နန္းျပားသုပ္

 

နန္းျပားသုပ္

အသုပ္ နယ္ပီးပံု

နံနံပင္ ပါ ထည့္စားခ်င္လုိ႕ နံနံပင္ ထည့္သုပ္ထားေသာ နန္းျပားသုပ္

နန္းျပားသုပ္ ႏွင့္ ဟင္းရည္ 

 

နန္းျပား ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သားဖတ္၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕၊ သံပုရာသီး

 

မုန္႕ၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင့္ နံနံပင္က ၾကိဳက္လုိ႕ ထည့္စားေသာ နန္းျပားသုပ္

နန္းျပားသုပ္ ႏွင့္ ဟင္းရည္

ကေလးမ်ားအတြက္ အခ်ဳိသုပ္ ( ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ တစ္ဇြန္းပဲ ထည့္၊ သူတုိ႕အတြက္ သပ္သပ္ ခ်က္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ထည့္သုပ္ထားေသာ ကေလးမ်ားအတြက္ နန္းျပားသုပ္ )

 

မုန္႕ၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင့္ ၾကက္ဥျပဳပ္ပါ ထည့္သုပ္ေပးထားတယ္။

နန္းျပားသုပ္ ( ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ) ပံုမွန္ထက္ … ငံျပာရည္ တဇြန္း၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ၂ ဇြန္း၊ သံပုရာသီး တစိတ္ ပုိထည့္ သုပ္ပီး နံနံပင္ မ်ားမ်ား၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ား ထည့္သုပ္ေပးထားေသာ နန္းျပားသုပ္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ နံနံပင္ ႏွင့္ သံပုရာနံ ေမႊးေမႊးေလး

နံနံပင္၊ ၾကက္ဥျပဳပ္၊ သံပုရာသီးစိတ္

မုန္႕ၾကြတ္ေၾကာ္

ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ေရေႏြးေျဖာထားေသာ ပဲပင္ေပါက္

ကေလးမ်ားအတြက္ အခ်ဳိသုပ္ေပးမွာမုိ႕ သပ္သပ္ ေၾကာ္ေပးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ခတ္ဖုိ႕ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္

နန္းျပားသုပ္ ထဲ ထည့္စားဖုိ႕ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္

ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ထဲ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ မ်ားမ်ားျဖဴးထည့္ပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ခတ္ထားေသာ နန္းျပားသုပ္ ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ ဟင္းရည္

** ခ်က္၊ စားနည္း **

 

 

အိမ္မွာ ခ်က္တာက အေရခြံ မပါ ၾကက္ရင္ဘံုသား ၃ တံုးကုိ ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးပီး ငံျပာရည္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ႏွင့္ သံုးပံု တစ္ပံုထည့္၊ ေရကုိ အုိးတ၀က္ေလာက္ ျဖည့္ပီး ၾကက္သားျပဳပ္ထားပါ။

 

 

ပီးရင္ ၾကက္သားမွ်င္ေလးေတြ ႏႊာထား …

 

ဟင္းရည္ ထဲ ခတ္ထည့္ဖုိ႕အတြက္  ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီး ပီး ေၾကာ္။ 

ဟင္းရည္အတြက္ …

ၾကက္သားတံုး ဆယ္ပီးသြားေသာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အုိးထဲကုိ ေရ ထည့္ျဖည့္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆား အနည္းငယ္ထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ျဖဴးပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ခတ္ထည့္ .. ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ …

 

 

ငရုတ္သီးဆီခ်က္အတြက္ … ဆီကုိ က်က္ေနေအာင္ တည္ပီး မီးပိတ္ … ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္၊ ဆား နည္းနည္းထည့္ပီး ခ်က္ထားေသာ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ …

 

 

နံနံပင္၊ ၾကက္ဥျပဳပ္၊ သံပုရာသီးမ်ားကုိ ပါးပါးလွီးထား …

 

 

ေခါက္ဆြဲေျခာက္

 

 

အညႊန္းအတုိင္း … 4 quarts အုိးထဲ ေရကုိ ဆူေအာင္တည္ပီး ဆား ၂ ဇြန္းထည့္၊ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထည့္၊ ၁၁ မိနစ္မွာ ဆယ္ပီး ဇကာနဲ႕ ေရစစ္ထားလုိက္တယ္။

 

 

မုန္႕ၾကြတ္ေျခာက္ကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ဆီႏွစ္ပီး ေၾကာ္ထားပါ။

 

 

 

ပဲမႈန္႕

 

 

သုပ္စားဖုိ႕ အဆင့္သင့္

 

 

ငံျပာရည္

 

 

တေယာက္စာ မုန္႕ဖတ္ထည့္၊ 

ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊

ၾကက္သြန္ျမိတ္၊

နံနံပင္၊

ေရေႏြးေျဖာထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ထည့္၊ 

ငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း၊

ငရုတ္သီးဆီခ်က္ ၃ ဇြန္း၊

ပဲမႈန္႕ ၃ ဇြန္း၊

ၾကက္သားဖတ္၊

သံပုရာသီး တစိတ္

 

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s