ၾကာဇံခ်က္

Bean vermicelli soup

ၾကာဇံခ်က္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕

ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး

နံနံပင္၊ သံပုရာသီးစိတ္

ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕

နံနံပင္ ႏုိင္ႏုိင္ (မ်ားမ်ား) … အစာပလာ အဖတ္ေတြ မ်ားေနလုိ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီေတာ့ မထည့္ေတာ့ဘူး။ ၾကာဇံခ်က္ ဟင္းရည္မ်ားမ်ား သံပုရာသီး တျခမ္းနီးပါးေလာက္ညစ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ၁ ဇြန္း၊ အခုိးေတြ ပြင့္ထြက္သြားေအာင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါ ထည့္။ ငံျပာရည္ေလး နည္းနည္းေလာက္ ထပ္ဆမ္းထားေသာ ၾကာဇံခ်က္။

ၾကာဇံခ်က္ ( စပ္စပ္ )

အေပါ႕ အငံ လုိသလုိ ျဖည့္စားဖုိ႕ ….. ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ 

ႏွင့္

ၾကာဇံခ်က္မွာ ထပ္ျဖည့္စားဖုိ႕ …… ၾကက္သြန္နီ၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင္

Dried black fungus

မႈိေျခာက္ (ၾကြက္နားရြက္မႈိ)

ေရေဆးပီး ေရစိမ္လုိက္ရင္ ၾကီးလာတာမုိ႕ ၂ခု ၊ ၃ ခုေလာက္ပဲ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။  

Dried Lily Flowers

ပန္းေျခာက္

ပန္းေျခာက္ နည္းနည္းကုိ ေရေဆးပီး ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။

ေရစိမ္ထားပီးေနာက္ …. 

ၾကြက္နားရြက္မႈိကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။

ပန္းေျခာက္ကုိ အထံုး ခ်ီထံုးထားလုိက္ပါ။

Bean Thread

ပဲျပားလိပ္ ၂ေခ်ာင္း၊ ၃ ေခ်ာင္းေလာက္ကုိ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။

လွီးထားေသာ ပဲျပားလိပ္

Bean Vermicelli

ပဲၾကာဇံ ကုိ ေရစိမ္ပီး

 (ေက်ာဘက္)

ပဲၾကာဇံကုိပါ ၾကက္သားအုိး တည္ထားတဲ႕ အခ်ိန္မွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။

ေရစစ္ထားလုိက္ပါ။

ယုိးဒယားက ထုတ္တဲ႕ Fried fish cake 

အရသာက ငါးဖယ္ေၾကာ္လုိမ်ဳိးပဲ

ၾကက္သားတံုးေတြကုိ

ဆႏြင္းမႈန္႕၊

ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊

ဆား၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕၊

ငံျပာရည္ နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပီး ….

ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ထားတဲ႕ ခ်က္မယ့္အုိးထဲမွာ …

ၾကိတ္ထားေသာ ( ေထာင္းထားေသာ ) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ ကုိ ဆီသတ္၊

ႏွပ္ထားတဲ႕ ၾကက္သားတံုးေတြကုိ ထည့္ေမႊ။

ေလးစိတ္ျခမ္း ၾကက္သြန္နီစိတ္ေတြပါ တဆက္တည္း ထည့္ေရာေမႊထားလုိက္ပါ။

ပီးမွ ေရကုိ ဟင္းပန္ကန္လံုး ၃ လံုးစာေလာက္ ထည့္ပီး

ၾကက္ရုိးမ်ား ႏူးေအာင္ …

Pressure cooker ျဖင့္ တနာရီ နီးပါးေလာက္ တည္ေပးထားလုိက္ပါ။

ၾကက္သားဟင္းအုိးက်က္ပီဆုိတာနဲ႕ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲျပားလိပ္မ်ားထည့္၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္းေလာက္ထည့္လုိက္ပါ။

ေရ လုိသေလာက္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပီး တည္ထားလုိက္ပါ။

မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲျပားလိပ္မ်ား ႏူးစ ျပဳလာခါနီးမွ ေရစိမ္ပီး ေရစစ္ထားေသာ ႏူးလြယ္တဲ႕ ပဲၾကာဇံကုိ ထည့္၊ ဟင္းရည္အုိး ခ်ခါနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးပီး ခ်က္ထားေသာ အိမ္ခ်က္ ၾကာဇံခ်က္ ….

( ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ငုံးဥျပဳပ္မ်ားလည္း ထည့္ေရာ ခ်က္လုိ႕ရပါေသးတယ္။ )

ၾကာဇံခ်က္ ဟင္းရည္ ပူပူေလာင္ေလာင္ကုိ သံပုရာသီး ခ်ဥ္၊ ခ်ဥ္၊

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ စပ္၊ စပ္၊

ငံျပာရည္ နဲ႕ ျပဳတ္ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားျပဳပ္ရည္မုိ႕ တစ္ပြဲတည္းနဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ပီး

ဒီတပတ္ အင္တာနက္ေရွ႕ အခ်ိန္မ်ားမ်ား ထုိင္ျဖစ္ေနလုိ႕ရယ္။ ရာသီဥတု ေအးပီး အခုိးပိတ္ေနတာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေၾကာင့္ အခုိးေတြပြင့္ပီး ….

အေညာင္းထုိင္ေနတဲ႕ အေၾကာေတြလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး ေျပေလွ်ာ့သြားတယ္။

*** ဒါက Rice Vermicelli ပါ။ ၾကာဇံေၾကာ္သည့္ ေနရာမွာ သံုးေသာ ဆန္ၾကာဇံ

Advertisements

2 comments on “ၾကာဇံခ်က္

  1. Colourful အတုိင္း .. ၀ယ္ပီး ခ်က္စားၾကည့္တာ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ဗ်ာ …
    ၾကာဇံခ်က္ မစားရတာ ၃ ႏွစ္ေလာက္ ရွိပီ။
    ခ်က္စားၾကည့္ေတာ့လည္း လြယ္လြယ္ေလးပဲ။ ခ်က္နည္း အျပင္ ေစ်း၀ယ္တာပါ ပုံနဲ႕ ေျပာျပထားလုိ႕ ေက်းဇူးတင္တယ္ဗ်ဳိ႕ …

  2. မသိလို့မေးတာနော်. ညီမက အိမ်ထောင်ရှိလားဟၚ် တော် လို့

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s