IMG_0040

ဆီထမင္းႏွင့္အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္

ေကာက္ညွင္းဆီထမင္း၊ အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ပဲျပဳပ္၊ ႏွမ္းေထာင္း

အေမရိကားမွာ ေနထုိင္စဥ္ အခ်ိန္ကာလ .. ေကာက္ညွင္းဆီထမင္းကုိ အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္ႏွင့္အတူ ေရေႏြးၾကမ္း၊ ေကာ္ဖီခါးမ်ားျဖင့္ မနက္စာ စားေသာက္ခဲ႕ဖူးေသာ မိသားစု အမွတ္တရ အခ်ိန္ေလးပါပဲ …

ႏွမ္းကုိ ေလွာ္ပီး ဆား အနည္းငယ္ထည့္ .. ငရုတ္ဆံုျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ မႈန္႕ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ေၾကာ္ပီး ဇကာျဖင့္ ဆီစစ္ထားပါက ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးမုိ႕ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းဆန္ – ( ၄ ) ခြက္

ဆီ – ၁ ၁/၂ ( တစ္ခြက္ခြဲ )

ဆႏြင္းမႈန္႕ – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း

ေရ – ၅ ခြက္ ခြဲ

မီးေျမးေျမး အေနအထား

မိနစ္ – ၂၀

( ဂ်ဳိးမကပ္ေသာ အုိးျဖင့္ ခ်က္လွ်င္ ပုိေကာင္းပါသည္။ )

အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္ ( ၾကြပ္ၾကြပ္၊ မြမြေလး )

ပဲျပဳပ္

အာျဗဲေျခာက္ထုပ္

ရန္ကုန္အျပန္ လက္ေဆာင္ရထားေသာ အာျဗဲေျခာက္မ်ား

လက္တဆစ္ နီးပါးေလာက္ ပုိင္းျဖတ္ပီး .. ေၾကာ္ဖုိ႕ အဆင့္သင့္

ဆီပူအုိးထဲမွာ မီးေျမးေျမး အေနအထားႏွင့္ပဲ ေၾကာ္ထားေသာ အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္

အက်က္လည္း ညီေအာင္ … အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္မ်ား တူးသြားရင္ အရသာ ခါးသြားတတ္တာမုိ႕ ေၾကာ္စဥ္အခ်ိန္မွာ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ဟုိဘက္ ဒီဘက္ ေမႊပီး ေၾကာ္ေပးရင္ အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္ထဲ ဆီစိမ္႕၀င္ပီး မြ လည္း မြ သလုိ ၾကြပ္ လည္း ၾကြပ္ပါတယ္။

About these ads

One comment on “ဆီထမင္းႏွင့္အာျဗဲေျခာက္ေၾကာ္

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s