ရုံပေတသီး မဆလာခ်က္

Lady finger masala curry


Masala


pirce


Ingredients


စမုန္စပါး – cumin


coriander seeds၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၊ စမုန္စပါး၊ ေလးညင္းပြင့္


ဆီပူအုိးထဲမွာ ဆီကုိ အပူေပးပီးတာနဲ႕ မဆာလာအထုပ္ထဲက အေစ႕ေလးေတြကုိ အရင္ဆံုး ဆီသတ္လုိက္ပါ။

ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ၄ရြက္ေလာက္ထည့္ေမႊပါ။

ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါ။

ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး ဆီသတ္လုိက္ပါ။

ပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ပါ။

ဆားေလးထည့္ပါ။

အသင့္ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္ေမႊေပးပီး

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကသြားတာနဲ႕ ရုံပေတသီးထည့္ပါ။

ရုံပေတသီးဟင္းကုိ အရည္ေလး စပ္စပ္ေလာက္ လုိခ်င္တာမုိ႕ ေရတခြက္ေလာက္ ထည့္ေပးလုိက္ပီး အဖံုးအုပ္ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

ရုံပေတသီးက ႏူးလြယ္တယ္။ တုိ႕စရာအေနနဲ႕ စားတဲ႕အခါမွာ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ၃ မိနစ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ ျပဳတ္လုိက္ရင္ပဲ တုိ႕စားလုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ အေနအထားကုိ ရပါတယ္။


တုိရွည္ နဲ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေပါင္မုန္႕၊ ထမင္းနဲ႕ တြဲစားရင္ စားလုိ႕ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ အဓိက က မဆလာအထုပ္ထဲမွာ ပါတဲ႕ စမုံစပါး၊ အပါအ၀င္ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြေၾကာင့္ပါ။ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလး ပါေတာ့ ခံတြင္းလုိက္တာေပါ႔။







ရုံပေတသီဟင္း



ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ ႏွင့္ ရုံပေတသီးဟင္း


ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ေလးကုိ ကုိက္ပီး ရုံပေတသီဟင္းေလး နဲ႕ ထမင္းႏွယ္စားရင္ စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ ခံတြင္းလုိက္ပါတယ္။ 

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s