Chicken Stew

Chicken Stew

ေပါင္မုန္႕ႏွင့္ လုိက္ဖက္ပါသည္။

က်စ္ဆံျမီး ေပါင္မုန္႕

Chicken – 4.85 lb

butter – 1 Oz

Onion – 1

All purpose flour – 2 tbs

Salt – 2 tsp

Pepper – 1/2 tsp

basil – 1/2 tsp

Mixed vegetable – 2 cups

ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ေထာပတ္ – ၁ ေအာင္စ

ကရေ၀းရြက္ – ၃ ရြက္

Bay Leaves ( ကရေ၀းရြက္ )

Mixed Vegetables – 2 cups

အရင္ဆံုး … ၾကက္သားမ်ားကုိ ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္းျဖင့္ ႏွယ္ပါ။

ေထာပတ္ – ၁ ေအာင္စ ကုိ အုိးထဲမွာ မီးေျမးေျမး အေနအထားျဖင့္ အပူေပးပါ။

ကရေ၀းရြက္ ( ၃ ရြက္ သုိ႕မဟုတ္ ၅ ရြက္ )  ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ထည့္ပီး ေထာပတ္ ဆီ သတ္ပါ။

ၾကိတ္ထားေသာ ( ေထာင္းထားေသာ ) ၾကက္သြန္နီ တဥ ကုိ ထည့္ ဆီသတ္ပါ။

၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာလွ်င္

ဂ်ဳံမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၂ ) ဇြန္းထည့္ .. ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလး ေမႊပီးေနာက္

ၾကက္သားမ်ားကုိ ထည့္ေမႊ …

ႏွံစပ္ေနေအာင္ ေမႊပီးပါက ..

Mixed Vegetable – 2 cups ထည့္ ေမႊ …

ေရ ကုိ 1 cup ထည့္ပီး

Pressure Cooker – 20 Minutes ( Medium Heat ) ျဖင့္ ခ်က္ပါ။

ေပါင္မုန္႕ႏွင့္ တြဲဖက္ စားရင္ ပုိစားေကာင္းပါသည္။

One comment on “Chicken Stew

  1. This is a perfect chicken stew to make during the in-between time of summer season and fall season. Thank you. Can’t wait to try something else. YUMMY

Leave a Reply to Ma Naing Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s