ၾကက္သားအားလူးမဆလာဟင္း

ၾကက္သား အားလူး မဆလာဟင္း

ၾကက္ရင္ဘံု

ၾကက္သား ေစ်းႏႈန္း

မဆလာ အမႈန္႕ျဖင့္ ခ်က္နည္း ( Page – 1 )

( Page – 2 )

ဒီေန႕ ခ်က္တဲ႕ ၾကက္သား အားလူး မဆလာဟင္းမွာ သံုးတဲ႕ မဆလာ အမႈန္႕ဗူး ေစ်းႏႈန္း

မဆလာ အမႈန္႕

ဒီ တံဆိပ္ – မဆလာ အမႈန္႕ကုိ ထည့္ခ်က္ထားပါတယ္။

Chicken Thigh – 4.57lb

Masala – 1 tsp

Salt – 1 tsp

Paprika – 1 tsp

Turmeric Powder – 1/4 tsp

Cinnamon – 1

Bay Leaf – 3

Garlic – 3 cloves

Onion – 1

Ginger – 1 tbsp

Curry Leaf – 15

Vegetable Oil – 1/4 cup

Tamarind sauce

Potato – 2

Water – 1/2 cup

Fridge – 4 Hr ~ 8 Hr

Cinnamon ( သစ္ၾကားပုိးေခါက္ )

Bay Leaves ( ကရေ၀းရြက္ )

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

ၾကက္သြန္နီ  – ၁ ဥ

ဂ်င္း – လက္တဆစ္

သစ္ၾကားပုိးေခါက္ – ၁

ကရေ၀းရြက္ – ၃ ရြက္

ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ – ၁၅ ရြက္

ဆီ – ၁/၄ ခြက္

အားလူး ( ၂ ) လံုးကုိ အခြံခြါပီး အေနေတာ္စိတ္ပါ။

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု ၁ ပံု ထည့္ႏွယ္ထားပါ။

Potato – ( အားလူး )

အေမရိကားက အားလူးေစ်းႏႈန္း

မဆလာ ပလာတာ ( ၅ ခ်ပ္ ) – $ 1.99

ပလာတာ ေၾကာ္နည္း အညႊန္း

မဆလာ ပလာတာ

ၾကက္ရင္ဘံုသားေတြကုိ တ၀က္ အသားတံုးထားပီး

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ )

မဆလာ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ )

ဆႏြင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု ၁ပံု

ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၁ )

ႏွယ္ထားပီး .. ေရခဲေသတာထဲမွာ တည ႏွပ္ထားပါ။

မနက္ .. မခ်က္ခင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ၾကိဳပီး ေရခဲေသတာထဲမွ ထုတ္ထားပါ။

အားလူး ( ၂ ) လံုးကုိ အခြံခြါ .. ရွစ္စိတ္ စိတ္ .. ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း  ေလးပံု ၁ ပံုခန္႕ ထည့္ပီး ႏွယ္ထားပါ။

မန္းက်ည္းမွည့္ – ကြမ္းသီး တလံုးစာေလာက္ကုိ ေရ အနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။

ဆီ – ၄ပံု ၁ ပံု ကုိ အပူေပးပါ။

ဆီက်က္ပီဆုိတာႏွင့္ ကရေ၀းရြက္ ႏွင့္ သစ္ၾကားပုိးေခါက္ကုိ ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ထည့္ ဆီသတ္ပီးတာႏွင့္

ၾကိတ္ထားေသာ ( ေထာင္းထားေသာ ) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ပီး .. ၂ မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ ခ်က္ထားပါ။

ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကုိ ထည့္ေမႊပါ။

ၾကက္သားထဲက လံုးေရ ႏွင့္ပဲ ေမႊ ပီး ခ်က္ထားပါ။

အားလူးထည့္ …

ေရ – ခြက္ တ၀က္ထည့္ …

အဖံုးအုပ္ပီး

( Medium Heat ) ျဖင့္ ခ်က္ပါ။

အားလူးမ်ား ႏူးလာခါနီးမွာ .. မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ထည့္ပီး

( Low Heat ) ျဖင့္ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ အေနအထားထိ တည္ထားပါ။

ပလာတာႏွင့္ တြဲဖက္စားရင္ လုိက္ဖက္ေသာ ၾကက္သား အားလူး မဆလာခ်က္

Mint – ( ပူစီနံ )

ခရမ္းခ်ဥ္သီး

ေဂၚဖီ

နံနံပင္

ပူစီနံ

ငရုတ္သီးစိမ္း

ဆား

သံပုရာသီး

ၾကက္သား အားလူး ၊ ပလာတာ ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ အခ်ဥ္

မဆလာ ပလာတာ၊ ၾကက္သား အားလူး မဆလာ၊ အခ်ဥ္

မဆလာ ပလာတာ ႏွင့္ ၾကက္သား အားလူး မဆလာ

အခ်ဥ္ ႏွင့္ ၾကက္သား အားလူး မဆလာဟင္း

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s