ေပါက္ဆီ


၀က္သားေပါက္ဆီ


ခ်က္၊ စားနည္း …


ဗီယက္နမ္ ဆုိင္က ၀ယ္လာတဲ႕ ဒီ တံဆိပ္ ႏွင့္ လုပ္ထားေသာ ေပါက္ဆီ ျဖစ္ပါတယ္ .

အထုပ္မွာ ပါတဲ႕ ခ်က္နည္း အညႊန္း အတုိင္းပဲ အိမ္မွာ ခ်က္ထားပါတယ္ ….

အသား အတြက္ ..

ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား၊ 

ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ  ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း

သၾကား

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕

ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ အတူူူူူူူူူူူူ

ဆား အနည္းငယ္၊ 

ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ … 

ဇြန္းျဖင့္ ႏွယ္ထားလုိက္ပီး …

( ၾကက္ဥျပဳပ္ တျခမ္းကုိ ေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာ  ၾကက္ဥျပဳပ္ – 3 လံုး … လွီး .. စိတ္ထားေသာ ၀က္အူေခ်ာင္း )

 

ဂ်ဳံ အတြက္ …

အထုပ္ထဲက ဂ်ဳံ မႈန္႕ ေတြကုိ ဇလံုထဲ ထည့္ထားပီး 

ႏြားႏုိ႕ – 1 cup

သၾကား – 1/2 cup

ဆီ – 1 tbsp ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ) … ေဖ်ာ္ထားပီး

 ဂ်ဳံမႈန္႕ ခြက္ထဲကုိ ျဖည္းညင္းစြာ ေလာင္းထည့္ပီး ဂ်ဳံႏွယ္ထားလုိက္ပါ …

 

ေပါက္စီ လုပ္ဖုိ႕ ဂ်ဳံမွာ ပါ၀င္ေသာ ပစည္းမ်ား .

ႏြားႏုိ႕ ႏွင့္ ဂ်ဳံကုိ ႏွယ္တာမုိ႕ ၃ မိနစ္ေလာက္ ႏွယ္အပီး ျမင္ရပံု …

၅ မိနစ္ေက်ာ္မွာ ႏွယ္ပီး ျမင္ရပံု 

ေရစုိ အ၀တ္ျဖင့္ ၂ နာရီေလာက္ အုပ္ထားေပးလုိက္ပါ …

၂ နာရီ အၾကာမွာ …

ဂ်ဳံလံုးကုိ စားပြဲေပၚ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးပီး …

ႏွပ္ထားတဲ႕ ဂ်ဳံကုိ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိ … ဖိ ပီး ႏွယ္ထားေပးလုိက္ပါ။ …

ပီးမွ … ဂ်ဳံကုိ အေခ်ာင္းေလး လိမ္႕ လုိက္ပီး …

ေပါက္ဆီ ဆုိဒ္ ေလာက္ ဓါးျဖင့္ လွီးစိတ္ထားလုိက္တယ္ …

( ကုိယ့္ အေတြ႕အၾကံဳ ႏွင့္ ဆုိလွ်င္ )

ဂ်ဳံေတြကုိ …

ဆီျဖင့္ ေက်ာ္စားမယ့္ မုန္႕ေတြကုိ …. ဂ်ဳံ ႏွယ္တဲ႕ အခါမွာ စားပြဲေပၚမွာ ဆီ အနည္းငယ္ သုပ္ပီး ဂ်ဳံ လိမ္႕ပါတယ္ … ( ဥပမာ – ပူရီ ၊ အီၾကာေကြး )

ဖုတ္မယ့္ … ေပါင္းမယ့္ မုန္႕ေတြကုိ .. ဂ်ဳံႏွယ္တဲ႕ အခါမွာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးပီး ဂ်ဳံ လိမ္႕ပါတယ္ … ( ဥပမာ – ေပါက္ဆီ၊ ေပါင္မုန္႕၊ ကြတ္ကီး cookie cutter )

ဂ်ဳံ ႏွယ္တဲ႕ အခါမွာလည္း … ဂ်ဳံမႈန္႕ ခြက္ထဲကုိ ေရ ( သုိ႕ ) ဆီ ( သုိ႕ ) ေထာပတ္ အရည္ ျဖည္းညင္းစြာ ေလာင္းထည့္ပီး လက္တဖက္က ဂ်ဳံကုိ အဆက္မျပတ္ ႏွယ္သြားပါတယ္ …

ေရ ထည့္ထားတဲ႕ ခြက္ထဲကုိ ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္ပီး ႏွယ္သြားတာ မဟုတ္ပါဘူး …

ဂ်ဳံကုိ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္   ဖိ ႏွယ္ေပးလုိက္ပီး ဂ်ဳံသား ညက္သြားပီ ဆုိလွ်င္ …

ဂ်ဳံ ေခ်ာင္း လုပ္လုိက္ပါ..

ဂ်ဳံမႈန္႕ အနည္းငယ္ ျဖဴးထားတဲ႕ စားပြဲေပၚမွာ .. ဂ်ဳံ ကုိ တင္ ပီး လက္ ႏွစ္ဖက္ ႏွင့္ တျပိဳင္တည္း လိမ္႕သြားပါ ..

ဂ်ဳံကုိ လက္ ၂ ဖက္ ႏွင့္ လိမ္႕လိုိက္ .. အစြန္း ေဘး ၂ ဖက္ကုိ လက္ ၂ ဖက္ႏွင့္ ဆြဲလုိက္ …

ဂ်ဳံကုိ ေနာက္တခါ .. လက္ ၂ ဖက္ႏွင့္ စု ပီး လိမ္႕ေနရာကေန .. လိမ္႕ရင္း လိမ္႕ရင္း လက္ ၂ ဖက္ကုိ ကားကားပီး လိမ္႕လုိက္ …

အဲလုိ လိမ္႕လုိက္ရင္ ဂ်ဳံ အေခ်ာင္း ရွည္ရွည္ေလး ရမယ္လုိ႕ …

ပီးမွ .. ေပါက္စီ အရြယ္ ေလာက္ကုိ ဓါးနဲ႕ စိတ္ထားလုိက္ပါတယ္ …  

လွီးျဖတ္ထားေသာ ဂ်ဳံ အလံုးကုိ … စားပြဲေပၚ ဂ်ဳံ မႈန္႕ အနည္းငယ္ျဖဴး ပီး ဂ်ဳံလံုးကုိ လက္ဖ၀ါးျဖင့္ အုပ္ပီး လိမ္႕ေပးလုိက္ရင္ … ဂ်ဳံလံုးေလး တျဖည္းျဖည္း ျဖစ္လာပါလိမ္႕မယ္ …

 

ပီးမွ ဒလိမ္႕တံုး ျဖင့္ အျပားလိမ္႕လုိက္တယ္ …

ဂ်ဳံျပား ၀ုိင္း၀ုိင္းျဖစ္ဖုိ႕ …

ပထမ – တည့္တည့္ လိမ္႕ ( )

ဒုတိယ – ေဘးတုိက္ လိမ္႕ ( )

တတိယ – ညာ တေစာင္း လိမ္႕ ( – –   )

ဘယ္တေစာင္း လိမ္႕ ( – – )

လုိက္ရင္ ဂ်ဳံျပား ၀ုိင္း ၀ုိင္းေလး ရပါလိမ္႕မယ္….

 

ႏွယ္ထားတဲ႕ အသား ကုိ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ပီး၊ ၾကက္ဥျပဳပ္ တစိတ္ ႏွင့္ အတူ ၀က္အူူူူူေခ်ာင္းထည့္ ..

ဂ်ဳံ အနားစေတြကုိ အေပၚကုိ မ .. စု … လာပီး တခု ႏွင့္ တခု ထပ္ … ထပ္ပီး စု လုိက္ရင္ ….

ဒီလုိပံုစံ ထြက္လာပါလိမ္႕မယ္ ….

( ကုိယ့္ရဲ႕ First time မုိ႕ မညီ ညာ တာ သည္းခံပါရွင္ ) 

ပီးရင္ … အေပၚစ ဂ်ဳံကုိ လက္နဲ႕ လိမ္ပီး ထံုးလုိက္ရင္ ေပါက္စီ အစာသြပ္ထားတဲ႕ အေပါက္ ပိတ္သြားပါလိမ္႕မယ္ …

ကြတ္ကီး paper ကုိ ျဖတ္ပီး ေပါက္ဆီေအာက္မွာ ထားပီး ေပါင္းပါ …

ေနာက္တနည္း … ကုိယ္ ပန္းပြင့္ပံု ေပါင္မုန္႕မွာ … အုန္းသီး အစာသြပ္သလုိ သြပ္ပီး ဒီလုိမ်ဳိး အစာသြပ္ အေပါက္ ပိတ္မယ့္ ေနရာမွာ ကြတ္ကီး paper ကုိ ျဖတ္ပီး ကပ္လုိက္တဲ႕ အခါ … တဖက္ကုိ လွန္ၾကည့္လုိက္ရင္ ဂ်ဳံလံုး ၀ုိင္း ၀ုိင္း ေပါက္ဆီ အလံုး ကုိ ျမင္ရပါလိမ္႕မယ္ …

 ဒီတခါေတာ့ … ေပါက္ဆီကုိ ေပါင္းအုိး ႏွင့္ ေပါင္းလုိက္ရင္ ဘယ္လုိပံုစံ ထြက္လာမလဲးလုိ႕ … ဒီအတုိင္းပဲ အတြန္႕ဘက္ျခမ္းကုိ ယူလုိက္တယ္ ..


ေပါင္းအုိး .. ဇကာမွာ တင္ပီး .. ေအာက္က ေရထည့္ .. မီးအားျပင္းျပင္း High Heat ႏွင့္ မိနစ္ ၂၀ ေပါင္းလုိက္ရင္ …

ဒီလုိ အေနအထား ႏွင့္ ေပါက္ဆီကုိ ရပါတယ္ …

အထဲမွာ ၀က္သားေပါင္း ႏွင့္ အတူ .. ၾကက္ဥျပဳပ္ . အသားလည္း က်က္တယ္ …

ဒါက ေပါက္ဆီ အလံုး …

ကေလးမ်ားက … sweet chili sauce ႏွင့္ စားပီး .. လူၾကီးမ်ားက ငရုတ္ဆီ

ပဲေၾကာ္မ်ား 

ေပါက္ဆီမ်ားကုိ 

Aluminium foil ထဲ ထည့္ပီး … သူ႕ အဖံုး ႏွင့္ သူူူူူူူူူူူူ ဖံုးေပးထားလုိက္ေတာ့ ၾကာရွည္ခံတယ္ …

ေပါက္ဆီက်ေတာ့ အသားပါေတာ့ ေရခဲေသတာေပါ႔ .

ေနာက္တရက္ ျပန္စားတဲ႕ အခါမွာ … ေပါင္းအုိး ထဲ ေရကုိ ဇကာေအာက္ အထိ ထည့္ပီး .. ဇကာေပၚမွာ မ်က္ႏွာသုတ္ပု၀ါ အေသးေလး ခင္းပီး အေပၚကေန ေပါင္းပီးသား ေပါက္စီ တင္ … ၅ မိနစ္ …(သုိ႕ )  ၁၀ မိနစ္ … ေလာက္ ေပါင္းလုိက္ရင္ .. စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ . 

သူ႕ ဂ်ဳံမႈန္႕ အခ်ဳိးအစားက ေရာင္းတမ္း၀င္ ေပါက္ဆီ ဂ်ဳံ အရသာမ်ဳိးမုိ႕ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္ ..

 

ေျပာျပခ်င္တာက ေပါက္ဆီလည္း အထားခံတယ္လုိ႕ … ျပန္ေႏြးစားလုိ႕ ရတယ္ဆုိတာ ေျပာျပေပးခ်င္တာပါ …


Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s