ငါးထမင္းခ်ဥ္

ငါးထမင္းခ်ဥ္

Jasmine rice ကုိ ပံုမွန္ ခ်က္ေနၾကထက္ ေရေလး နည္းနည္း ပုိထည့္ပီး ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

တဆက္တည္းမွာပဲ … အားလူးကုိလည္း ျပဳပ္ထားလုိက္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုးေလာက္ ျပဳပ္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ႏူးလာတာနဲ႕ အခြံခြါပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ေရာပီး … ေမႊခ်က္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

ဗီယက္နမ္ ငါးအသားလႊာကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ႏွယ္ပီး ၊  ဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႕ ေရတ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ ထည့္ … မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေရခမ္းျပဳပ္လုိက္ပါ။

တျပိဳင္တည္း အုိး ၃ လံုးနဲ႕ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါ။

ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ 

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္

ေျခထားေသာ ( ငါးျပဳပ္ ႏွင့္ အားလူးျပဳပ္ )

ထမင္း၊

ငါးအသားလႊာ၊

အားလူး၊

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္၊

ဆား အနည္းငယ္၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

တုိ႕ႏွင့္ ငါးထမင္းကုိ ခပ္ေစးေစးေလး နယ္ထားလုိက္ပါ။

ငါးထမင္းခ်ဥ္ ႏွင့္ တြဲဖက္စားဖုိ႕ ( Fish cake ကုိ ေၾကာ္ပီး .. ပါးပါးေလး ညွပ္ထားလုိက္ပါ။ )

ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ ရေသာ ဌက္ေပ်ာရြက္

တြဲဖက္စားဖုိ႕ ( ဆီပူထဲမွာ ငရုတ္သီးေျခာက္ကုိ ခပ္မဲမဲေလး တူးေနေအာင္ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပီးမွ က်န္ေနတဲ႕ ဆီအနည္းငယ္မွာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ႏွင့္ ဆားတုိ႕ကုိ ထည့္ပီး ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။ )

နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏွင့္ ဂ်ဴးျမစ္အစား ကုိက္စားဖုိ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ

နယ္ထားေသာ ငါးထမင္းနယ္ ေပၚမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္မ်ားႏွင့္ အတူ ငါးအသား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တုိ႕ကုိ ျဖဴးပါ။

ဌက္ေပ်ာဖက္ရြက္ေပၚက ငါးထမင္းနယ္

ခပ္ေစးေစး ႏွယ္ထားေသာ ( ငါးထမင္းႏွယ္ ) ငါးထမင္းခ်ဥ္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မ်ားမ်ား နဲ႕ အားလူး အနည္းငယ္နဲ႕ သုပ္ပီး

 ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ မ်ားမ်ား၊ ငါးအသားမ်ားမ်ား၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္နဲ႕ တြဲဖက္စားေသာက္ရတာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။

စပ္သြားရင္ေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူ ေသာက္တာေပါ႔။

ခပ္ေစးေစး ထမင္းကုိ ငါးအသားျပဳပ္၊ အားလူးျပဳပ္မ်ားျဖင့္ ႏွယ္ထားတာမုိ႕ စားလုိက္ရင္ အီပါတယ္။

မအီေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ ( အခ်ဥ္အရသာ ) အပါ ႏွယ္ထားတာမုိ႕ ငါးထမင္းခ်ဥ္က စားလုိက္တဲ႕အခါမွာ မအီပါဘူး။

အစပ္အရသာ ဂ်ဳးျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသံုးပါက စားျမိန္ပါတယ္။

ဂ်ဳးျမစ္

Advertisements

One comment on “ငါးထမင္းခ်ဥ္

  1. ခ်က္စားၾကည့္အံုးမယ္။ လြယ္လြယ္ေလးေနာ္။ ၀ယ္စားတုန္းက ဟင္းခ်က္တာ ခ်က္မယ္ထင္ေနတာ .. မီးမီးက ဟင္းေတြ သိပ္မခ်က္တတ္ဘူးေလ 😛

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s