Hen ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ

ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္ဆီ – အခ်ဥ္

ၾကက္သြန္ျမိတ္

ေစ်းႏႈန္း

အသားကဒ္ တကဒ္မွာ ၾကက္ေပါက္စ ၂ေကာင္ပါတယ္။

ခ်က္နည္း အညြန္း

ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၂ ဇြန္း

သၾကား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၂ ဇြန္း

 ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း နဲ႕ ႏွယ္ပီး

ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ၊

ဂ်င္း လက္တဆစ္၊

နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ 

Pressure cooker ျဖင့္ ၃ မိနစ္ ( သုိ႕ ) ၅ မိနစ္ ေလာက္ အုိးပူတုိက္ပီးမွ 

ေရ တခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး

မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ ခ်က္ထားလုိက္ပါ။

Hen အသားကုိ ေပါင္းပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ား ….

ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္း အညြန္းမွာ 8 seconds ေ လာက္ပဲ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရုံပါပဲ။

Tissue ေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ပါေသာ ေခါက္ဆြဲမ်ားကုိ လက္နဲ႕ အသာေလး ဖြပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိ ထည့္လုိက္ပါ။

ဇကာနဲ႕ စစ္ထားလုိက္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

ၾကက္သြန္ျဖဴ ကုိ ေထာင္းပီး ဆီပူထဲမွာ မီးေျမးေျမးျဖင့္ နာနတ္ပြင့္ထည့္ပီး ေၾကာ္ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္

ေခါက္ဆြဲဖတ္

တစ္ေယာက္စာ ေခါက္ဆြဲဖတ္

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၂ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ နည္းနည္း၊

ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နည္းနည္း၊

ဟင္းခတ္မႈန္႕၊

ဆားအနည္းငယ္၊

ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၊

ၾကက္သားတံုး အပါအ၀င္ သုပ္ထားေသာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ …

Dark Soy Sauce ( ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ )

Sweet Soy Sauce ( ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ( သုိ႕ ) ပဲငံျပာရည္ အျပစ္ )

Chicken Powder ( ဟင္းခတ္မႈန္႕ )

About these ads

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s