ျမီးရွည္

ျမီးရွည္ မုန္႕ဖတ္

ဆန္ေခါက္ဆြဲ အလံုး

ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႕ ေရေႏြးအုိးထဲ စကန္႕ အနည္းငယ္ပဲ ထည့္ျပဳပ္ပီး ေရေအးႏွင့္ စိမ္၊ ဇကာ ႏွင့္ ေရစစ္ထားပါ။

ပဲပင္ေပါက္ ( Soy Bean Sprout )

အျမစ္ ရွင္းပီးသား – ပဲပင္ေပါက္

ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ အုိးထဲ ၃ စကန္႕ေလာက္ထည့္ပီး ေရေႏြးေဖ်ာ္ပီးတာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ပါ။

ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၀က္သားတုိ႕ကုိ ဟင္းခတ္မႈန္႕ျဖင့္ အသား ႏူးတဲ႕ အထိ ျပဳပ္ထားေသာ ၀က္သား၊

၀က္သားျပဳပ္ထားေသာ အရည္ကုိ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴး။ အသုပ္ျဖင့္ တြဲေသာက္လုိ႕ရေသာ  ဟင္းရည္ ..

ဂ်ဳးျမစ္ – ရန္ကုန္ စူပါ၀မ္းမွ – ၂၀၀ က်ပ္

ဂ်ဴးျမစ္

ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္

ေျမပဲကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားေသာ ေျမပဲ …

 ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္။ ဆီအုိးတည္။ ဆီပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ ေစာေကာ္သီး ထည့္ပီး ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

Dried Star Aniseed – နာနတ္ပြင့္

Chinese black cardamom

ႏွမ္းကုိ ဆီပူထဲ မီးေျမးေျမး ျဖင့္ ခဏေလးပဲ ဆီသတ္ ေၾကာ္ထားေသာ ႏွမ္းဆီခ်က္

ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ နံနံပင္ကုိ ၾကိတ္ပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ အႏွစ္ရည္

ပန္းကန္လံုးထဲ ေကာ္မႈန္႕ ( Corn Starch ) ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ေလာက္ထည့္ပီး ေရေအးေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။

ပီးရင္ မီးဖုိေပၚ တင္ပီး မီးေအးေအး နဲ႕ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးလုိက္တဲ႕ အခါ ေကာ္မႈန္႕ အေရာင္ အျဖဴ ေရာင္ ျပစ္ျပစ္ကေန အေရာင္ေလး ၾကည္လာပီး နည္းနည္းလည္း က်ဲသြားပါလိမ္႕မယ္။

ဆီပူအုိးထဲမွာ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ကုိ ေၾကာ္ပါ။

ငရုတ္သီး ဆီခ်က္

၀က္ေခါက္ေၾကာ္ ( အခ်ဳိ ႏွင့္ အစပ္ )

ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ ရပါသည္။

မုန္႕ညင္းခ်ဥ္

ပဲငပိ

Black bean in Soy Sauce & Soy Bean Paste with Chili ( ပဲငပိ အစပ္ )

ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားကုိ ပါးပါး လွီးထားလုိက္ပါ။

ျမီးရွည္

ျမီးရွည္ ( ပဲငပိ အစပ္ ႏွင့္ သုပ္စားေသာ ျမီးရွည္ – အစပ္ )

၀က္ေခါက္ေၾကာ္ ( အခ်ဳိ ႏွင့္ အစပ္ )

အသားတုေၾကာ္

ဟင္းရည္

ျမီးရွည္ – ပဲငပိ အစပ္ အတြက္ –

ဆန္ေခါက္ဆြဲ အလံုး၊

၀က္သားျပဳပ္၊

ပဲငပိ ( အစပ္ )  ၊

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊

ေကာ္ရည္၊

ေျမပဲေထာင္း၊

ၾကက္သြန္ျမိတ္၊

ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္၊

မုန္ညင္းခ်ဥ္၊

ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊

ႏွမ္းဆီခ်က္၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ နံနံပင္ အႏွစ္ရည္၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမႈန္႕

ျမီးရွည္  ( အစပ္ )

Soy Bean Paste ( ပဲငပိ ) – Dark Soy Sauce ( ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ )

ျမီးရွည္ အတြက္ –

၀က္သားျပဳပ္၊

ပဲငပိ ၊

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊

ေကာ္ရည္၊

ေျမပဲေထာင္း၊

ၾကက္သြန္ျမိတ္၊

ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္၊

မုန္ညင္းခ်ဥ္၊

ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊

ႏွမ္းဆီခ်က္၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ နံနံပင္ အႏွစ္ရည္၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕ ( သုိ႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမႈန္႕

ျမီးရွည္ ကုိ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ဂ်ဳးျမစ္၊ ေရေႏြးၾကမ္းျဖင့္ သံုးေဆာင္ပါ။

Advertisements

One comment on “ျမီးရွည္

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s