခ်က္ထားတာျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်ည္ရည္ဟင္းေလးပါမွ လူက ေနလုိ႕ ထုိင္လုိ႕ ေကာင္းပီး လန္းဆန္းတာေလ။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s