ဆိတ္သား ပဲကုလားဟင္း

 Mutton curry

ဆိတ္သား ေစ်းႏႈန္း

ဆိတ္သားကုိ ရွာလကာရည္ ျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း သံပုရာရည္ျဖင့္ စိမ္ပီး ေရေသခ်ာေဆးပါ။

ဆိတ္သားကုိ ေရ ေသခ်ာေဆးပီးတာနဲ႕ 

ဆိတ္သားကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ထားပီး ခဏ ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။ 

 

ဆီကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ထည့္။ ဆီက်က္ပီဆုိတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕နဲ႕ ဆီသတ္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ပါ ထည့္ ဆီသတ္ပီးမွ … ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္၊ ကရေ၀းရြက္နဲ႕ သစ္ၾကားပုိးေခါက္တုိ႔ပါ ထည့္ ဆီသတ္ … ပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ႕ ဆိတ္သား ထည့္ေမႊေပးပီး ေရထည့္ခ်က္ထားလုိက္ပါ။ 

၂ေရေလာက္ တည္ထားေပးပီးမွ ကုလားပဲထည့္ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

ဟင္းအုိး ခ်ခါနီးမွာ ကုလားေလး မဆလာျဖဴးထားေသာ ဆိတ္သား ပဲကုလားဟင္း။

table decoration ေတြပါ။ တခုကုိ ၉၅ ျပား။

snow flake လည္း လွတယ္။ snow man လည္း ရွိေသးတယ္။

စားပြဲတင္ဆား ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ပုလင္းေလး

ဒီ waterfill cup က တစ္ေဒၚလာလားပဲ။ ေရခြက္ထဲမွာ ေရရွိေနတယ္ ထင္ရတဲ႕ ခြက္။ တကယ္က ေရမရွိပါဘူး။

ပူရီျဖစ္ျဖစ္၊ ပလာတာနဲ႕ တြဲစားလုိ႕ေကာင္းတဲ႕ ဟင္းတခြက္ပါ။

  

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s