ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္း

ေကာက္ညွင္းဆန္ ( sweet rice ) – ၄ ခြက္

ေထာပတ္ – 2 ေအာင္စ

သၾကား – ၂ ခြက္

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ၾကက္ဥ – ၂ လံုး

အုန္းႏုိ႕ + အုန္းသီးျခစ္ – ၁ ခြက္

ေလးညင္းပြင့္ – အနည္းငယ္

သစ္ၾကားပုိးေခါက္ – အနည္းငယ္

ေျမပဲ -၁ ခြက္

အုန္းသီးျခစ္

ေကာက္ညွင္းဆန္ ( sweet rice ) ၄ ခြက္ …  ႏွင့္

ေရ ၄ ခြက္ ကုိ rice cooker နဲ႕ အရင္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

ၾကက္ဥ – ၂ လံုး၊ သၾကား – ၂ ခြက္၊ ဆား – လက္ဘက္ရည္ ၁ ဇြန္းကုိ အရင္ေမႊလုိက္ပါ။

ပီးတာနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ရည္ နဲ႕ အုန္းသီးျခစ္ကုိ ထည့္ေမႊပါ။

မီးဖုိေပၚမွာ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေထာပတ္ ၂ေအာင္စ ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ပီး ေထာပတ္ဆီ ခပ္ထားလုိက္ပါ။

( ေထာပတ္က ၄ေအာင္စ (သုိ႕) ေရခ်ိန္ခြက္နဲ႕ ခ်ိန္ရင္ 1/2 ခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး မုန္႕ဖုတ္လုိ႕ရပါတယ္။ )

အုိးထဲမွာက်န္တဲ႕ ေထာပတ္ဆီ နည္းနည္းေလးနဲ႕ သစ္ၾကားပုိးေခါက္၊ ေလးညင္းပြင့္ကုိ ဆီသတ္ပါ။

ေျမပဲဆန္ကုိ ထည့္၊ 

မီးဖုိမီးပိတ္ပီး ….

ေမႊပီးေသာ ၾကက္ဥ၊ သၾကား၊ ဆားကုိ ထည့္၊

ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကုိ ထည့္ပီး သမေအာင္ ေမႊထားလုိက္ပါ။

ေမႊပီးေနာက္ …

Oven Foil ထဲမွာ ေထာပတ္ဆီကုိ အရင္ထည့္ပီး

ေကာက္ညင္းမ်ားကုိ ထည့္ … မ်က္ႏွာျပင္ ညီညီေလး ညိွေပးထားလုိက္ပါ။

မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္ေပၚမွာ ေထာပတ္ဆီ တဇြန္းေက်ာ္ေလာက္ ထပ္ျဖန္းလုိက္ပါ။

oven ထဲ ထည့္ …

( ေကာက္ညွင္းမ်ားက က်က္ေနပါပီ။ ဆႏြင္းမကင္းဗန္းကုိ အေပၚမီးေပးပီး မုန္႕ဖုတ္ရုံပါပဲ။

ျမန္မာမွာဆုိရင္ ဆႏြင္းမကင္းဗန္းအေပၚကေန .. ဒန္အုိးအဖံုး တင္ပီး .. မီးေသြးခဲ ပူပူမ်ား တင္၍ ဆႏြင္းမကင္းဖုတ္တတ္ၾကပါတယ္။ )

ေအာက္မီး အရင္စေပးလုိက္ပါ။

ေအာက္မီး … 350 °F – 15 minutes 

အေပၚမီး ။ Broil – 15 minutes

မုန္႕ဖုတ္ပီး ခဏ အေအးခံထားလုိက္တယ္။

ေကာက္ညွင္း ဆႏြင္းမကင္း 

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s