မုန္႕ဟင္းခါး

အေၾကာ္စံု ( မုန္႕ဟင္းခါး )

အေၾကာ္စံု ( မန္းတေလးပဲေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ပဲေၾကာ္ )

ငါးခူကို အေကာင္လုိက္ ၀ယ္ပီးရင္ ေရေႏြးနဲ႕ ေျဖာပီး ငါးအေရခြံ အမည္းေတြကုိ ဓါးနဲ႕ ျခစ္ေပးထားလုိက္ပါ။

ဓါးနဲ႕ ငါးခူကုိ ပါးပါးမြန္းေပးထားလုိက္ပီး

ငါးျပဳပ္မယ့္ အုိးထဲမွာ စပါးလင္ကုိ အရင္ထည့္ပီး သူ႕အေပၚက ငါးခူ အေကာင္ကုိတင္ပါ။

ငံျပာရည္ႏွင့္ ငါးခူကုိ ေရခန္းျပဳပ္ပါ။

ျပဳပ္ပီး ငါးခူ အသားေတြကုိ အတုံးၾကီးၾကီး ႏႊင္ထားေပးပါ။

ဆီ အနည္းငယ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းပီး ဆီသတ္ပါ။

ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ထည့္ပီး ဆီသတ္ခ်က္ပီးမွ

ႏႊင္ထားေသာ ငါးခူမ်ားထည့္။

ကုလားပဲမႈန္႕ကုိ မီးေျမးေျမးျဖင့္ မီးဖုိေပၚမွာ ေလွာ္ပီး ေရေအးျဖင့္ ကုလားပဲမႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ပီး ထည့္ပါ။

ဆန္မႈန္႕ကုိလည္း မီးေျမးေျမးျဖင့္ မီးဖုိေပၚမွာ ေလွာ္ပီး ေရေအးျဖင့္ ဆန္မႈန္႕မ်ား ေပ်ာ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ပီး ထည့္ေမႊပါ။

 မုန္႕ဟင္းခါး ဟင္းရည္အုိးကုိ အဆက္မျပတ္ေမႊထားေပးပါ။ ေရ ထည့္ပါ။

မုန္႕ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူပီ ဆုိလွ်င္ ၾကက္သြန္နီဥ၊ ဘဲဥျပဳပ္မ်ားထည့္။ ၅ မိနစ္ေက်ာ္ေလာက္ဆုိ ၾကက္သြန္နီဥမ်ား ႏူးေလာက္ပီမုိ႕ မီးေျမးေျမးျဖင့္ မီးသင္းထားေသာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ေမႊပါ။

 

 

 

2 comments on “မုန္႕ဟင္းခါး

Leave a Reply to Myo Pa Pa Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s