Chicken soup

Chicken soup

Morning buns

Chicken thighs – 8

Salt – 3 tsp

Black pepper powder – 3 tsp

Garlic – 3 cloves

water – 2 Qrt

.~.~.~.~.~.~

oil – 1 tbsp

Chili Powder – 1 tsp

Tomato – 3

water – 1/2 cup

Coriander

.~.~.~.~.~.~

Cream of mushroom soup – 2 cans

Corn – 1 can

carrot and green pea

black pepper powder – 3 tsp

ၾကက္ရင္ဘံု – ၈ တံုး

ဆား – လက္လက္ရည္ဇြန္း – ၃ ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၃ ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

ေရ – 2 Qrt

.~.~.~.~.~.~.

ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း

ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃ လံုး

ေရ – 1/2 cup

နံနံပင္ – အနည္းငယ္

 .~.~.~.~.~.~.~.

မႈိ – ၂ ဗူး

ေျပာင္းဖူး – ၁ ဗူး

မုန္လာဥနီ၊ ပဲစိမ္းလံုး – အနည္းငယ္

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၃ ဇြန္း

မႈိ စြပ္ျပဳပ္ဗူး

ခ်က္နည္း အညႊန္း ….

ေခါက္ဆြဲႏွင့္ စြပ္ျပဳပ္ကုိ တြဲစားပီး cheese ျဖဴးစားတာထက္ ….

အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲပံုစံလုိမ်ဳိး … ခ်က္စားတာ ပုိစားေကာင္းလိမ္႕မယ္။ ….

ခ်က္နည္း အညႊန္း

ၾကက္ရင္ဘံု ၈ တံုးကုိ တ၀က္စီ တံုးထားပါ။

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၃ ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၃ ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

ေရ – 2 Qrt

အရင္ဆံုး … ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ႏွယ္ပီး Pressure cooker ထဲမွာ ေရျဖင့္ တနာရီ အၾကာ ( Medium Heat ) မီးေျမးေျမးျဖင့္ ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

Pressure cooker – lock က်ဖုိ႕ အတြက္ … ၾကက္သားစြပ္ျပဳပ္အုိးအဖံုးေပၚကုိ ေရေအးျဖင့္ ေဘစင္မွာ ဖြင့္ခ်ေလာင္းထားလုိက္ရင္ Lock ျမန္ျမန္က်ပါတယ္။

ပံုမွန္ဆုိရင္ေတာ့ Pressure cooker နဲ႕ ခ်က္ရင္ မီးပိတ္ပီး ၁၀ မိနစ္ သာသာေလာက္မွ Lock က်ပီး အဖံုး ဖြင့္လုိ႕ရပါတယ္။

ၾကက္သားစြပ္ျပဳပ္အုိး

တနာရီေလာက္ အၾကာ ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္ ခ်က္ထားတာမုိ႕ စြပ္ျပဳပ္ အရည္ကုိ ၾကည္ေနတာပါပဲ။

( ၀က္နံရုိး စြပ္ျပဳပ္တုိ႕ ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္တုိ႕က ၾကာ ၾကာ ခ်က္ေလ စြပ္ျပဳပ္ အရည္ ၾကည္ေလ ပါပဲ )

မႈိ စြပ္ျပဳပ္ အုိး ခ်က္ဖုိ႕ အတြက္ … ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုးကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ေၾကေနေအာင္ ၾကိတ္ထားပါ။

( စြပ္ျပဳပ္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရသာ ပါတာကုိ မၾကိဳက္တဲ႕သူ ဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ထည့္မခ်က္ပါႏွင့္ … ကုိယ့္ကေတာ့ က်န္းမာေရး အရေကာ … တျခား အက်ဳိးေက်းဇူး … ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္က အသားရည္ လွ ပါတယ္။…. ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနံေပ်ာက္ဖုိ႕ အဖံုးဖြင့္ … ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကပီး က်က္ေနေအာင္ ခ်က္ရင္ ရပါတယ္။ ပီးရင္ နံနံပင္ ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ႏုိင္ႏုိင္ျဖဴးပီး ခ်က္လုိက္ရင္ စြပ္ျပဳပ္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါတာ … မသိသာေတာ့ပါဘူး )

 ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ အရင္ဆံုး

ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း ကုိ မီးေျမးေျမး အေနအထားႏွင့္ အပူေပးပီးပါ။

ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း ျဖင့္ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္လုိက္ပါ။

ငရုတ္သီး ဆီခ်က္သတ္ပီးတာနဲ႕ ….

ၾကိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုး အႏွစ္ မ်ားထည့္ … ဇြန္းျဖင့္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။

ေရ – 1/2 cup ထည့္ပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏြမ္းတဲ႕ အထိ ( High Heat ) မီးအားမ်ားမ်ားျဖင့္  ေမႊပါ။

ပါးပါး ရိပ္ရိပ္ လွီးျဖတ္ထားေသာ နံနံပင္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။

** ( ခရမ္းခ်ဥ္သီး မၾကိဳက္ရင္ မထည့္ပါႏွင့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မထည့္ရင္ နံနံပင္ မထည့္ပါႏွင့္ ) **

သံဗူးျဖင့္ လာေသာ မႈိ – ၂ ဗူး ေဖာက္ထည့္ပါ။

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – ၃ ဇြန္း ထည့္ပီး … အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ။

( ဆားထည့္စရာ မလုိပါ။ သံဗူးနဲ႕ လာတဲ႕ မႈိ ဗူးက အရသာ ပါပီးသားမုိ႕လုိ႕ပါ )

စြပ္ျပဳပ္အုိး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ …

ပဲစိမ္းလံုး၊ ေျပာင္းဖူး၊ မုန္လာဥနီ ထည့္ပါ။

ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္အုိးထဲမွ ၾကက္သားစြပ္ျပဳပ္ အရည္ သပ္သပ္ကုိပဲ ထည့္ပီး အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။

လုိအပ္ရင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – ၁ ဇြန္း ထည့္ပါ။

ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္

Chicken soup

chicken soup

morning bun

2 comments on “Chicken soup

  1. Now, I’m so hungry. It’s Autumn in California and the weather is perfect for your soup. This soup makes my mouth water and tummy growl.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s