Baked Cornish Hen

Baked Cornish Hen

ပ်ားရည္ျဖင့္ ကင္ထားတာမုိ႕ ခ်ဳိတယ္။

အသားကေတာ့ ရုိးရုိး စားေနက် ေမြးျမဴေရး ၾကက္သားကင္ အရသာထက္ စာရင္ေတာ့ အသားပြပြၾကီး ။

အရသာ ေပါ႔ေပါ႔ရြတ္ရြတ္ၾကီးေတာ့ မဟုတ္ဘူး။

Cornish Hen

Cooking instructions

Cornish Hen – 1

Salt – 1 tbsp

black pepper powder – 1 tsp

Sugar – 1 tsp

Sweet Soy Sauce – 1 tbsp

Dark Soy Sauce – 1 tbsp

Rice Vinegar – 1 tbsp

Honey – 3 tsp

Fridge – 8hr ~ 12 hr

Onion – 1/4

Garlic – 2 cloves

Spring onion – 2

Ginger

Vegetable oil – 3 tbsp

Rice Vinegar

Hen တေကာင္ကုိ …

ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း၊

သၾကား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း၊ 

ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း၊

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း၊

ရွာလကာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္း၊

ပ်ားရည္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း၊

ႏွယ္ပီး ေရခဲေသတာထဲမွာ တညေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ တညေလာက္ ႏွပ္ထားေသာ Hen မ်ားကုိ  

မနက္က်မွ Hen တေကာင္ကုိ ၀မ္းဗုိက္ထဲ …

ၾကက္သြန္နီ တစိတ္၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ၊

ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂ ပင္ ထည့္ပီး 

ဂ်င္း – နည္းနည္း …

 vegetable oil – ၃ ဇြန္းေလာက္ စမ္းပီး 

oven ထဲမွာ ကင္မယ့္ ဗန္းေပၚ တင္ပီး

ေအာက္နားမွာ … က်လာမယ့္ အဆီ ကုိ   oven pan ျဖင့္ ခံထားပါ။

350º F နဲ႕ တဖက္ကုိ မိနစ္ ၄၀ စီ နီေရာင္သန္းတဲ႕ အထိ ကင္ေပးပါ။

ပဲငံျပာရည္ ႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ဆီ အနည္းငယ္ ပဲ ပါ၀င္ပါတယ္။

ရုိးရုိးပံုမွန္ ၾကက္သား၊ Turkey၊ ဘဲကင္တုိ႕ထက္ အဆီပါ၀င္မႈ ႏႈန္း နည္းပါတယ္။ 

ဒီ ၾကက္သားက ရုိးရုိး ပံုမွန္ ၾကက္သားထက္ အဆီနည္းတာမုိ႕ လူၾကိဳက္မ်ားၾကပါတယ္။ 

အဆီနည္းပီး အသားက်စ္တာမုိ႕ ရုိးရုိး အေကာင္ၾကီး ၾကက္သားထက္ စာရင္ အရသာလည္း ပုိရွိတယ္။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s