နာနတ္သီးထမင္းေၾကာ္

Pineapple fried rice

Pineapple

cooked rice

Garlic

oil

carrot

green pea

raisin

chicken powder

salt

sugar

fried cashew

black pepper powder

colourful recipe

အရင္ဆံုး နာနတ္သီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းပီး အထဲက အသားေတြကုိ ဓါး နဲ႕ လွီးထုတ္လုိက္ပါ။

လွီးထုတ္လုိက္တဲ႕ နာနတ္သီးေတြကုိ အတံုး ေသးေသးေလးေတြ စိတ္လုိက္ပါ။

ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အုိးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း ႏွင့္ ဆီကုိ ၂ ဇြန္းေလာက္ပဲ ထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ အရင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။

ပီးမွ တဆက္တည္း

မုန္လာဥနီ၊

ပဲစိမ္းလံုး၊

စပ်စ္သီးေျခာက္၊

နာနတ္သီးထည့္၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕ ၂ ဇြန္း ႏွင့္

ဆား အနည္းငယ္ ၊

သၾကား အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊပီး ေရ အနည္းငယ္ေလာက္ ဖ်န္းထားလုိက္ပါ။

ေရခမ္းသြားပီဆုိမွ ထမင္း ႏွင့္ သီဟုိေစ႕ေၾကာ္၊

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ တုိ႕ ျဖဴးပီး ေယာင္းမ ၂ေခ်ာင္း ႏွင့္ ထမင္းမ်ား မေၾက ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေလး ပဲ ေၾကာ္လုိက္ပါ။  

ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊

ငရုတ္သီးစိမ္း စိမ္ထားေသာ

ငံျပာရည္ ႏွင့္ တြဲဖက္စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s