ပုစြန္ဆီျပန္

Shrimp Curry

Shrimp

 Turmeric Powder

Red Chili Powder

Salt

Garlic, minced

Red Onion, minced

Ginger, minced

Tomato – Cut into small pieces

Spicy Chili Peppers, whole

 Handful Coriander leaves

Oil

 ပုစြန္ကုိ အရင္ဆံုး

ဆႏြင္းမႈန္႕

 ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕

ဆား

နဲ႕ အရင္ ႏွယ္ေပးထားပီး ႏွပ္ထားပါ။

ပုစြန္ႏွပ္ထားတုန္းမွာ

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊

ၾကက္သြန္နီ၊

 ဂ်င္းကုိ ငရုတ္ဆံုျဖင့္ ေထာင္းထားပါ။ ( ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ )

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညွာေျခြထားပါ။

နံနံပင္ကုိ ေရေဆးထားပါ။

ဆီပူထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴအရင္ထည့္ေၾကာ္ ဆီသတ္။

ပီးမွ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ထည့္ေမႊပီး ဆီသတ္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေမြ … ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ႏြမ္းသြားေအာင္ ဟင္းခ်က္အုိး အဖံုး ခဏပိတ္ ခ်က္ထားလုိ္က္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား လိပ္တက္လာပီ ဆုိမွ ပုစြန္ကုိ ထည့္ေမြပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္မ်ား ထည့္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္ျဖင့္ မီးေျမးေျမး ( မီး အေနအထား ) ႏွင့္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

ဟင္းဆီျပန္လာခါနီးမွာ နံနံပင္ အုပ္ပါ။

မန္က်ည္းရြက္ႏု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s