Beef lemon grass curry
Ingredients :
- Beef – 3.5lb
- Lemon grass – 2
- Turmeric powder – 1/2 tsp
- Paprika Powder – 1 tsp
- Chilli paste – 1 tsp
- Salt – 1 tbsp
- Garlic – 5 cloves
- Onion – 1 Large
- Tomato – 2
- Oil – 1/4 cup
- Coconut milk – 3 tbsp
- Fish sauce – 2 tsp
အမဲသား စပါးလင္ခ်က္
ပါ၀င္ပစည္းမ်ား :
- အမဲသား – သံုးေပါင္ခြဲ
- စပါးလင္ – ၂ ပင္
- ဆႏြင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အေရာင္တင္မႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ငရုတ္သီး အႏွစ္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား – ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ – အလံုးၾကီး ၁ လံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – အေနေတာ္ ၂ လံုး
- ဆီ – ခြက္ ေလးပံု ၁ ပံု
- အုန္းႏုိ႕ရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
- ငံျပာရည္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
- အရင္ဦးဆံုး .. အမဲသားမ်ားကုိ တလက္မ အရြယ္ အေနေတာ္တုံုးထားပီး …
- ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္မ်ားျဖင့္ နယ္ပီး ႏွပ္ထားပါ။
- ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း ( ငရုတ္ဆုံျဖင့္ ) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ( အေနေတာ္ ရွလြတ္ .. ၾကက္သြန္နီ ဆုိလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ၄ .. ၅ လံုးေလာက္ ထည့္ခ်က္ပါ ) .. ဒီက ၾကက္သြန္နီမ်ားက ေထာပတ္သီးေလာက္ ၾကီးလုိ႕ တစ္လံုးပဲ ထည့္ခ်က္ထားပါသည္။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ၾကိတ္ထားပါ ( ေထာင္းထားပါ )
- စပါးလင္ ၂ ပင္ကုိ ပါးပါးလွီးပီး ၾကိတ္ထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုးကို ရွစ္စိတ္ျခမ္း လွီးျဖတ္ထားပါ။
ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ ဆီ ကုိ အပူေပးပီး ..
ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ စပါးလင္မ်ားကုိ ထည့္ ဆီသတ္ေၾကာ္ပါ။
စပါးလင္မ်ားကုိ ေမႊေၾကာ္ရင္း ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေ၇ႊအုိေရာင္ သန္းခ်င္လာသည့္ အထိ ေၾကာ္ေပးႏုိင္လွ်င္ ပုိစားေကာင္းပါသည္။
( ဒန္ေပါက္ ခ်က္သည့္အခါ .. မႏွပ္တႏွပ္ ထမင္းအေပၚမွာ ဟင္းအႏွစ္မ်ားႏွင့္ အတူ .. ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ျဖဴးပီး ဒန္ေပါက္ကုိ ျပန္ ႏွပ္ခ်က္ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္ဖတ္မ်ားမ်ားျဖင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ အႏွစ္ဖတ္မ်ား ရရွိသလုိ …
၀က္သားနီခ်က္ ခ်က္သည့္ အခါမွာလည္း ေနာက္ဆံုးတေရမွာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ထည့္ေမႊပီး ခ်က္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားက ႏူးအိပီး ဟင္းအႏွစ္ဖတ္မ်ား ရလာပါတယ္ ) …
ဒီအတုိင္းပါပဲ .. ဒီဟင္းက စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ေရႊအုိေရာင္ သန္းသည့္အထိ ေၾကာ္ပီး ဆယ္ထားေပးပါ …
က်န္သည့္ ဆီျဖင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ထည့္ပါ .. ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏူးသြားေအာင္ .. အဖံုးခဏ အုပ္ေပးထားလုိက္လွ်င္လည္း ရသလုိ …
မအုပ္ပဲ မီးဖုိေပၚမွာ ေယာင္းမ ဇြန္းျဖင့္ ဖိေခ်ေပးလွ်င္လည္း ရသည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဖတ္မ်ား ေၾကလာခါနီးမွ ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားမ်ားကုိ ထည့္ ေၾကာ္ပါ။
အမဲသား အေရာင္ေျပာင္းသည့္အထိ .. အမဲသား အသားတံုး က်စ္လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပီးမွ ခုဏက ေၾကာ္ထားေသာ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားထည့္ေမႊေပးပီး …
ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ။
Medium heat ျဖင့္ ၂ ေရေလာက္ ခ်က္ပါ။
၂ ေရ ေလာက္ ခ်က္ပီး ဆီျပန္လာခါနီးမွာ ငံျပာရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းျဖင့္ ၂ ဇြန္းထည့္ေမႊပါ။
( အမဲသားကုိ အသားအစိမ္းမွာ ငံျပာရည္ ထည့္ႏွယ္ထားတာမ်ဳိး မဟုတ္ပဲ .. အမဲသား က်က္လာခါနီးမွ ငံျပာရည္ ထည့္ခ်က္ထားတာပါ )
အမဲသား အသားအစိမ္းမွာ ငံျပာရည္ ထည့္ႏွယ္ရင္ စားလုိ႕ မေကာင္းပါဘူး။
တခ်ဳိ႕လည္း အဲလုိ ခ်က္တာကုိ စားလုိ႕ ေကာင္းလုိ႕ ခ်က္စားတတ္ၾကပါတယ္။
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ခ်က္စားၾကပါ။
အမဲသား အသားက်က္ခါနီးမွ ငံျပာရည္ အစား ဆား နည္းနည္း ျဖဴးခ်က္ရင္လည္း အရသာ တမ်ဳိးေပးသလုိ .. ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ခ်က္လည္း ရပါသည္။
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ခ်က္စားၾကပါ။
အဲဒီေနရာမွာ အရသာ ထည့္တာက .. ပီးရင္ အုန္းႏုိ႕ေရာ ခ်က္ေတာ့မွာမုိ႕လုိ႕ အရသာ သြင္းထားတာ။
အမဲသား အသားႏူးအိပီး ဆီျပန္လာခါနီးမွာ အုန္းႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္းျဖင့္ ၃ ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ထည့္ေမႊပါ။
မီးအား ျပင္းျပင္း တင္လုိက္ပီး .. အုန္းႏုိ႕ ဆီျပန္လာေအာင္ ဟင္းအုိးကုိ ခပ္ မွန္ မွန္ေလး ေမႊေပးထားလုိက္ပါ။
စပါးလင္ျဖင့္ ခ်က္ထားေသာ အမဲသားဆီျပန္မွာ အုန္းႏုိ႕ အနည္းငယ္ ခတ္ပီး ခ်က္ထားတာမုိ႕ … အုန္းႏုိ႕ အနံ ခပ္က်ဲက်ဲေလး ရသလုိ .. စပါးလင္ အနံ ေမႊးေမႊးေလးျဖင့္ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။
အဲဒီ ဟင္းကုိ ခ်က္သည့္အခါမွာ အမဲသားက အဆီပါတဲ႕ အမဲသားက ပုိေကာင္းတယ္။
ပင္စိမ္းရြက္ ရွိလွ်င္ ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္ အုပ္ေပးလည္း ရပါတယ္။
အမဲသား အုန္းႏုိ႕ ေမႊခ်က္မွာ ဆားထက္၊ ငံျပာရည္က ပုိလုိက္ဖက္ပါတယ္။
စကားမစပ္ – ကာလာစံု ဘေလာ့ကေန တခု ခု ကုိ လုိခ်င္လုိ႕ အျမန္ရွာခ်င္ရင္ ေဘးနားက ဆုိဒ္ဘားမွာ search ဆုိတာ ရွိပါတယ္။ အဲဒီမွာ သြားပီး .. ဥပမာ – အမဲသား ဆုိတာ စာရုိက္ပီး enter ေခါက္လုိက္ရင္ အမဲသားျဖင့္ ခ်က္ေသာ ဟင္းခ်က္နည္း အမ်ဳိးမ်ဳိး ထြက္ရွိလာပါလိမ္႕မယ္။
အေပၚနားက Menu bar မွာလည္း beef curry ကုိ ႏွိပ္လုိက္ရင္ ရပါတယ္။ အဲဒါဆုိ ပုိစ္႕ တပုဒ္ျခင္းစီ ျပတယ္။
Search နဲ႕ ရွာတဲ႕အခါမွာ ပုိစ္႕ တပုိင္း တစ ျပတယ္။ ရွာရတာလည္း အခ်ိန္ကုန္ သက္သာပါတယ္။