ဘူးသီးေၾကာ္၊ ေက်ာက္ေက်ာရည္

Fried white gourd

white gourd/ white pumpkin/ Lauki/ Cucuzza/ Po gua  – ဘူးသီး

ဆန္မႈန္႕ ( Rice Flour ) = 2 cup

ေကာက္ညင္းမႈန္႕ ( Glutinous rice flour ) = 1 cup

ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ ( Besan (or) Chickpea ) = 1 cup

ဒီအထုပ္က ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕ပါ။ အိမ္မွာ အက်က္မႈန္႕ နည္းနည္းပဲ က်န္ေနလုိ႕ ဒီေန႕ ဘူးသီးေၾကာ္တဲ႕ အခါမွာ ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး မုန္႕ႏွစ္စပ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။

ေမႊး ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕ထုပ္ လက္ေဆာင္ရထားတာ ရွိပါတယ္။ ႏွေျမာလုိ႕ မသံုးပဲ သိမ္းထားတယ္။ 🙂

ဆန္မႈန္႕ = ၂ ခြက္

ေကာက္ညင္းမႈန္႕ = ၁ ခြက္

ကုလားပဲမႈန္႕ = ၁ ခြက္

ေရ = ၂ ခြက္

ဆား = လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ဟင္းခတ္မႈန္႕ = လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

~~~~

Rice flour – 2 cup

Glutinous rice flour  = 1 cup

Chickpea flour – 1 cup

Water – 2 cup

Salt – 1 tsp

မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ စပ္ေဖ်ာ္ထားပါ။ 

ဘူးသီးကုိ ဆီႏွစ္ပီး မီးေျမးေျမး … အိမ္မွာေတာ့ မီးဖုိမီး နံပါတ္ ၄ နဲ႕ ေၾကာ္ထားပါတယ္။

အရင္ဆံုး .. မုန္႕ႏွစ္ ပ်စ္ပ်စ္ထဲ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ အနည္းငယ္ကုိ ေရေဆးပီး မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ ကပ္ပီး ေၾကာ္လုိက္ပါ။

မုန္႕ႏွစ္က ေၾကာ္ရင္း ေၾကာ္ရင္းနဲ႕ အရည္က်ဲသြားတတ္တာမုိ႕ မုန္႕ႏွစ္စပ္ပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေတာင့္ကုိ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပါ။

ငရုတ္သီးေတာင့္ အျပည့္ မုန္႕ႏွစ္ကပ္ေၾကာ္တယ္။

 

မုန္႕ႏွစ္ အျပည့္ ကပ္ပီးမေၾကာ္ရင္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ျဖစ္ပီး အိမ္ထဲမွာ ငရုတ္သီးေၾကာ္နံ မႊန္သြားလိမ္႕မယ္။

အခ်ဥ္က ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ နံနံပင္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ငရုတ္ဆီ၊ ငံျပာရည္

ဘူးသီးေၾကာ္

ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး

ဘူးသီးေၾကာ္၊ ေဂၚဖီ၊ အခ်ဥ္ရည္

ငရုတ္သီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး

အိမ္မွာ ပဲပင္ေပါက္ေလး နည္းနည္းရွိတာနဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ကုိ မုန္႕ႏွစ္ကပ္ေၾကာ္ထားတဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္

NNW ေရ … ဒါ အေမရိကားက ေအရွန္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာ (အမဲ) ပါ။

အဖံုးကုိ ဖြင့္လုိက္ရင္ ေက်ာက္ေက်ာ (အမဲ) ထဲ ထည့္စားဖုိ႕ သၾကားရည္ ၂ ထုပ္ ပါ ပါတယ္။

အိမ္က ေရခဲတံုး

ဖန္ခြက္ထဲ ေရခဲတံုးကုိ အရင္ထည့္ပီး ေက်ာက္ေက်ာတံုးထည့္၊ သၾကားရည္ထည့္ပီး ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာရည္

၀က္သားသံုးထပ္သား ဆီျပန္ဟင္း

၀က္သား သံုးထပ္သားကုိ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီးဟင္း၊ ၀က္သားစတူး ႏွင့္ ၀က္သားနီခ်က္ဟင္း … ခ်က္ဖူးပါတယ္။

ဒီေန႕ခ်က္တာကေတာ့ ၀က္သားသံုးထပ္သားကုိ မအီေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ထည့္ဆီသတ္ပီး ဟင္းအုိးဆူလာခါနီးမွာ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ခ်က္ထားေသာ ၀က္သား သံုးထပ္သား အခ်ဥ္ဟင္းပါ။

ေက်ာက္ဖရုံသီးဟင္းရည္

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၀က္နံရုိး၊ ေက်ာက္ဖရုံသီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ခ်က္ထားပီး

စားခါနီး … ဟင္းရည္ပူပူမွာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးထားေသာ ေက်ာက္ဖရုံသီးဟင္းရည္

 

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s