ဆိတ္ကလီစာဟင္း

လက္ေဆာင္ရေသာ ဆိတ္ကလီစာဟင္း

နယူးေယာက္မွာ ဆိတ္ကလီစာ ၀ယ္လုိ႕ရတယ္။

ကုိယ္တုိ႕ Connecticut မွာေတာ့ ၀ယ္လုိ႕ မရဘူး။

ဆိတ္ကလီစာ ခ်က္မယ္ဆုိရင္ ….

အရင္ဆံုး –

ဆိတ္ကလီစာကုိ သံပုရာသီးညစ္ပီး ေရေသခ်ာေဆး၍ အေနေတာ္ အသားတံုးမ်ား တံုးထားပါ။

သံပုရာသီး အစား ဆိတ္ကလီစာမ်ားကုိ ရွာလကာရည္ျဖင့္ စိမ္ပီး ေရေသခ်ာေဆး .. ခ်က္လုိ႕လည္း ရပါသည္။

သန္႕စင္ပီးသား ဆိတ္ကလီစာ အတံုးမ်ားကုိ –

ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဆားျဖင့္ ႏွယ္ပါ။

ဆီအုိးတည္။

ဆီပူလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၊ ကရေ၀းရြက္ ထည့္ ဆီသတ္။

ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ။

ဆီက်က္လွ်င္ ဆိတ္ကလီစာ ထည့္ေမႊပါ။

၃ ေရ ေလာက္ ခ်က္ပီးလွ်င္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ အုပ္ပါ။

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s