၀က္သားဆီျပန္ဟင္း

၀က္သား ဆီျပန္ဟင္း၊ ဘူးသီး မွ်စ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငပိေထာင္းႏွင့္ မွ်စ္ျပဳပ္

၀က္သားဆီျပန္ဟင္း …

၀က္သားတံုး အေနေတာ္ အသားတံုး တံုးထားပီး ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ႏွင့္ အသားထဲ ႏွံစပ္ေအာင္ ႏွယ္ပီးတဲ႕အခါမွာ … ၾကိတ္ထား ( ေထာင္းထား ) ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ထပ္ႏွယ္ပါ။ ပဲဆီစိမ္း ေလာင္းထည့္ပီး နာရီ၀က္ – ၁ နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

ခ်က္မယ့္အုိးထဲကုိ ႏွပ္ထားတဲ႕ အသားမ်ားထည့္ … အုိးပူပီ ဆုိတာနဲ႕ အသားမ်ားကုိ က်စ္လာတဲ႕ အထိ ေယာင္းမဇြန္းျဖင့္ ေမႊပါ။

ေရ ကုိ အသားျမဳပ္ရုံေလာက္ ေရထည့္ … အဖံုးအုပ္ ( Medium Heat ) မီးေျမးေျမးျဖင့္ ခ်က္ပါ။

၂ ေရေလာက္ ခ်က္အပီးမွာ … မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ထည့္ေမႊ။

ဆီျပန္လာတဲ႕ အထိ မီးကုိ ( Low Heat ) အထိ ေလွ်ာ့ခ်ပီး တည္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ အႏွစ္မ်ားမ်ားႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္း

 

 

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s