တညင္းသီး ငပိေၾကာ္

Fried Dahendi with fish paste

ငပိေၾကာ္ ပံုစံမ်ဳိးပဲ အိမ္မွာ ခ်က္ထားတာပါ။ တညင္းသီး ကုိ အေျပာင္းအလဲေလး တခု အေနနဲ႕ ငပိေၾကာ္ ထဲ တညင္းသီး ကုိ ထုေထာင္းပီး ေရာေၾကာ္ထားတာ။ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။

ပထမဦးဆံုး တညင္းသီးေတြကုိ ေၾကာ္ပါ။ ( ဒညင္း၀က္ ဆုိ ပုိပီး ေၾကာ္စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ ဒညင္း၀က္ မရလုိ႕ရွိရင္ တညင္းသီးကုိ ေၾကာ္ပီး ခပ္ျပားျပားေလးျဖစ္ေအာင္ ထုပါ )

ပီးရင္ တညင္းသီးမ်ားကုိ တျခမ္းခ်င္းစီ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ ထဲ ထည့္ပီး ခပ္ျပားျပားေလး ျဖစ္ေအာင္ ထုေထာင္းေပးပါ။

ေၾကေအာင္ေထာင္းလည္း ရတာပါပဲ။ အိမ္မွာကေတာ့ တညင္းသီး ဖတ္ေလးေတြလည္း ျမင္ခ်င္၊ စားခ်င္ေသးတာမုိ႕လုိ႕။ အရမ္း ေၾကေနေအာင္ မေထာင္းထားပါဘူး။

ပီးရင္ ဆီ အုိးကုိ ျပန္တည္ထား။

ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီး ၅ မႊာကုိ အခြံခြါ၊ မထူမပါးေလး စိပ္ထား၊

ၾကက္သြန္နီ ၃ ဥ ေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဆီပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေတြ ၀ါ ခါနီးရင္ မီးအရွိန္ေလးကုိ ေလွ်ာ့ ၊ ရပီဆုိရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပါ။

ၾကက္သြန္နီကုိလည္း ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ေၾကာ္၊ တ၀က္ေလာက္ကုိ ဆယ္ထားပီး … က်န္တ၀က္နဲ႕

ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ (ဒီေန႕ မထည့္ထားဘူး) ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ စိမ္းစားငပိ ကုိ ထည့္၊ ေမႊေပးပါ။ စိမ္းစားငပိမ်ား ေၾကပီး ႏွံစပ္သြားတဲ႕ အခါမွာ တညင္းသီးမ်ားကုိ ထပ္ထည့္ပီး ေမႊပါ။

မန္က်ည္းသီးမွည့္ ကုိ ေရ နဲ႕ အနည္းငယ္ေလာက္ ေဖ်ာ္ပီး ထည့္ေပးပါ။ ဆားေလး ျဖဴးေပးပါ။

မစုိလြန္း၊ မကြ်တ္လြန္းေသာ အေနအထားရပီ ဆုိရင္ ရပါပီ။

ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ကုိ အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။

ငပိေၾကာ္ကေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အိမ္ခ်က္ ပူပူေႏြးေႏြး ေလးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။

အိမ္မွာ ငပိေၾကာ္ကုိ လြန္ေရာ ကၽြံေရာ ၃ ရက္စာေလာက္ပဲ ထားတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕လုိ႕ ငပိေၾကာ္တဲ႕အခါ နည္းနည္းပဲ ခ်က္တယ္။

ငပိေၾကာ္ နဲ႕ ထမင္းစားတဲ႕အခါ ..  ထမင္းနဲ႕ ငပိေၾကာ္ကုိ နယ္ … ပီးတဲ႕အခါမွာ ေသးေသးေလး စိပ္ထားတဲ႕ သံပုရာစိတ္ေလးေတြ ထည့္ျမဳပ္ပီး စားရင္ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။

( ဒညင္းသီး ) တညင္းသီးငပိေၾကာ္က ေမြးတယ္။ တညင္းသီး အနံ ခပ္ျပင္းျပင္းလည္း မထြက္ေတာ့တာမုိ႕လုိ႕ ျပည္ပကုိ သယ္သြားရတာလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

အေမရိကား ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ၾကာရွည္ခံ စိမ္ထားေသာ ဒညင္းသီးပုလင္း ေစ်းႏႈန္း

ဒညင္းသီး ပုလင္း … ယုိးဒယားက လာပါတယ္ ..

ကုိယ္ တခါ ယုိးဒယားက လာတဲ႕ ပဲငပိ ခ်က္ဖူးေသးတယ္။ ပဲငပိ ပုလင္းက တံဆိပ္မွာ ျမန္မာစာေလးေတာင္ ေရးထားေသးတယ္။

တညင္းသီး အစိမ္းေတြပါ … ၾကာရွည္ခံေအာင္ ရွာလကာရည္ ႏွင့္ စိမ္ထားပါတယ္ …

စားတဲ႕ အခါ က် .. ဒညင္းသီး ပဲ ဇြန္းနဲ႕ ခပ္ပီး ဒညင္းသီး ျပဳပ္လုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ …

တုိ႕စရာ ဒညင္းသီး ျပဳပ္

၀က္သား ဒညင္းသီးဟင္း

ဒညင္းသီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္း 

ဒညင္းသီး ငပိေၾကာ္ … အမ်ိဳးစံု ခ်က္စားလုိ႕ ရပါတယ္ …

ငါးပုလင္းၾကီးမ်ားေတာင္ ၀ယ္လာပါတယ္ …

ဒညင္းသီး ေသးေသးေလးေတြလည္း ရွိေသးတယ္။ အရမ္း စားလုိ႕ ေကာင္းတာပဲ .. စင္ကာပူမွာ ခဏ ေနတုန္းက မေလးရွား ဒညင္းသီးေလးေတြ Fair Price ကေန ၀ယ္ပီး ခ်က္စားဖူးေသးတယ္။ အဲဒီ ဒညင္းသီး ေသးေသး အရသာ အတုိင္းပဲ …

 

ဒီအတုိင္းေတာ့ စားလုိ႕ မရပါဘူး။ ခ်က္ရအံုးမွာပါ …

ကုိယ့္က ဒညင္းသီး ဆားရည္စိမ္ ဆုိ .. ေသးေသး ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။ 

သရက္ကင္းဆုိရင္လည္း ေသးေသး ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။

Advertisements

3 comments on “တညင္းသီး ငပိေၾကာ္

  1. ေက်းဇူးပါမေရ..ဒီကဗိယမ္နမ္ဆိုင္ေတြမွာရွာၾကည့္လိုက္မယ္….ဒါနဲ့မရဲ့ဒညင္းသီးပုလင္းေလးေတြေနာက္က အေၾကာ္မွုန့္လားဟင္…ဗီယမ္နမ္ကလာတာေလ…သူကေဖ်ာ္လိုက္ရင္အရမ္းက်ဲတယ္ေနာ္…ဆန္မွဳန့္ကိုေဖ်ာ္သလိုျပစ္မသြားလို့ ေဖ်ာ္နည္းေလးရွိရင္မ်ွပါမမေရ..

  2. အေၾကာ္မႈန္႕ေဖ်ာ္လုိ႕ က်ဲရင္ ေရကုိ ေလွ်ာ့ထည့္ေနာ္ ..
    ဒါမွမဟုတ္ အေၾကာ္မႈန္႕ကုိ ေရျဖင့္ မေဖ်ာ္ပဲ ပုစြန္တန္ပူရာ ပုိစ္႕မွာ ေရခဲတုံးျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။

    ပုစြန္တန္ပူရာပုိစ္႕ https://colourfulrecipes.wordpress.com/2012/09/12/shrimp-tempura

    ပုစြန္ေၾကာ္ပုိစ္႕မွာ အမ သံုးတဲ႕ အေၾကာ္မႈန္႕ထုပ္ ပါ ပါတယ္။
    https://colourfulrecipes.wordpress.com/2013/01/20/shrimp-on-crispy-fried-bean-vermicelli/

    ဒီဘေလာ့မွာေလ .. တခု ခု ရွာခ်င္ရင္ .. အခ်ိန္ကုန္ သက္သာေအာင္ ဘေလာ့ side bar အေပၚဆံုးနားမွာ .. Search this blog ဆုိတဲ႕ ေနရာမွာ ကုိယ္ ရွာခ်င္တဲ႕ စကားလုံးသာ စာရုိက္ထည့္လုိက္ပါ။

    ဥပမာ – အေၾကာ္မႈန္႕

  3. ေက်းဇူးပါမမ….မမကေစ်းနွဳန္းေလးေတြကိုပါေျပာေတာ့ ဒီမွာယွဥ္ျပီး၀ယ္လို့အရမ္းအဆင္ေျပတယ္ေလ….

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s