ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္

ဆိတ္သား ၄ ကဒ္၊ ၄ေပါင္ေလာက္ ရွိတဲ႕ ဆိတ္သားတံုးေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။

ပီးရင္ – ရွာလကာရည္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) သံပုရာသီး တလံုးေလာက္ ညစ္ပီး နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ။

စိမ္ထားပီးရင္ ဆိတ္သားမ်ားကုိ ေရေသခ်ာ ေဆးထားလုိက္ပါ။

ဆိတ္သားေစ်းႏႈန္း

တကဒ္ကုိ တေပါင္သာသာ အေလးခ်ိန္

ဘီဒုိ အေပၚဆံုးထပ္က ready made ဒန္ေပါက္ဗူးကုိ ယူ …

အခု ခ်က္စားတာ ဒီ တံဆိပ္ 

Date 

ဒန္ေပါက္ မဆလာခ်က္နည္း အညႊန္း

ဆိတ္သား – ၄ ေပါင္ … ကုိ ဒန္ေပါက္ မဆလာ တ၀က္ ႏွင့္ အရင္ႏွယ္ ပီး … ဒိန္ခ်ဥ္ ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) ၁ ခြက္ ႏွင့္ ထပ္ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။

ဘီဒုိထဲကေန Ghee ( ေထာပတ္ ) ဗူး ႏွင့္ အ၀ါေရာင္ အေရာင္ဆုိးေဆးမႈန္႕ပုလင္းကုိ ထုတ္ …

Food Colour ( အ၀ါေရာင္ ႏွင့္ အနီေရာင္ )

Food colour price

အေရာင္ဆုိးေဆး – အ၀ါေရာင္ အမႈန္႕ကုိ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု .. ႏြားႏုိ႕ … ၇ ဇြန္း နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားလုိက္ပါ။

Ghee – Butter

Ghee Price

Curry Leaf ( ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ေစ်းႏႈန္း )

အခ်ဥ္အတြက္ – ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီး ႏွင့္

ဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္ဖုိ႕ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္

ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေရစစ္ထားပါ … 

Ghee – 1 cup ကို အပူေပးပီး

 ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ( Medium Heat ) မီးေျမးေျမးျဖင့္ – ၾကက္သြန္နီေတြကုိ ေၾကာ္ပီး ဇကာေပၚ ျဖန္႕ထားလုိက္ပါ။

 ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ၂ ခက္ေလာက္ကုိ အရြက္ေတြ ေျခြထားပီး Ghee ေထာပတ္ဆီ ႏွင့္ ဆီသတ္ေၾကာ္လုိက္ပီးမွ

ႏွပ္ထားတဲ႕ ဆိတ္သားထည့္ ဆီသတ္ပါ။

ဆိတ္သား အသားေတြ က်စ္လာမွ …

pressure cooker အဖံုးမပိတ္ခင္ က်န္ေနတဲ႕ မဆလာ အထုပ္ တ၀က္ကုိ ထည့္ေမႊပါ။

ဒီမဆလာ အထုပ္က အသား 750 g = ၁ေပါင္ခြဲ အတြက္ မဆလာအမႈန္႕

အဲဒီ တံဆိပ္က ကုိယ္တုိ႕ မိသားစု အတြက္ဆုိရင္ ေတာ္ေတာ္စပ္တယ္။

ဒါေၾကာင့္ ၁ေပါင္ခြဲ အသား အတြက္ … မဆလာကုိ အိမ္မွာ ဆိတ္သား ၄ ေပါင္ နဲ႕ ခ်က္တာမုိ႕ ….

မဆလာ ကုိ အသားနဲ႕ တ၀က္ ႏွယ္ပီး ေထာပတ္ဆီသတ္ …

အဖံုးအုပ္ ခ်က္ခါနီးမွ ..

ေနာက္ထပ္ ဒန္ေပါက္မဆလာ တ၀က္ကုိ ထည့္အုပ္ပီး ခ်က္ပါ။ ….

ေရ မထည့္ပဲ …. ဆိတ္သားထဲက လံုးေရ ႏွင့္ပဲ pressure cooker မွာ ၁၅ မိႏွစ္ ေလာက္ မီးေျမးေျမး ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားဟင္း။

၁၅ မိနစ္ျပည့္ရင္ အဖံုးကုိ ဒီအတုိင္းပဲ ဆက္ပိတ္ထားပီး pressure cooker lock က်မွပဲ အဖံုးဖြင့္လုိက္ပါ။ ….

ဒန္ေပါက္ မဆလာျဖင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားဟင္း

Basmati Rice ( ဒန္ေပါက္ဆန္ )

 မီးဖုိေပၚက ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲ ..

ဆားကုိ ထမင္းစားဇြန္း … ၃ ဇြန္း ထည့္ ..

ဖာလာေစ႕ – ၇ ေစ႕ ထည့္ …

basmati – 6 cups ….

12 မိနစ္ ေလာက္ ခ်က္လုိက္ရင္ မႏွပ္တႏွပ္ ထမင္းကုိ ရပါပီ …

ထမင္းကုိ ဇကာ ႏွင့္ ထမင္းရည္ စင္ေနေအာင္ စစ္ထားလုိက္ပါ။

ထမင္း ခ်က္ေနတုန္း .. oven ကုိ 350ºF  ၾကိဳဖြင့္ပီး oven ပူေနေအာင္ ထား ထားလုိက္ပါ။

ဘီဒုိထဲက စပ်စ္သီးေျခာက္ ႏွင့္ သီဟုိဠ္ေစ႕ ထုပ္

Black Raisins

Cashews

ဘီဒုိထဲက Aluminum Foil ထုတ္ …

ထမင္းျဖန္႕ ..

သီဟုိဠ္ေစ႕၊

စပ်စ္သီးေျခာက္ထည့္၊

ဆိတ္သားထည့္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖန္႕၊ ဆိတ္သား အသား အႏွစ္ ႏွင့္ ဆီပါ ထည့္ …

အေပၚကေန ထမင္း ထပ္ျဖန္႕ …

အေရာင္ဆုိးေဆး ျဖန္း 

Aluminum Foil အုပ္ပါ။ 

Oven ထဲ ထည့္ …

350º F – 30 minutes

ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္ ရပါပီ …

ဇြန္း ႏွင့္ ေမႊအပီး ….

အခ်ဥ္အတြက္

ေဂၚဖီ

ခရမ္းခ်ဥ္သီး

နံနံပင္

ပူစီနံ

ၾကက္သြန္နီ

ငရုတ္သီးစိမ္း

သံပုရာသီး

ဆား

ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

သရက္သီးသနပ္

ပန္းေဂၚဖီသနပ္

ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

Advertisements

3 comments on “ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

  1. Mutton biryani is ranked high on my favourite food list. I’ll be try the recipe with the ingredients available at kitchen.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s