ၾကက္သား ကုလားပဲရည္သုပ္

ေအရွန္ဆုိင္ ( ဗီယက္နမ္ ဆုိင္ ) က ၀ယ္လာေသာ  ျမန္မာၾကက္သားနဲ႕ တူတဲ႕ ၾကက္သားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ မ်ားမ်ားထည့္ႏွယ္ပီး pressure cooker ထဲမွာ အသားေတြကုိ အုိးပူတုိက္ပီးတာနဲ႕ ေရကုိ ခြက္ တ၀က္ေလာက္ထည့္ ..

မီးေျမးေျမးနဲ႕ နာရီ၀က္ ေလာက္ ၾကက္သားကုိ အသား ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ။

 ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ေရေအးနဲ႕ အရင္ေဖ်ာ္ပီး မီးဖုိေပၚမွာ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္၊

ဆား နည္းနည္းထည့္ …

မီးေျမးေျမးျဖင့္ ကုလားပဲရည္ မျပစ္မက်ဲ ခ်က္ပါ။

ၾကက္သားျပဳပ္ရပီဆုိရင္ အေအးခံပီး အတံုးေသးေသး အသားတံုးထားပါ။

ေဂၚဖီ၊

ပူစီနံ၊

ငရုတ္သီးစိမ္း၊

သံပုရာသီး ( သုိ႕မဟုတ္ ) ေရွာက္သီး၊

ကုလားေလး မဆလာ အမႈန္႕၊

ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊

ကုလားပဲရည္ မ်ားမ်ားဆမ္းပီး၊

ဆား ( သို႕မဟုတ္ ) ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ပီး …

ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္ပါ။

ၾကက္သား ကုလားပဲရည္ဆမ္း မဆလာသုပ္

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s