ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ေကာ္ရည္

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ငပိဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး တျခမ္းစာေလာက္ ညစ္ထားေသာ ငပိေထာင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္  

အီၾကာေကြး ႏွင့္ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ငပိေထာင္းစပ္စပ္ ပါ ထည့္ထားေသာ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ဒီမွာ ေရာင္းတဲ႕ ၾကက္သား ပံုစံ ( ျမန္မာၾကက္၊ အိမ္ၾကက္ ပံုစံမ်ဳိး )

တေပါင္ကုိ $ 1.95 .. ၾကက္သား တေကာင္ကုိ ၂.၈ ေပါင္ေလာက္ ရွိတယ္ …

အသားတံုးေတြကုိ ခပ္ၾကီးၾကီး ခုတ္ထစ္ထားပါ ….

ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နဲ႕ ႏွယ္ …

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း နဲ႕ အုိးထဲမွာ အုိးပူတုိက္ထားလုိက္ပါ။

 အသားတံုး နဲ႕ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား အုိးပူတုိက္ပီးမွ ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံေလး … ထည့္ပီး

Pressure cooker နဲ႕ မီးေျမးေျမး အေနအထား .. မိနစ္ ၃၀ ျပဳပ္ပီးတာနဲ႕ .. အသားတံုးေတြကုိ ဆယ္ပါ …

ၾကက္သားတံုးမ်ားကုိ အေအးခံပီးရင္ …

ၾကက္သားဖတ္ေတြကုိ ႏႊင္ပါ။ ..

ဓားနဲ႕ အသားတံုး ခပ္ေသးေသး လွီး စိတ္ထားလုိက္ပါ။ …

က်န္ေနတဲ႕ ၾကက္ရုိးတံုးမ်ား ႏွင့္ ၾကက္ရုိးေတြ အားလံုးကုိ  Pressure cooker ထဲ – ၾကက္ျပဳပ္ရည္ႏွင့္ အတူ … ေနာက္ထပ္ – ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ( အၾကီး ) ပမာဏ ေရ ၂ ခြက္ေလာက္ ထပ္ျဖည့္ပီး

ေနာက္တၾကိမ္ .. ၄၅ မိနစ္ေလာက္ မီးေျမးေျမး နဲ႕ တည္ထားလုိက္ပါ ….

ေကာ္မႈန္႕ ( corn starch ) ကုိ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း … ၄ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ေလာက္ ထည့္

ေကာ္မႈန္႕ကုိ အရင္ဆုံး ေရေလး နည္းနည္း နဲ႕ ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။

ေကာ္မႈန္႕ ေဖ်ာ္ေနတံုးမွာ –

သၾကား ၁ ဇြန္း၊

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ၁ ဇြန္း၊

ဆား ၁ ဇြန္း၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕ ၁ ဇြန္း ထည့္ .. ေဖ်ာ္ထားလုိက္ပါ …

မီးဖုိေပၚမွာ …. ၾကက္သားျပဳပ္ရည္ အုိးထဲက  ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သီးသန္႕ ယူထားလုိက္ပီး  … 

နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ တရုတ္ ဖာလာေစ႕

Dried Star Aniseed – နာနတ္ပြင့္

Chinese black cardamom – တရုတ္ဖာလာေစ႕

နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ ႏွင့္ အတူ .. ( တရုတ္ဖာလာေစ႕ ) ေစာ္ေကာ္သီး တခုပါ ထည့္ခ်က္ထားလုိက္ပါ။ .. 

( တရုတ္မဆလာ အမႈန္႕ ထည့္ခ်က္လုိ႕ရပါတယ္။ ) 

ပီးမွ … အသင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္မ်ား ေလာင္းထည့္လုိက္ပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးထားလုိက္ပါ ….

( လက္တဖက္က ေကာ္ရည္မ်ားကုိ ျဖည္းညွင္းစြာ ေလာင္းထည့္ေနစဥ္ –

က်န္လက္တဖက္က ဟင္းရည္ကုိ ဇြန္းျဖင့္ ေမႊေပးထားပါ။ )

ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ ဆူူတဲ႕ အခ်ိန္က်မွ … ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ၾကက္သားဖတ္ ႏွင့္ အတူ …

ၾကက္ဥတစ္လံုးေလာက္ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားတာ ေလာင္းထည့္ပါ။

( လက္တဖက္က ၾကက္ဥမ်ားကုိ ျဖည္းညွင္းစြာ ေလာင္းထည့္ေနစဥ္ –

က်န္လက္တဖက္က ဟင္းရည္ကုိ ဇြန္းျဖင့္ ေမႊေပးထားပါ။ )

ဒါမွ ၾကက္ဥ အမွ်င္မ်ား ေကာ္ရည္ထဲမွာ အဖတ္ေသးေသး အေနအထားျဖင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ေကာ္ရည္ ဟင္းရည္ ရရွိပါမည္။ 

ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲမွာ မႈိကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္အပီး

မႈိ မ်ားကုိ လွီးျဖတ္ထားလုိက္ပါ။

ပဲပင္ေပါက္ အျမစ္မ်ားကုိ ရွင္းပီး …

မီးဖုိ မီး ပိတ္ထားေသာ ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ၃ မိနစ္  ေရေႏြး ေဖ်ာ္ ေပးထားလုိက္ပါ …

( ပဲပင္ေပါက္ကုိ .. စကန္႕ ၃၀ ေရေႏြးေဖ်ာ အေနအထား ဆုိရင္လည္း စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ )

မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္

မီးပိတ္ထားေသာ မီးဖုိ မီးေပၚက ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ကန္စြန္းရြက္ကုိ ၂ မိနစ္ေလာက္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ ေပးထားလုိက္ပါ။…

( ကန္စြန္းရြက္ကုိ .. စကန္႕ ၃၀ ေရေႏြးေဖ်ာ အေနအထား ဆုိရင္လည္း စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ )

ကန္စြန္းရြက္

ျပဳပ္ထားေသာ မႈိ၊ ( ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ ႏွင့္ ကန္စြန္းရြက္ )

ဂ်ဳံမႈန္႕ ကပ္ေနေသာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကုိ မျပဳပ္ခင္ ဖြထားပါ။…

ဒီ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲ ( wonton noddle ) က ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ၊ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ .. အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ .. ျပဳပ္ရတာလည္း အရမ္း လြယ္တယ္ ..

ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ .. ဂ်ဳံမႈန္႕ ကပ္ေနေသာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကုိ လက္နဲ႕ အသာဖြပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္လုိက္ရုံပဲ ..

ျပဳပ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္ ဇြန္းနဲ႕ တခ်က္ ၂ ခ်က္ေလာက္ေမႊေပးပီး .. ၂ မိနစ္ ျပည့္တာနဲ႕ ဇကာ ထဲ ထည့္ ..

ေရစစ္ထားလုိက္ရုံပဲမုိ႕ .. ခ်က္စားရတာ အရမ္း အဆင္ေျပတယ္ ..

ေခါက္ဆြဲဖတ္ ျပဳပ္ အပီး …

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲဖတ္ ( အျပား )၊ မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ၾကက္သားဖတ္၊ ဆီခ်က္

 ကန္စြန္းရြက္၊ မႈိ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေခါက္ဆြဲ၊ မျပစ္မက်ဲ ေကာ္ရည္

Advertisements

One comment on “ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

  1. အမ​ေရ….thiriyadanar blog မွာpost ​ေတြ
    တင္​တာ မ​ေတြ႔ဘူး​ေနာ္​ အမpost ​ေတြတင္​ပါ
    အုံး အမ​ေရးတာ​ေလး​ေတြဖတ္​ခ်င္​လို႔ပါ

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s