Crispy Pork Belly

Crispy Pork Belly

~~ Ingredients ~~

2.5lb Pork belly

3 cloves Garlic

3 Bay leaves

½ cup water

salt and black pepper to taste

cook for 15 minutes – Medium heat

~~ oven ~~

180ºC  ( or )  350ºF ( 90 Minutes )

230ºC  ( or )  450ºF ( 30 Minutes )

၀က္ အေခါက္ကင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ ႏွင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ အတြက္ ပဲငပိ

ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ကင္ထားတာမုိ႕ ဒီေန႕ Connecticut မုိးေအးေအးေလးမွာ special meal ပါပဲ။

၀က္သား ၀မ္းဗုိက္သား ၾကြပ္ၾကြပ္

Chili Sauce ျဖင့္လည္း တုိ႕စားလုိ႕ ရပါသည္။ ငရုတ္ဆီ နဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ အရသာ တုိ႕စားတာ အအီလည္း ေျပသလုိ ပုိပီးေတာ့လည္း စားေကာင္းတယ္။

ပဲငပိ အခ်ဳိ ေစ်းႏႈန္း

Black bean in Soy Sauce

၀က္အေခါက္ကင္ ႏွင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ ပဲငပိေဆာ့စ္

အေခါက္ကင္

Pork Belly – 2.48lb = US$ 8.66

Pork Belly ( ၀က္သား ၀မ္းဗုိ္က္သား ) ကုိ

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ေလးပံု ၁ ပံု )

ျဖင့္ ႏွယ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

ကရေ၀းရြက္ – ၃ ရြက္

ေရ – ½ ခြက္ ျဖင့္

မီးေျမးေျမး ( အလယ္မီး ) ျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ ေရခမ္း ျပဳပ္ပါ။

Oven ..

( place boiled pork belly center oven rack ) အလယ္စင္ ေနရာမွာ ျပဳပ္ပီးသား ၀က္သားျပဳပ္ကုိ ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ေလာက္ အေပၚယံ ျဖဴးပီး ထားပါ။

ေအာက္ဆံုးစင္မွာ … ၀က္သားကင္မွ က်လာေသာ အဆီမ်ားကုိ oven foil ျဖင့္ ခံထားပါ။

350ºF – 90 မိနစ္ ( တၾကိမ္ မီးေျမးေျမး အေနအထားျဖင့္ အသားမ်ား က်က္ေအာင္ ကင္ပါ။ )

450ºF – 30 မိနစ္ ( ေနာက္ထပ္တၾကိမ္ အေခါက္မ်ား ၾကြပ္ေအာင္ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ကင္ပါ။ )

ကင္ပီးသား ၀က္ေခါက္ကင္

( Camera – Flash အရမ္းမ်ားသြားတယ္။ )

၀က္သား အေခါက္ကင္ ၾကြပ္ေနတဲ႕ အေနအထား

အေခါက္ကင္ လွီးျဖတ္ပီး အေနအထား

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s