Turkey curry

Turkey curry

Turkey Price

Seasoning Mix

For ground beef or turkey

Turkey ေပါင္ ၃တံုးကုိ ဓါးနဲ႕ အရင္မႊန္းပီး

ဆား၊

ဆႏြင္းမႈန္႕၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕၊

ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊

seasoning mix  နဲ႕  အရင္ႏွယ္ေပးထားပါ။ 

ဆီပူအုိးထဲမွာ ေထာပတ္တဇြန္းေလာက္ ထည့္ေမႊေပးပီး

ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊

ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္ပီးမွ

ငရုတ္သီးေျခာက္ကုိ ထည့္ပီး ဆီသတ္ပါ။

ပီးရင္ ဖလာေစ႕ ၂ေစ႕၊

သစ္ၾကံပုိးေခါက္၊

ကရေ၀းရြက္ကုိ ထည့္၍ ဆီသတ္ပီးမွ ႏွပ္ထားေသာ Turkey ကုိ ထည့္ေၾကာ္လုိက္ပါ။

အစာပလာစာေတြ အသားထဲ ၀င္ေအာင္ေၾကာ္ေပးပီးမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေမႊေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္နည္းနည္းပ်စ္လာမွ ေရကုိ Turkey အသား ျမဳပ္ရုံ ျဖည့္ပီး အဖံုးအုပ္ခ်က္ပါ။

မီးေျမးေျမးျဖင့္ ၃ ေရ ေလာက္ ခ်က္ပီးရင္ Turkey အသားလည္း ႏူးပါပီ။

ဆီနည္းနည္း ျဖင့္ ခ်က္ပါက

ဆီျပန္ေနပီး ..

အသား အုိးမကပ္သြားဖုိ႕ အတြက္

ဆီျပန္လာခါနီးမွာ မီးကုိ အရွိန္ေလွ်ာ့ပီး

Low Heat အထိ ခပ္ၾကာၾကာေလး ထားေပးပါက ..

ဆီျပန္ေနေသာ ဟင္းကုိ ရရွိပါမည္။

Turkey ေနရာမွာ ၾကက္သား ကုိ အစားထုိးပီး ခ်က္လုိ႕လည္း ရပါသည္။

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s