Shrimp biryani

 

ပုစြန္ ဒန္ေပါက္

 

Deep Biryani Paste

 

ပါ၀င္ပစည္း

 

 

Price

 

ေခါင္းမပါ ပုစြန္ ၂၅ ေကာင္

 

 

Deep ဒန္ေပါက္ မဆာလာ ၃ ဇြန္း နဲ႕ ႏွယ္ေပးပီး

 

 

ဒိန္ခ်ဥ္ ၂ခြက္စာ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။ 

 

 

 

ေထာပတ္တတံုးကုိ အရင္ဆံုး မီးေျမးေျမး နဲ႕ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ပါ။

ပီးတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ေရႊအုိေရာင္ သန္းတဲ႕အထိ ေၾကာ္လုိက္ပီး

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

သစ္ၾကားပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ေလးညင္းပြင့္၊ ဖာလာေစ႕၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕တုိ႕ ( အနည္းငယ္ ) ထည့္ပါ။

ႏွပ္ထားေသာ ပုစြန္ထည့္ပါ။

 

ဆီျပန္ေနေအာင္ ခ်က္ထားေသာ ပုစြန္ မဆာလာ

 

 

ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႕ ေရေႏြးအုိးထဲမွာ ဖာလာေစ႕ထည့္၊ ဆားထည့္ပါ။

ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ Jasmine Rice  ၅ခြက္ထည့္ပါ။

၁၂ မိနစ္ေက်ာ္မွာ မႏူးမနပ္ ဒီအေနအထားကုိ  ဇကာ နဲ႕ ထမင္းရည္ စစ္ထားလုိက္ပါ။

 

 

 

oven foil ထဲမွာ ….. ပထမ တလႊာ …. ထမင္းမ်ား ျဖန္႔ပီး စပ်စ္သီးေျခာက္၊ သီဟုိေစ႕၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲစိမ္းလံုး ျဖဴးပါ။

 

 

ဒုတိယ တလႊာ … ပုစြန္ဟင္း ႏွင့္ ဟင္းအႏွစ္မ်ား (ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား အပါ) ထပ္ျဖဴးလုိက္ပါ။

  

 

တတိယ တလႊာ … ထမင္းမ်ား အကုန္ျဖန္႕လုိက္ပီး အေပၚက ႏုိ႕စိမ္းမ်ား စမ္းထားလုိက္ပါ။ 

 

 

oven မွာ 350 ºF မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ ခ်က္လုိက္ပီး ရလာေသာ ပုစြန္ဒန္ေပါက္ 

 

 

ဒန္ေပါက္ ဟင္းအႏွစ္မ်ားႏွင့္ နယ္အပီး 

 

ပုစြန္ဒန္ေပါက္ 

 

 

 

 

ပုစြန္ဒန္ေပါက္ 

 

 

ၾကိဳက္လြန္းလုိ႕ ၾကက္သား ဒန္ေပါက္ ခ်က္ပီး …  ေနာက္တရက္မွာ ထပ္ခ်က္စားျဖစ္ေသာ ပုစြန္ဒန္ေပါက္

 

 

 

 

 ပုစြန္ဒန္ေပါက္

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s