ငံျပာရည္ေၾကာ္

ငံျပာရည္ေၾကာ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ( ဥေသး ) – ၃ ဥ

ဆီ – ( 1/4 ) ခြက္

ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ –  ( 1/4 ) ခြက္
ငံျပာရည္ – ( 1/4 ) ခြက္
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

ဆႏြင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း (1/4 ) tsp

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မထူမပါး လွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဆီ ပူထဲ ၾကက္သြန္နီကုိ  .. ဆႏြင္းမႈန္႕ထည့္ပီး ေၾကာ္ … ပီးရင္ ဆယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေၾကာ္ပီး ဆယ္ထားပါ။
က်န္ေနေသာ ဆီျဖင့္ … မီးေျမးေျမး ( အလယ္မီး ) မွာ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ငံျပာရည္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ တဇြန္းေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။

မီးဖုိမီးပိတ္ပီး …
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ထည့္ေမြပါ။

ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕

အနီေရာင္ ငရုတ္သီး အပြေျခာက္ ကုိ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေလွာ္ပီးေနာက္ …

ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ( crushed ) ဖိ ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕

Crushed Chili ( ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ )

ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ျမန္မာက ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ လုိမ်ဳိး .. ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားတဲ႕ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ၀ယ္ယူ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

ကုလားဆုိင္က ငရုတ္သီး ေလွာ္ပီး ျပန္ၾကိတ္ထားတဲ႕ အက်က္မႈန္႕က ငရုတ္သီး  အဖတ္ၾကီးလြန္းပါတယ္။

ငရုတ္သီး အပြေျခာက္ကုိ မေလွာ္ပဲ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕

မေလွာ္ပဲ ၾကိတ္ထားတာ က ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕

ေလွာ္ပီး ၾကိတ္ထားတာက ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕

ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ အိမ္မွာ ငရုတ္ပြေျခာက္ ပုတုိေလးေတြကုိ ေလွာ္ပီး ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္လည္း ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ကုိ ရႏုိင္သလုိ …

မေလွာ္ပဲ အဖတ္ၾကီး ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္လည္း ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ကုိ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္

Fish Sauce ( ငံျပာရည္ )

Shrimp Powder ( ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ )

Advertisements

One comment on “ငံျပာရည္ေၾကာ္

  1. အခုမွပဲ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ႏွင့္ အက်က္မႈန္႕ကုိ ကြဲကြဲျပားျပားသိေတာ့တယ္။ ခစ္ ခစ္

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s