ေျမအုိးထမင္းေပါင္း

ခ်က္ပီးသား ၀က္နံရုိး  – Pork Rib

၀က္အူေခ်ာင္း – Chinese Sausage

ၾကက္သြန္ျဖဴ – Garlic

ဂ်င္း – Ginger

ခရုဆီ – Oyster Sauce

ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ ) – Dark Soy Sauce

ပဲငံျပာရည္ ( အျပစ္ ) – Sweet Soy Sauce

ေကာ္မႈန္႕ – Corn Starch

ဆား – Salt

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ – Pepper

သၾကား – Brown Sugar

ၾကက္သြန္ျမိတ္ – Spring Onion

ေဆးဘဲဥ – Preserved Duck Egg

ပုစြန္ေျခာက္ – Dried Shrimp

ဆန္ – 2 cups rice

ၾကက္ေပါင္းရည္ – 3 cups Chicken Stock

ဆီ တဇြန္းကုိ အပူေပးပါ။

ဆီပူပီ ဆုိတာႏွင့္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

ဆန္ ထည့္ပါ။

ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ + အျပစ္ ) ထည့္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေကာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊပါ။

ပုစြန္ေျခာက္၊ ၀က္အူေခ်ာင္း ထည့္ပါ။

ၾကက္ေပါင္းရည္ ထည့္ပါ။

( Medium Heat ) – 15 Minutes  မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္ပါ။

၁၅ မိနစ္ ေလာက္ ခ်က္ရင္ ထမင္း က်က္ပါလိမ္႕မည္။

ထမင္း က်က္ခါနီးရင္ … ၀က္နံရုိး ကုိ ထမင္း အေပၚမွာ တင္ထားပီး ေျမအုိး အဖံုးကုိ ျပန္ဖံုးထားပါ။

( Low Heat ) – 15 Minutes ျဖင့္ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ ခ်က္ အပီး …

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ျဖဴးပါ။

ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴးပါ။

ေဆးဘဲဥ ထည့္ပါ။

၀က္နံရုိး ေျမအုိး ထမင္းေပါင္း

ပဲငံျပာရည္ထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ စိမ္ပီး တုိ႕စရာ လုပ္ထားပါ။

ေဆးဘဲဥ၊ ၀က္နံရုိးျဖင့္ တုိ႕စားပါက စားလုိ႕ေကာင္းပါသည္။

Advertisements

3 comments on “ေျမအုိးထမင္းေပါင္း

  1. Yummy! Hot pot rice – pork ribs with black bean sauce with preserved duck egg on top. My favourite is the clay pot rice with black beans pork ribs. I’d say that, the pot rice was really yummy.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s