Shrimp on crispy fried bean vermicelli


Mung beans are deep fried just for a few seconds.

ေရႊမွာတုန္းက MRTV ကေန တနဂၤေႏြေန႕ ေန႕လည္ ရုပ္ရွင္ကား မလာခင္မွာ ယန္းကန္းcook ဆုိပီး ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း ဇာတ္လမ္း လာတယ္။ အဲဒီမွာ ယန္းကန္း cook က ပဲၾကာဇံကုိ ခြက္ပံုစံ လုပ္ထားပီး ဆီနဲ႕ ေၾကာ္တာ ၾကည့္ဖူးတယ္။ အဲဒီ ပဲၾကာဇံခြက္ေၾကာ္ေလးထဲမွာ ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ထားတဲ႕ ဟင္းကုိ ပြဲလွ လွ ျပင္ေပးထားတာေလ။

Asian Spider

crispy fried bean vermicelli

ပုစြန္ေၾကာ္ၾကီးပဲဆုိ ရုိးေနမွာစုိးလုိ႕ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္ပီး ဟင္းပြဲ ျပင္ဆင္လုိက္ပါတယ္။ ဆီေၾကာ္အစားအေသာက္ေတြ စားပီးရင္ လည္ေခ်ာင္းထဲမွာ အဆီေတြ မကပ္ေအာင္ ေဂၚဖီထုပ္ ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးသင့္ေၾကာင္း ေရႊက စားေသာက္ဆုိင္ Chef က ေျပာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ေရႊက စားေသာက္ဆုိင္ေတြ … ဟင္းတခ်ဳိ႕မွာ အေၾကာ္အေလွာ္ေတြ နဲ႕အတူ ေဂၚဖီ ပါးပါးလွီးထားပီး ဟင္းပြဲျပင္ေပးထားတတ္ၾကပါတယ္။

crispy fried mung bean vermicelli and fried shrimp

mayonnaise ႏွင့္ တုိ႕စားရင္ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းတယ္။

These noddles are sometimes labeled ” vermicelli ” at the asian store. Filipinos call them sotanghon. They’re like glass noddles made from mung bean.

ပဲၾကာဇံကုိ ဆီပူထဲ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ထည့္ေၾကာ္လုိက္ပါ။ ငါးမုန္႕ေၾကာ္သလုိမ်ဳိးပဲ ေၾကာ္မယ့္ ပဲၾကာဇံေတြ အက်က္ညီေအာင္ ေၾကာ္တဲ႕ ဇြန္း နဲ႕ ဖိပီး ေၾကာ္ေပးလုိက္ပါတယ္။ (သားသားကေတာ့ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ေတြ ၾကိဳက္မွ ၾကိဳက္ပါပဲ။ ဒီအတုိင္းပဲကုိ ယူစားတာ)

ပုစြန္ေတြကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႕ ႏွယ္ထားပီး ….

အေၾကာ္မႈန္႕ကုိ ထမင္းခ်က္တဲ႕ ခြက္နဲ႕ အေၾကာ္မႈန္႕ တခြက္၊ ေရတခြက္ႏႈန္းနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားလုိက္ပါ။


ပုစြန္ကုိ မုန္႕ႏွစ္နဲ႕ ကပ္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ပုစြန္ေၾကာ္ ….

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s