ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္

Raw shrimp salad

Taste – sour and spicy

15 medium sized raw shrimp

5 crushed garlic cloves

8 crushed green chilies

3 tbsp – coarsely chopped cilantro leaves

1 tbsp – sugar, to taste

2-3 tbsp – fish sauce, to taste

3 tbsp – fresh lemon juice, to taste

stir the shrimp so that they are soaked in lemon juice for 5 minutes

raw shrimp salad

ပုဇြန္ – ၁၅ ေကာင္

peel ( အခြံခြါထားပါ။ )

butterfly and devein shrimp ( ပုဇြန္ ေက်ာ အလယ္ကုိ ဓါးျဖင့္ ခြဲပီး ပုဇြန္ အစာေၾကာင္း အမည္းကုိ ဖယ္ထုပ္ပစ္ပါ။ )

ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း၊

ငရုတ္ဆံုျဖင့္ –

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅ မႊာ

ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ ေတာင့္

ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားေသာ နံနံပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း

ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ပန္းကန္ထဲသုိ႕

သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း

ငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း

သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၃ ) ဇြန္း

ထည့္ေမႊထားေသာ ပန္းကန္ထဲသုိ႕

ပုဇြန္မ်ား ထည့္ေမႊပီး

၅ မိနစ္ မွ ၁၀ မိနစ္ ႏွပ္ထားပါ။

တျခား အစာမ်ားလည္း ထပ္ထည့္လုိ႕ ရပါေသးတယ္။

ပူစီနံ၊

ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊

အေစ႕မပါ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊

ပါးပါးလွီးထားေသာ ေထာပတ္သီး၊

ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္၊

ပါးပါးလွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ

ခ်ဥ္၊ စပ္ အရသာ ပုဇြန္ အစိမ္းသုပ္

Advertisements

One comment on “ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္

  1. Pingback: Shrimp salad | Colourful Recipes

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s