မႈိ ပုဇြန္အုန္းႏုိ႕ဟင္း

Shrimp and mushroom

Garlic, onion and coconut

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ကုိ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးေလး လွီးထားမလုိ႔ပဲ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကုန္ေနတယ္။ :)

chilli powder

ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီေလး အနည္းငယ္ေလာက္ထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ဆီသတ္ပီးတဲ႕အခါမွာ ဆီဆူလာတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာကုိ ထည့္ေမႊ၊ အုန္းႏုိ႕ကုိ ထည့္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္းေလာက္ အုန္းႏုိ႕ ထည့္ )

အုန္းႏုိ႕ကေနလည္း ဆီထြက္တတ္လုိ႕ စကတည္းက vegetable oil ကုိ နည္းနည္းပဲ ထည့္ပါ။)

 ပီးရင္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားတဲ႕ ပုစြန္ ႏွင့္အတူ  စိတ္ထားတဲ႕ mushroom ကုိ ထည့္ေမႊ၊ ေမႊတာ ႏွံစပ္သြားမွပဲ  ေရကုိ နည္းနည္းပဲ ထည့္ပါ။

ဘာလုိ႕လည္း ဆုိရင္ mushroom က ေရထြက္တယ္။ ပုဇြန္ကလည္း မီးအပူေငြ႕နဲ႕တင္ ေကြးပီး အသားက်က္တတ္သလုိ mushroom ကလည္း သူ႕ထဲက ထြက္တဲ႕ အရည္နဲ႕လည္း မႈိကုိ ခ်က္လုိ႕ ရတာမုိ႕ အုန္းႏုိ႕နဲ႕ မႈိ၊ ပုစြန္ ႏွံစပ္ေအာင္ ေမႊပီးတဲ႕အခါမွာ ငံျပာရည္ေလး ၃စက္ေလာက္ ထည့္၊  ေရေလး နည္းနည္းေလာက္ ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားလုိက္ပါ။

ဆီေလးျပန္လာရင္ စားလုိ႕ ရပါပီ။ သမီးၾကိဳက္တဲ႕ဟင္းပါ။ သူ႕အၾကိဳက္ chilli powder ကုိ နည္းနည္းပဲ ထည့္ေပးထားတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသာ ပါမယ္ဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ဖတ္ ပန္းဆီေရာင္ေလးနဲ႕ လွပေနမယ့္ ဟင္းေလးတခြက္ေလ။ အုန္းႏုိ႕နဲ႕ခ်က္ထားေတာ့ ပုစြန္၊ မႈိတုိ႕နဲ႕ အဆီအႏွစ္ေတြ လိပ္တက္ေနတဲ႕ဟင္း၊ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။ စားလုိက္ရင္ ႏူးႏူးညံညံေလးနဲ႕ အရသာလည္း ရွိတယ္။

About these ads

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s