Brussels sprout

Brussels sprouts

သူ႕နာမည္က  ( Brussels sprouts ) – ဘရက္ဆဲလ္ စပေရာ့က္စ္ … ကုိယ့္ကေတာ့ သူ႕ကုိ ေဘဘီေဂၚဖီ လုိ႕ ေခၚတယ္။ baby corn … baby carrot လုိမ်ဳိး။ နာမည္ ဆင္တူ၊ မွတ္ရလြယ္ေအာင္ ေခၚလုိက္တာ။

  

၀က္နံရုိးေပါင္း

 

၀က္နံရုိးေပါင္း 

ဒယ္ဒီ အသိတစ္ေယာက္ ေပးတဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ (အစပ္)

မွ်စ္ပါ ထည့္ေၾကာ္ထားတယ္။ ငရုတ္သီး အဖတ္ေတြေတာင္ ျမင္ေနရတာ။ ပံုမွန္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ထက္ နည္းနည္း စပ္တယ္။ ကိုယ့္ကေတာ့ အစပ္ၾကိဳက္လုိ႕ အဲလုိမ်ဳိး သူမ်ားေၾကာ္တဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စပ္စပ္ကုိ ကုိယ့္ အိမ္ထမင္း၊ အိမ္ဟင္း အေျပာင္းအလဲ အေနနဲ႕ ၾကိဳက္တယ္။

ဒီ ၀က္သားဟင္းလည္း အဲဒီ တစ္ေယာက္ပဲ ေပးတာ။ ျမန္မာဟင္းဆန္ဆန္ ဆီမ်ားမ်ား၊ အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ အသားမ်ား ႏူးအိေအာင္ ခ်က္ထားတာမုိ႕ ၾကိဳက္ပါတယ္။ 

ထမင္းကုိ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္စပ္စပ္နဲ႕ ႏွယ္ပီး 

ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႕ မွ်စ္ေၾကာ္ နည္းနည္းနဲ႕ ၀က္သားဟင္း

Brussels Sprouts  ( ဘရက္ဆဲလ္ စပေရာ့က္စ္ )

ေဘဘီေဂၚဖီေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ခ်က္မယ့္အုိးမွာ ဆီေလး နည္းနည္းပဲ ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားတာ အရင္ထည့္ဆီသတ္ပီးမွ ေဘဘီေဂၚဖီမ်ားထည့္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ထည့္ေမႊ၊ ေရေလး အနည္းပဲ ဖ်န္းပီး ေဘဘီေဂၚဖီမ်ား ႏူးလာပီဆုိ စားလုိ႕ ရပါပီ။ သူ႕အရသာက ခ်ဳိတယ္။ တမ်ဳိးေလးပဲ။ တငံုစာပဲ ရွိတယ္။ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။ အရမ္းႏူးေနေအာင္ေတာ့ မခ်က္ဘူး။ အရမ္းႏူးရင္လည္း ေပ်ာ့ျပဲသြားလိမ္႕မယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ ေသးေသး က်စ္က်စ္ေလးဆုိေတာ့ တုိ႕စရာ အေနနဲ႕ စားမယ္ဆုိရင္ …. ေရေႏြးေဖ်ာလုိက္ရုံနဲ႕တင္ စားလုိ႕ရေနပါပီ။ တုိ႕စရာအေနနဲ႕လည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ငပိရည္ နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္နဲ႕လည္း တြဲစားလုိ႕ေကာင္းတယ္။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ႕ ေဂၚဖီရြက္နဲ႕ တုိ႕စားရတာ ၾကိဳက္တဲ႕ သူမ်ဳိးဆုိ ဒီလုိ ေဘဘီေဂၚဖီ ေရေႏြးေဖ်ာကုိ တုိ႕စရာ အေနနဲ႕ ၾကိဳက္ၾကမွာပါ။  

 

ေဘဘီေဂၚဖီ

၀က္နံရုိးေပါင္းဖုိ႕ …. ၀က္နံရုိးေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး၊ အသားတံုး အေနေတာ္ ခုတ္၊ ထစ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္တုိ႕နဲ႕ ႏွယ္ထားပီး ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေလးစိတ္ျခမ္း ၾကက္သြန္နီ၊ ဓါးျပားရုိက္ ဂ်င္းတုိ႕နဲ႕ Pressure cooker ထဲမွာ အုိးပူတုိက္ပီးမွ ေရ တစ္ခြက္ေလာက္ပဲ ထည့္။ မီးေျမးေျမး အေနထားနဲ႕ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ ခ်က္ထားေသာ ၀က္နံရုိးေပါင္း။

အသားတံုး အေနအထားက တလက္မ ေက်ာ္ေက်ာ္ အရြယ္အစားမုိ႕ အသားမ်ားလည္း ႏူးအိသလုိ ၀က္နံရုိး အရုိးမ်ားလည္း ႏူးအိတယ္။ 

Pressure cooker နဲ႕  ၃၅ မိနစ္ ေက်ာ္ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ အသားေတြႏူးအိတာ အျပင္ အရုိးမ်ားပါ ၀ါးစားပီး မ်ဳိခ်လုိ႕ရေလာက္ေအာင္ ႏူးအိသြားပါလိမ္႕မယ္။ ၂၀၁၁ … ၀က္ေၾကးအုိး ခ်က္တုန္းက ၀က္ရုိးျပဳတ္ရည္ လုိခ်င္တာမုိ႕ မီးေျမးေျမးနဲ႕ တစ္နာရီ နီးပါးေလာက္ ခပ္ၾကာၾကာေလးခ်က္ထားတယ္။

 

 

Advertisements

2 comments on “Brussels sprout

  1. ပထမပံုုထဲကျမန္မာဆန္ဆန္ ၀က္သားဟင္းကဘယ္လုုိခ်က္တာလဲဟင္
    ခ်က္နည္းေလးေပးပါလား Thanks! 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s